Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Κριμαία

Σοβαρές κατηγορίες για την έναρξη ενός νέου πολέμου ανταλλάσσουν Κρεμλίνο και Κίεβο. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Ουκρανία επιτίθεται στην Κριμαία. Για κυνικό πρόσχημα για νέες στρατιωτικές απειλές, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

«Οι άνθρωποι που άρπαξαν την εξουσία στο Κίεβο έχουν αλλάξει σε τρομοκρατικές τακτικές αντί να αναζητούν τρόπους για μία ειρηνική λύση», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες από την Ρωσία.

«Η προσπάθεια να προκαλέσουν ένα ξέσπασμα βίας, μία σύγκρουση δεν είναι τίποτα παρά μία επιθυμία για να τραβήξει την προσοχή της (ουκρανικής) κοινωνίας από τα προβλήματα της», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος και χαρακτήρισε «εγκληματικές» τις ενέργειες του Κιέβου.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο απάντησε πως οι κατηγορίες της Ρωσίας για μια ουκρανική εισβολή στην Κριμαία αποτελούν ένα κυνικό πρόσχημα προκειμένου η Μόσχα να προβεί σε νέες στρατιωτικές απειλές ενάντια στην Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο τόνισε πως η Ρωσία δεν θα επιτύχει να άρει τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της με το να προσπαθεί να δυσφημίσει την Ουκρανία και πρόσθεσε πως αναμένει από την Ρωσία να συμβάλει στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας του Μινσκ.

«Οι ρωσικές κατηγορίες ενάντια στην Ουκρανία για τρομοκρατία στην κατεχόμενη Κριμαία ακούγονται εξωφρενικές και κυνικές όσο οι δηλώσεις της ρωσικής ηγεσίας για την απουσία ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς (περιοχή της Ουκρανίας)», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι αναζητεί τρόπους να κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Κίεβο. «Ο Πούτιν επιθυμεί νέο πόλεμο. Η Ρωσία κλιμακώνει, απεγνωσμένα αναζητεί για ένα casus belli ενάντια στην Ουκρανία και δοκιμάζει την αντίδραση της Δύσης», τόνισε σε ανάρτηση του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Το θέμα πυροδοτήθηκε μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ότι οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν μια σειρά ενόπλων επιδρομών Ουκρανών στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε στην Ρωσία το 2014.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]