Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλυτη εξίσωση το Προσφυγικό

Η καταστροφή που έχει πλήξει την κοινωνία, την οικονομική ζωή και την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας είναι τεράστια και αν δεν γίνουν άμεσα ενέργειες για την ανάταξη της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, απειλείται η ίδια η ύπαρξη του γένους μας.

Οι εξελίξεις στο Προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα θυμίζουν τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Η Ελλάδα μας μετατρέπεται σε Χαλιφάτο και αποθήκη ψυχών εν ριπή οφθαλμού και οι απώλειες που μετράμε, εν καιρώ φαινομενικής ειρήνης, είναι τρομερές.

Γράψαμε ότι «εγκλωβίζονται 3.000 αλλοδαποί κάθε ημέρα στην Ελλάδα! Πνίγεται η χώρα από τις τρομακτικές ροές! Ασφυκτικά γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας από Αιγαίο έως Ειδομένη».

Είναι προφανές ότι αυτή η τάση, αν δεν αναχαιτιστεί δραστικά και άμεσα, θα οδηγήσει σε καταστάσεις που μέχρι σήμερα παρακολουθούσαμε από καιρού εις καιρόν στην τηλεόραση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν αξιωματούχοι που δηλώνουν -δίχως να έχουν, καθώς φαίνεται, επαφή με την πραγματικότητα- ότι όσοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες εγκλωβιστούν στην Ελλάδα θα μείνουν εδώ για να «ενταχθούν» στην κοινωνία!

Λες και η πατρίδα μας, που δεν μπορεί να ταΐσει και να στεγάσει τους πολίτες της, τους οποίους φορολογεί αγρίως, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και θα θελήσει εργατικά χέρια. Αυτοί οι άνθρωποι, που κάποιοι υπουργοί θέλουν να εντάξουν στον κοινωνικό ιστό, τι θα τρώνε; Πού θα στεγάζονται; Ποιος θα καλύπτει τα έξοδά τους; Τα παιδιά τους σε ποια σχολεία θα πάνε; Στα ελληνικά, ρίχνοντας το επίπεδο κατακόρυφα (μια και δεν γνωρίζουν τη γλώσσα), ή σε... αραβόφωνα; Οι πρόσφυγες που θα μείνουν εδώ θα εγγραφούν μήπως στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ αφού δεν θα βρίσκουν δουλειά;

Η εξίσωση, όπως κι αν αποπειραθεί να τη λύσει κάποιος, δεν λύνεται. Η χώρα μας αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ακόμα περισσότερων εξαθλιωμένων. Παράγουμε πλέον φτώχεια προς εξαγωγή. Δεν μπορούμε να εισάγουμε κι άλλη.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]