Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μουζάλας: Φέρνουμε νομοσχέδιο που δεν είναι λύση στο προσφυγικό

Σε μια κυνική παραδοχή προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το προσφυγικό. Ο κ. Μουζάλας ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε το εν λόγω νομοσχέδιο δεν είναι λύση και «όποιος το ισχυριζόταν θα έλεγε ανοησίες»!

Αντιθέτως, συμπλήρωσε ότι είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει, αλλά και πάλι θα φανεί στο μέλλον αν είναι έστω χρήσιμο. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προειδοποίησε πως «ξεκινά ένα παιχνίδι ενοχών για την Ελλάδα, ότι με βάση αυτή την συμφωνία θα καταπατήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σας βεβαιώνω ότι θα τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι όπως τα έχει ο καθένας στο μυαλό του, αλλά όπως ορίζουν οι συνθήκες. Εγώ ήμουν χθες στη Γενεύη και σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τουίταρε θετικά πράγματα για τη χώρα μας».

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι η συμφωνία που υπεγράφη «ήταν η καλύτερη υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» και σημείωσε ότι αν την έγραφε ο ίδιος θα προέβλεπε πως θα μπορούν να έρθουν στην Ευρώπη 500.000 άνθρωποι. Ακόμη, ο κ. Μουζάλας υπερασπίσθηκε την Υπηρεσία Ασύλου από τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης, ισχυριζόμενος ότι «κάνει θαύματα».

«Αποδίδει άσυλο σε 3 μήνες, όταν η Γερμανία δίνει σε 4 μήνες. Όταν μία υπηρεσία βελτιώνεται πρέπει να την στηρίζουμε. Και, πιστέψτε με, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου ήταν εκεί όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε.

Την ίδια ώρα δεσμεύθηκε ότι «το αίσχος της Ειδομένης και του λιμανιού (του Πειραιά) θα σταματήσει, θα πάρει τον χρόνο του, αλλά θα σταματήσει. Δεν θέλετε αέρια μέσα στους πρόσφυγες, μέσα στα παιδιά. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα».

Τέλος, ύψωσε ασπίδα προστασίας στην Τασία Χριστοδουλοπούλου και την πολιτική των ανοικτών συνόρων, λέγοντας: «Δεν μπορώ κάθε φορά να απαντώ σε κοινοτυπίες. Δεν υπήρξαν. Δεν πιστεύετε την κυβέρνηση; Το είπε το ΝΑΤΟ και η FRONTEX ότι δεν υπήρξαν ανοιχτά σύνορα», υπογράμμισε.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]