Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κίνδυνος για την Ελλάδα από τους Τζιχαντιστές;

Tου Ιωάννη Μιχαλέτου 
RIMSE

Στρατηγικοί στόχοι "Τζιχαντιστών"

Οι στρατηγικοί στόχοι των Τζιχαντιστών ως προς την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών ενάντια σε κράτη, διακρίνονται από σαφέστατα στοιχεία. Ως εκ τούτου από την ανάγνωση αυτών φαίνεται ή όχι εάν η Ελλάδα αποτελεί ένα τέτοιο στόχο.

Διακριτικά γνωρίσματα κρατών που γίνονται στόχοι:

- Η χώρα- στόχος να έχει σημαντικό πολιτικό-διπλωματικό βάρος

- Η χώρα-στόχος να αναμιγνύεται στα πεδία μαχών της Μέσης Ανατολής (και το παίγνιο εξουσίας) είτε στρατιωτικά είτε με άλλους τρόπους

- Η χώρα-στόχος να έχει παρελθόν (αποικιοκρατικό ή άλλο) που να τη καθιστά αντιπαθή στις Μουσουλμανικές κοινότητες

- Η χώρα-στόχος να διαθέτει πολυάριθμες κοινότητες Μουσουλμάνων με ευάριθμο αριθμό ριζοσπαστικοποιημένων β' & γ' γενεάς.

- Η χώρα-στόχος να βρίσκεται σε σύγκρουση με χώρες ή/και άτομα της Μέσης Ανατολής που θεωρούνται ως "καθοδηγητές" των Τζιχαντιστών

- Η χώρα-στόχος να βρίσκεται στο "'έμπροσθεν" τμήμα της σύγκρουσης μεταξύ Τζιχαντιστών-"Δύσης" και όχι στο μέσο ή τα μετόπισθεν

- Η χώρα στόχος να είναι "ανοιχτή κοινωνία"με σημαντική επιρροή μη-επιθυμητή στους συντηρητικούς Μουσουλμανικούς κύκλους, θεωρούμενη ως κοινωνία αντί-παράδειγμα για το Ισλάμ.

Εν κατακλείδι οι Τζιχαντιστές επιδιώκουν πολιτικά αποτελέσματα και διεξάγουν πόλεμο σύμφωνα με τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες,κοσμοθεωρίας τους και εκπαίδευσης που έχουν λάβει.

Από τα ανωτέρω διαφαίνεται ότι η Ελλάδα δεν είναι στρατηγικός στόχος των Τζιχαντιστών.

- Παρά ταύτα μπορεί να αποτελέσει τακτικό στόχο και ειδικότερα ξένες αντιπροσωπίες που εδρεύουν στην Ελλάδα, εταιρείες και οργανισμοί που εκπορεύονται από τις προαναφερόμενες χώρες-στόχους.

- Επιπλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση "μοναχικού λύκου" ή μεμονωμένου αυτόνομου πυρήνα παραφρόνων που θα εμπνευστούν από τους Τζιχαντιστές και θα δράσουν, χωρίς όμως ανάλογη εντολή.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ λιγότερο κίνδυνο από άλλες χώρες τις Ε.Ε.

Χώρες υψηλού κινδύνου για το 2016

1. Γαλλία
2. Βέλγιο
3. Βρετανία
4. Ολλανδία
5. Δανία
6. Γερμανία

Ασφαλέστερη χώρα

Ελβετία -λόγω ουσιαστικής ουδετερότητας σεβαστή από όλες τις πλευρές, αλλά και του πλέον άρτιου συστήματος εσωτερικής ασφάλειας στο λεγόμενο "Δυτικό κόσμο", σε συνδυασμό με ολόπλευρη παγκόσμια δράση των υπηρεσιών πληροφοριών της.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]