Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλό μήνα Ελλάδα... Που τέτοια τύχη!!!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Η γιορτή του ψεύτη σήμερα... Μακάρι να ήταν όλα αυτά που ζούμε σήμερα ψέμματα αλλά δεν είναι. Και δεν ζούμε και λίγα! Κατ’ αρχήν είμαστε ένα βήμα από του να γίνουμε εμπόλεμη ζώνη με όλους αυτούς που οι καλοί μας γείτονες Τούρκοι μας φόρτωσαν. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στους δυστυχισμένους ανθρώπους που έφυγαν από την φρίκη του πολέμου για να σωθούν. Γράφουμε για εκείνους μου μας φύτεψαν οι “Ευρωπαίοι” πανάθεμα τους Τούρκοι... Πως είχε κάνει παλαιότερα ένας άλλος γείτονας μας ονόματι Μπερίσα που μας έστειλε όλα τα κατακάθια της Αλβανίας; Κάτι τέτοιο έχουν κάνει και οι Τούρκοι “αδελφοί” μας!!!

Ανέκαθεν τασσόμεθα υπέρ της φιλίας των δύο λαών, αλλά των λαών όχι των πολιτικών! Των πολιτικών εκείνων που επιβλέπουν την τα νησιά μας, τα εδάφη μας και ότι άλλο. Και φυσικά είμαστε πάντα υπέρ μιας καλής γειτονίας. Ο κακός χρόνος περνάει, ο κακός γείτονας δεν περνάει, λέει ο λαός μας. Και επειδή μέχρι πριν από μερικά χρόνια όλη η Ευρώπη κρυβόταν πίσω από την Ελλάδα και άφηνε την χώρα μας να είναι ο κακός της παρέας, καλόν ήταν πολιτικά που αλλάξαμε τακτική. Γιατί αναγκάστηκαν και οι Ευρωπαίοι να εκδηλωθούν. Είτε με τα φιλοτουρκικά είτε με τα αντί-Ερντογανικά τους αισθήματα. Είναι πολύ το χρήμα άλλωστε…

Το θέμα μας όμως είναι η χώρα μας... Πρώτον πρέπει να σταματήσει αυτό το μπάχαλο που επικρατεί. Ή είμαστε κράτος ή δεν είμαστε... Δεν μπορεί οι πρόσφυγες, μετανάστες και όπως αλλιώς ονομάζονται να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους Έλληνες! Για να μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες που θα πάνε! Δεν τους αρέσει το τάδε μέρος... επιθυμούν να επιστρέψουν στον Πειραιά γιατί εκεί περνάνε καλύτερα!!! Μάλλον θα πρέπει να σταματήσει και η πολύ αλληλεγγύη στον Πειραιά και να μεταφερθεί στα κατά τόπους κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα…

Μήπως κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι στην Ελλάδα και ειδικά στο λιμάνι του Πειραιά άρχισε η τουριστική περίοδος; Μήπως αγνοούν το τι προσφέρει ο τουρισμός και ειδικά η κρουαζιέρα στην οικονομία της χώρας μας; Για συνέλθετε όλοι γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε! Αλλά ξεχάσαμε βρε παιδιά!!! Δεν μπορούν να μεταφερθούν από τον Πειραιά και την Ειδομένη... Δεν το επιτρέπουν και οι «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ!!! Η κίνηση των 53!!! Μπορεί να είναι και άλλοι, αλλά ας συγχωρεθούμε εμείς που δεν γνωρίζουμε τα του οίκου του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Μα δεν λυπόμαστε αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους όλοι οι άλλοι, οι μη “αλληλέγγυοι”; Φυσικά και τους λυπόμαστε και θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Και τους βοηθάμε! Αλλά πρώτον στα όρια των δυνατοτήτων μας και δεύτερον λυπόμαστε και τους εαυτούς μας! Τους Έλληνες που δυστυχούν ή που θα δυστυχήσουν εξ αιτίας της ανυπαρξίας κράτους και κρατικής μέριμνας. Και πραγματικά μας λυπεί που οι “αλληλέγγυοι” σαμποτάρουν ουσιαστικά την κυβέρνηση τους, τους δικούς τους ανθρώπους για το προσφυγικό!!! Είναι αχαρακτήριστοι γιατί για όλα τα άλλα δεινά που περνούν οι Έλληνες δεν έχουν βγει να πουν ή να κάνουν το παραμικρό... Μόνο αυτό το θέμα τους μάρανε τώρα!!!

Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα των προσφύγων/μεταναστών που ταλανίζει την χώρα! Υπάρχουν και τόσα άλλα. Βιάζεται η κυβέρνηση να κλείσει η αξιολόγηση. Με ποιους όρους; Πάλι το μάρμαρο θα πληρώσουν τα γνωστά υποζύγια; Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι; Τι ακριβώς δεν έχουν αντιληφθεί οι πάντες; Ότι η μεσαία τάξη στην εξαφανίστηκε!! Τέρμα τα δίφαγκρα.. Πάπαλα... Όχι δεν έχει εισφέρει πλέον η μεσαία τάξη αλλά τώρα χρειάζεται και να πάρει!!!

