Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το Βέλγιο οι περισσότεροι ευρωπαίοι τζιχαντιστές στη Συρία

Το Βέλγιο, χώρα προέλευσης των δραστών του μακελειού στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες αποτελεί χώρα προέλευσης 41 μαχητών ανά εκατομμύριο πληθυσμού

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία αποτελούν –σε απόλυτους αριθμούς– τις χώρες με τους περισσότερους υπηκόους από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που πολεμούν ως ξένοι μαχητές σε ένοπλες οργανώσεις της Συρίας, αλλά πληθυσμιακά, το Βέλγιο είναι η χώρα με τους περισσότερους –κατά κεφαλήν– ξένους μαχητές, σύμφωνα με μια ολλανδική έρευνα.

Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα, που συντάχθηκε για λογαριασμό του Διεθνούς Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICCT), με έδρα την Χάγη, οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών δεν πρέπει να εφησυχάζουν για τους πολίτες τους που ταξιδεύουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής για να πολεμήσουν, ακόμη και εκείνες οι χώρες στις οποίες αυτή η κινητικότητα είναι μικρή.

«Πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις στοχεύουν να υποσκάπτουν τις ανεκτικές, πολύ-συλλεκτικές κοινωνίες που σέβονται το κράτoς δικαίoυ» αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας. «Η αναγνώριση του κινδύνου και οι κατάλληλες πολιτικές για την αντιμετώπισή του, φαίνεται να εκλείπουν», συμπληρώνουν.

Συνολικά, μέχρι και 4.294 υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών έχουν ταξιδέψει για να πολεμήσουν στη Συρία, εκ των οποίων το 30% έχει επιστρέψει, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος του 14% αυτών.

Περίπου το 17% των μαχητών με ευρωπαϊκή προέλευση είναι γυναίκες και το 23% αυτών ασπάστηκε το Ισλάμ. Οι περισσότεροι προέρχονται από αστικές περιοχές ή περιφερειακά προάστια των ευρωπαϊκών πόλεων.

Οι συνολικοί αριθμοί της έρευνας έδειξαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε χώρες της Ευρώπης, με το Βέλγιο, χώρα προέλευσης των δραστών των περσινών επιθέσεων του Παρισιού και των βομβιστικών επιθέσεων των Βρυξελλών τον προηγούμενο μήνα, να αποτελεί χώρα προέλευσης 41 μαχητών ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Μόλις το 18% εξ αυτών έχει επιστρέψει στο Βέλγιο, ποσοστό χαμηλό, συγκριτικά με το 50% των μαχητών από την Δανία που επαναπατρίστηκαν. Η Αυστρία και η Σουηδία ακολουθούν στη λίστα των χωρών που τους περισσότερους –κατά κεφαλήν– μαχητές.

Σε απόλυτους αριθμούς, η Γαλλία αποτελεί τη χώρα με τους περισσότερους υπηκόους που έχουν ταξιδέψει για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους, με την έρευνα να τους αριθμεί σε περισσότερους από 900. Η Γερμανία και η Βρετανία επίσης αποτελούν χώρες προέλευσης μεγάλου αριθμού μαχητών.

Οι ευρωπαϊκές χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν δεχθεί μικρό αριθμό μεταναστών και προσφύγων, φιλοξενούν μικρό αριθμό μουσουλμάνων και έχουν μικρότερους αριθμούς μαχητών.

Οι συντάκτες της έρευνας ανέφεραν πως δεν κατόρθωσαν να βρουν στοιχεία για την Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]