Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παίρνουμε πρόσφυγες και μας δίνουν επιμήκυνση χρέους!

Μνημόνιο stop, λόγω προσφυγικού!

Αν και επίσημα η ελληνική κυβέρνηση δεν το... φωνάζει, ανεπισήμως και σε επίπεδο διπλωματικών διαβουλεύσεων προετοιμάζει το έδαφος ώστε το δυσεπίλυτο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών να αποτελέσει μια «καλή» δικαιολογία να σταματήσει η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στο μέγαρο Μαξίμου – αν και δεν το επιβεβαιώνουν - επιδιώκουν να κηρυχτεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου οι θεσμοί:

1ον. Να βοηθήσουν τη χώρα με «ζεστό» χρήμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και

2ον. Να παγώσουν την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου και την αναπροσαρμογή του νέου προγράμματος που πρέπει να υπογραφεί με το ΔΝΤ. Το τελευταίο μάλιστα, αποτελεί τεράστιο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση αν λάβουμε υπόψη την πρόσφατη αρθρογραφία του Πόλ Τόμσεν ο οποίος επιμένει ότι απαιτείται η λήψη νέων, ακόμα σκληρότερων μέτρων, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της επόμενης διετίας όπως το καταγράφει το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι κίνδυνοι από την παραπάνω «στρατηγική» της ελληνικής κυβέρνησης είναι εξόχως ανησυχητικοί.

Η χώρα κερδίζει το έλασσον και χάνει το μείζον.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η χώρα θα κερδίσει μια πίστωση χρόνου ως προς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών, χωρίς ωστόσο να διαγραφεί κανένα μέρος του χρέους.

Η θλιβερή υποβάθμιση όμως τουbrand name της χώρας θα είναι τόσο μεγάλη με τον κίνδυνο η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμος.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ο «φτωχός συγγενής» της Ευρωζώνης και να περάσει σε καθεστώς «αναπτυσσόμενης χώρας», με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει σε πολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι εξαγγελίες περί παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και περί επενδύσεων πάνε περίπατο...

Ο τόπος είναι καταδικασμένος να παραμείνει στο βούρκο της μιζέριας, της εσωστρέφειας και των καρτών σίτισης που μοιράζει η «Πρώτη φορά Αριστερά».

Αν μη τι άλλο, τραγικό.


Κώστας Τσιτούνας
Πηγή CNN


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]