Και πάμε και στην δικαιοσύνη. Θα γίνουμε κουραστικοί. Ότι καλό έχει συμβεί από τις δικαστικές αρχές έχει γίνει μόνον χάρις στις υπερπροσπάθειες κάποιων εντίμων και με ήθος δικαστικών λειτουργών. Όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν την υπόλοιπη κοινωνία και ειδικά το παράδειγμα του δημόσιου τομέα... Γιατί ως γνωστόν δεν θα βασίλευε και δεν θα κυβερνούσε η διαπλοκή αν, λέμε αν, λειτουργούσε η δικαιοσύνη. Αν στεκόταν στο ύψος της. Αλλά που τέτοια τύχη. Και παρ’ όλες τις κάποιες προσπάθειες της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα για την πάταξη της διαφθοράς, από ουσία μηδέν. Δεν μπορεί πχ η πάταξη της διαφθοράς να περιορίζεται στην κόντρα Τσίπρα-Ψυχάρη! Και άλλοι, οι πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισαν μέσα τον Τσοχατζόπουλο! Αλλά άλλος κλέφτης πολιτικός δεν υπήρξε στην Ελλάδα; Και εκείνοι μας έλεγαν ότι πάταξαν την διαφθορά! Μην τρελαθούμε είπαμε, και εδώ!

Οι μεγάλοι φοροφυγάδες, αυτοί που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, αυτοί που έφαγαν μέχρι σκασμού πολιτικοί και επιχειρηματίες πρέπει να γίνουν γνωστοί στο πανελλήνιο. Δεν μπορούν να κρύβονται όλοι πίσω από την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Πρέπει να μαθαίνουμε τι εισπράττει το κράτος και από ποιον. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο τάδες επιχειρηματίας στον οποίο υπεβλήθη το άλφα ποσόν ως πρόστιμο κλπ για φοροδιαφυγή τι πληρώνει τελικά. Δεν αρκεί να μας λένε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000.000 ευρώ, το οποίο μετά γίνεται 60 εκ. και στο τέλος τρέχα γύρευε τι πληρώνει ο φοροφυγάς. Το παραμύθι αυτό το βλέπουμε σαράντα χρόνια στην Ελλάδα και είδαμε όλοι μας πως καταντήσαμε. Τέρμα λοιπόν τα ψέμματα και με αυτό το θέμα και ας είναι και 1η Απριλίου σήμερα!

Σε ένα τομέα δεν είχαμε πρόβλημα αλλά καταφέραμε να αποκτήσουμε και εδώ. Στον πολιτισμό!!! Τι είδους επιλογή ήταν η τοποθέτηση του Jan Fabre, του Βέλγου ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών; Τι είδους ξενομανία είναι αυτή; Έλληνας κατάλληλος για την θέση αυτή δεν υπήρχε; Ανεργία στην Ελλάδα δεν υπάρχει, που πρέπει να κάνουμε εισαγωγή και καλλιτεχνικών διευθυντών από το εξωτερικό; Ξέρετε ποιο είναι το τραγικό, ειρωνικό της υποθέσεως αυτής; Την μία ημέρα μάθαμε για κάποια από τα κατορθώματα του κ. Fabre με τις γάτες και τους “τσουτσονο-χορευτές”, όταν την προηγούμενη ακριβώς ημέρα είχαμε διαβάσει ότι η καταπληκτική δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου στη τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων 2015 του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) κέρδισε όχι μία, όχι δύο, έξι υποψηφιότητες για τα 43α βραβεία EMMY. Ποια ήταν η δουλειά του κ. Παπαϊωάννου στην τελετή έναρξης; Ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής!!! Ο κ. Μπαλτάς έπρεπε να ψωνίσει από έξω... Τόσο ξενόδουλοι είναι κάποιοι επιτέλους;

Και κλείνουμε με τα ιατρικά νέα... Ο Υπουργός μας της Παιδείας, αυτός που θέλει να καταργήσει τα θρησκευτικά, τις παρελάσεις και ένας Θεός ξέρει τι άλλο, μας εξήγησε γιατί βλέπουμε συνεχώς φωτογραφίες του που κοιμάται στα έδρανα της Βουλής. Πάσχει από υπνική άπνοια!!! Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι επιπτώσεις σε κάποιον ασθενή. Στις άμεσες είναι αρρυθμίες, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο. Στις έμμεσες που αφορούν την επόμενη ημέρα επειδή ο ασθενής δεν κοιμάται καλά είναι ότι έχει υπνηλία, μειωμένη εγρήγορση και υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος πχ θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος αν ο ασθενής είναι οδηγός ή ακόμη εργατικού ατυχήματος αν χειρίζεται μηχανήματα κλπ. Και τέλος μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της συμπεριφοράς, κατάθλιψη, διαταραχές της σεξουαλικότητας κλπ. Λυπούμαστε για το πρόβλημα υγείας του κ. Φίλη, όπως και όλων των άλλων ασθενών, μπορεί όμως κάποιος που έχει αυτά τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις να είναι υπουργός; Και μάλιστα υπουργός παιδείας... Να χειρίζεται δηλαδή τις τύχες των παιδιών μας... Την απάντηση την αφήνουμε σε εσάς…

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Κυβέρνηση όχι μόνον εκείνων που την ψήφισαν. Και πολύ περισσότερο όχι κυβέρνηση του 2-3-4%!!! Δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να υλοποιήσει αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Ας μην εφαρμόσει λοιπόν αυτά που δεν έπρεπε να εφαρμόσει ούτως ή άλλως ως περιθωριακό κόμμα του 2-4%! Πλέον κυβερνά την χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ… Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι τους και ας φερθούν ανάλογα!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]