Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αίνιγμα του Πάνου του Καμμένου

Είναι η πρώτη μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση. Είναι η πρώτη φορά που απειλείται σοβαρά η συνοχή της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις Μουζάλα αποτέλεσαν για τον Πάνο Καμμένο έναν “σοβαρό λόγο” για να ορθώσει το ανάστημά του. Πιθανότατα να υπήρξαν κι άλλοι στο παρελθόν. Η ουσία, πάντως, είναι ότι δύσκολα μπορεί να κάνει τώρα πίσω.

Δεν ξέρουμε μέχρι ποιου σημείου θα φτάσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σήμερα θα φανεί αν ο κ. Μουζάλας θα διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τα πράγματα. Κι ανάλογα θα αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Είναι πιθανό να πέσει η κυβέρνηση από την αντίδραση του Πάνου Καμμένου; Το παρελθόν του κ. Καμμένου έχει δείξει ότι δεν μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα τα όρια της ανοχής του. Πόσο μάλιστα όταν από την στάση του αυτή θα κριθεί η παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα και στο αγαπημένο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Από την άλλη, θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για ένα κόμμα της άκρας δεξιάς να παραμείνει σε ένα κυβερνητικό σχήμα που αναιρεί στην πράξη τον “πατριωτικό” του χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση δεν πηγαίνει καλά. Έχει πολλά ανοικτά μέτωπα και στο προσφυγικό και στην Οικονομία. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πάνε όσο καλά θα ήθελαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει η ανάπτυξη το Πάσχα. Είναι ένα ραντεβού που ο ένας από τους δύο δεν θα είναι παρών. Ή η ανάπτυξη θα απομακρυνθεί ως προοπτική ή δεν θα γιορτάσουμε -ειδικά φέτος- την Ανάσταση. Αλλά και στο προσφυγικό τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αφενός λόγω της ιδεοληψίας της αριστεράς περί ανοικτών συνόρων και αφετέρου λόγω της λαθεμένης -για άλλη μία φορά- στρατηγικής της κυβέρνησης να συνδέσει την προσφυγική κρίση με ανταλλάγματα στο πρόγραμμα!

Αν κάτι είχε επίσης ενδιαφέρον στην συνέντευξη Μουζάλα στο Σκάι είναι η παραδοχή ότι είναι άλλο πράγμα να μιλάει κανείς για ανοικτά σύνορα εκτός κυβέρνησης και άλλο να ασκεί κυβέρνηση. Λίγο αργά αντιλαμβάνονται τον ρεαλισμό, αλλά συμβαίνει...

Ο κ. Καμμένος, λοιπόν, δεν έχει τα περιθώρια να περιμένει τον κ. Μουζάλα και τους συντρόφους του να προσεγγίσουν τον ρεαλισμό και στα υπόλοιπα θέματα. Μέχρι τότε δεν θα υπάρχει χώρα, κυβέρνηση και φυσικά ΑΝΕΛ. Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για μία τακτική κίνηση, απλά και μόνο για να δηλώσει την παρουσία του και την διαφοροποιησή του, ή αν έχουμε να κάνουμε με γενικότερες αλλαγές στο πολιτικό τοπίο. Είναι ένα ερώτημα που αυτή την ώρα είναι δύσκολο να απαντηθεί. Αυτή την ώρα, διότι μέχρι το απόγευμα πολλά μπορούν να έχουν συμβεί.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχουν πληροφορίες που θέλουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις να κινούνται, οι οποίες θέλουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αποδεσμευτούν από τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πόλο στο χώρο της ευρύτερης δεξιάς και με πυρήνα -προφανώς- τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το θέμα είναι τι θα κάνει και ο Αλ. Τσίπρας. Θα υποχωρήσει στο θέμα Μουζάλα; Κι αν ναι, ποιο θα είναι το αμέσως επόμενο που θα κληθεί να κάνει μερικά βήματα πίσω;

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr
Πηγή Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο ΓΙΑΛΑΤΖΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΣΤΑ 4, ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΩΣ ΜΕΤΕΧΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΘΡΕΜΜΕΝΟΥ ΤΖΙΦΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν πολλα "δεκανικια" που ψοφανε για εξουσια!

    Μονο που καιγονται οταν την παραλαμβανουν!

    Κι αυτος που καιγεται ακομα περισσοτερο ειναι ο Ελληνικος λαος.

    Μια σκασιλα ειχαμε κ.Μαυριδη και αυτη ηταν τι θα κανει ο Τσιπρας και ο

    Καμμενος!!

    Ο Καμμενος ,απο τα πολλα αυγα που εχει φαει, εχει γινει ειδικος στις

    ομελετες, οποτε μην ανησυχειτε γι'αυτον.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]