Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπόχα

Γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών: «Ερωτήματα προκαλεί η στάση της βελγικής αστυνομίας που τρεις ημέρες πριν από τις πολύνεκρες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και ενώ είχε στα «χέρια της» τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, δεν κατάφερε να αποσπάσει κρίσιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφίες των βομβιστών αυτοκτονίας στον Αμπντεσλάμ αλλά δεν μπόρεσαν να συλλέξουν πληροφορίες καθώς εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν τους γνώριζε, σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Η Monde γράφει επίσης ότι οι ανακριτές επικεντρώθηκαν κυρίως στα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι αντί να ρωτήσουν για τα μελλοντικά σχέδια του τρομοκρατικού πυρήνα».

Βασικά ερωτήματα, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ερωτήματα σημαντικά, όπως γιατί η Ε.Ε. χρηματοδοτεί την Τουρκία με 6 δισ. ενώ όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος μέσω του λαθρεμπορίου πετρελαίου. Ή όπως, γιατί αφήνουν το Ισλαμικό Κράτος να υπάρχει ακόμη ενώ η …. «συμμαχία του Καλού» έχει αποδείξει σε άλλες περιπτώσεις ότι μπορεί να ισοπεδώσει δίχως τύψεις χώρες με πολύ πιο οργανωμένους και μεγαλύτερους στρατούς.

Ερωτήματα ανάμεσα σε άλλα, περισσότερο τοπικής εμβέλειας. Όπως, γιατί αντί να πλακωθούμε με τη FYROM όταν έκλεισε τα σύνορά της, πλακωθήκαμε μεταξύ μας για το όνομα εξ αφορμής Μουζάλα, αφήνοντας εντελώς ανενόχλητη την τσιρλίντερ της Γερμανίας να κάνει τη δουλειά της. Ή όπως, γιατί ενώ ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελοφ δήλωσε στο Der Spiegel έτοιμος να φιλοξενήσει «1.000-2.000 πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη, στην Ελλάδα και αναμένουν απελπισμένα βοήθεια» αρκεί το ομοσπονδιακό κράτος να παράσχει επιμελητειακή στήριξη στο κρατίδιό του, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έσβησαν τα φώτα και πήγαν για ύπνο αντί να ξεκινήσουν άμεσα την οργάνωση της αποστολής 2.000 προσφύγων από την Ειδομένη;

«Τα 7 από τα 10 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Θουριγγία είναι άδεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας και ενώ το Μαξίμου διαδίδει με μεγάλη περηφάνια ότι κάθε πρωί συνομιλούν τηλεφωνικά ο Τσίπρας με τη Μέρκελ, δε βρέθηκε χρόνος να ζητήσει ο έλληνας πρωθυπουργός από τη γερμανίδα καγκελάριο να «σπρώξει» το δυνατόν γρηγορότερα αυτή την «επιμελητειακή στήριξη».Ερωτήσεις πάμπολλες. Για τις κυβερνήσεις της Ευρώπης στην οποία δεν υφίσταται καμία Ένωση, για την ελληνική κυβέρνηση στις κινήσεις της οποίας δεν υπάρχει πλέον καμία λογική, συνέχεια, συνέπεια, αποτελεσματικότητα, για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τις οποίες όπως αποκαλύπτει το Reuters, «τα αδέλφια Μπακραουί ήταν γνωστά στις αμερικανικές αρχές πριν από τη σύλληψη -στις 18 Μαρτίου- του Σαλάχ Αμπντεσλάμ».

Ερωτήσεις αμέτρητες. Για σημαντικά θέματα και για λεπτομέρειες. Απάντηση καμία. Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Απαξιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο τους πολίτες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και οι μυστικές υπηρεσίες Ευρώπης και ΗΠΑ. Δεν τους απαντούν σε τίποτα. Μόνο τους παρέχουν το δικαίωμα να γίνουν ξενοφοβικοί, ρατσιστές, φασίστες και ύστερα να παίζουν ρόλο ως «κοινωνία». Το δικαίωμα στον τρόμο και στον θάνατο. Ενός θανάτου που πάλι χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις και οι μυστικές υπηρεσίες για να καταργήσουν κάθε προσωπικό δεδομένο, κάθε ατομικό δικαίωμα, κάθε συλλογική δράση.

Εκατοντάδων θανάτων, που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις και τις μυστικές υπηρεσίες για να κλειδώσουν τους πολίτες σπίτια τους, για να τους απαγορέψουν να διεκδικήσουν δικαιώματα στη δουλειά τους, στις παροχές, στη ζωή τους. Μια μπόχα παντού κυριαρχεί κι αυτή η Άνοιξη με σκοτεινό υπόγειο θα μοιάζει.

Πηγή Kartesios


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]