Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία ετοιμάζει "ασύμμετρη" απάντηση κατά του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία ετοιμάζει "ασύμμετρη" απάντηση στην αύξηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, και ιδίως στην στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ κοντά στα ρωσικά σύνορα δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο στην εφημερίδα Известия (Izvestia) Πέμπτη.

"Φυσικά, η απάντησή μας θα είναι εντελώς ασύμμετρη. Θα επιλεγεί για να ταιριάζει με τις ιδέες μας σχετικά με το βαθμό της στρατιωτικής απειλής, για να είναι πιο αποτελεσματική και όχι υπερβολικά δαπανηρή", δήλωσε ο Αλεξάντρ Γκρούσκο.
"Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ευρώπη, με έμφαση στο ανατολικό μέτωπο ... Δεν είμαστε παθητικοί παρατηρητές. Εφαρμόζουμε με συνέπεια όλα αυτά τα στρατιωτικά μέτρα που είναι αναγκαία για την αντιστάθμιση αυτής της εντελώς αδικαιολόγητης αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας, " τόνισε.

Ο Γκρούσκο πρόσθεσε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Известия (Izvestia) ότι η Ρωσία θεωρεί την περιστροφή στρατευμάτων παραβίαση της συμφωνίας του 1990 μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ να μην αναπτύξει πρόσθετες μάχιμες δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη.

"Έχουμε πει πάνω από μία φορά ότι μια αόριστη περιστροφή δεν είναι διαφορετική από μια μόνιμη εγκατάσταση", δήλωσε ο Γκρούσκο.

Ο κ. Γκρούσκο ίσως να έχει δίκαιο αλλά αξίζει να σημειώσουμε οτι το ΝΑΤΟ μετα την προσάρτηση της Κριμαίας απο την Ρωσία αντιμετωπίζει μια σοβαρή πρόκληση απο την Ρωσία. Όπως δήλωσε ο Στρατηγός Μπέν Χότζες σε συνέντευξη τουστο DefenceMatters.org "o βασικός σκοπός τακτικής υβριδικού πολέμου της Ρωσίας είναι να δημιουργηθεί ασάφεια. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αυτη την τακτική για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ειτε την χρησιμοποιούν για παραπληροφόρηση, παραπλάνηση, ειτε τοποθετούν δικους τους ανθρωπους σε πληθυσμιακές ομάδες, ο σκοπός ειναι για να ρίξουν κυβερνήσεις".

Επιπλέον όπως δήλωσε και ο πρώην Επικεφαλής του ΝΑΤΟ στην Μόσχα Robert Pszczel "ένας από τους δημοφιλέστερους μύθους είναι ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να περικυκλώσει τη Ρωσία. Τα Ρωσικά σύνορα είναι 20,000 χιλιόμετρα τα σύνορα από κοινού με το ΝΑΤΟ είναι μόνο 1,200 χιλιόμετρα. Μπορείτε να μου πείτε σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, της γεωγραφίας, της γεωμετρίας πώς γίνεται αυτό;"

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "ένας από τους δημοφιλέστερους μύθους είναι ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να περικυκλώσει τη Ρωσία. Τα Ρωσικά σύνορα είναι 20,000 χιλιόμετρα τα σύνορα από κοινού με το ΝΑΤΟ είναι μόνο 1,200 χιλιόμετρα. Μπορείτε να μου πείτε σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, της γεωγραφίας, της γεωμετρίας πώς γίνεται αυτό;"

    Κι ομως γινεται κυριοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!

    Αρκει να παρατεθουν στοιχεια για το ποσα ξοδευετε σε "αμυντικους"

    εξοπλισμους και τι σχεδιασμους πραγματοποιειτε μετα την διαλυση της

    Σοβιετικης Ενωσης!

    Και δεν χρειαζεται να περικυκλωσετε ολοκληρη την Σιβηρια για να

    δημιουργειτε προβληματα στη Ρωσια!

    Το παρακατω βιντεο το αποδεικνυει:

    http://olympia.gr/2015/10/15/%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF/

    Οσο για τον απιστευτο ισχυρισμο :
    "o βασικός σκοπός τακτικής υβριδικού πολέμου της Ρωσίας είναι να δημιουργηθεί ασάφεια. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αυτη την τακτική για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ειτε την χρησιμοποιούν για παραπληροφόρηση, παραπλάνηση, ειτε τοποθετούν δικους τους ανθρωπους σε πληθυσμιακές ομάδες, ο σκοπός ειναι για να ρίξουν κυβερνήσεις"

    ..ιδου και η απαντηση στην προκλητικη υποκρισια σας στο θεμα της Συριας:

    "Τα Wikileaks αποκαλύπτουν το σχέδιο των ΗΠΑ για το χάος στη Συρία "

    (http://kostasxan.blogspot.gr/2015/09/wikileaks.html)

    "Γιατί η Ρωσία κατεβάζει στρατό στη Συρία "

    ("http://kostasxan.blogspot.gr/2015/09/blog-post_531.html")

    Οσο για την Κριμαια, ξεχνατε τις "πορτοκαλί επαναστασεις" και την

    αποπειρα δολοφονιας κατα του τοτε προεδρου της Ουκρανιας, Γιανουκοβιτς,

    που διεφυγε στην Ρωσια για να σωθει!

    Αλλα μαλλον σας πονα οτι απο την Κριμαια περνουν οι περισσοτεροι και

    σημαντικοτεροι αγωγοι φυσικου αεριου προς Ουκρανια και Ευρωπη !!

    Που προφανως θα θελατε να τους ελεγχετε κι'αυτους!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]