Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι φύλακες σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα - μεταξύ αυτών και παιδιά

Οι συνοριοφύλακες στην Τουρκία πυροβολούν και σκοτώνουν πρόσφυγες καθώς οι τελευταίοι προσπαθούν να περάσουν στη χώρα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, μεταδίδουν οι Times.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό τους δημοσίευμα, οι φύλακες τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν σκοτώσει 16 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Βέβαια, αξιωματούχος στην υποστηριζόμενη από τους Βρετανούς Ελεύθερη Συριακή Αστυνομία και ένας Σύρος παράνομος διακινητής που ζει στην Τουρκία σχολίασαν πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ενδεικτικά πως στις 6 Φεβρουαρίου ένας άνδρας με το παιδί του σκοτώθηκαν στο Ras alAin, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας και άλλοι δύο πρόσφυγες έπεσαν νεκροί στις 5 Μαρτίου στο Guvveci, πάλι κοντά στα σύνορα.

"Και πάλι οι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα αλλά είτε σκοτώνονται είτε συλλαμβάνονται" ανέφερε ο Σύρος διακινητής.
Η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως "ασφαλής τρίτη χώρα" και οι πρόσφυγες μπορούν να επιστρέφουν εκεί χωρίς να φοβούνται διώξεις, αλλά αυτοί οι θάνατοι ρίχνουν ακόμη βαρύτερη σκιά στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, σχολιάζει η εφημερίδα.

Πηγή www.lifo.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]