Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως ήρθε το τέλος μιας ΕΕ που παράγει μόνο προβλήματα;

Θα επιζήσει η Ευρώπη; Κατά την ταπεινή μου άποψη ΟΧΙ και δεν θα επιζήσει όχι βέβαια λόγο του μεταναστευτικού, αλλά γιατί απλά δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Αυτοί δε που μιλούν για διάσπαση ή για μικρότερη Ευρώπη, μάλλον πάσχουν από το σύνδρομο του πεινασμένου που ονειρεύεται καρβέλια.

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Η Ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που από οικονομική ένωση θα μετατρεπόταν στις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», θάφτηκε από τα Εθνικά μικροσυμφέροντα, τις Εθνικές Ιδιαιτερότητες (λέγε με Αγγλία-Γερμανία) και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Η Ευρώπη έχει γίνει κάτι που δεν εξυπηρετεί πλέον κανένα πραγματικό η πρακτικό σκοπό και ενδόμυχα κανείς δεν τη θέλει πια… Απλά κυριαρχεί σε όλους ο φόβος του τι θα γίνει μετά, οι συνέπειες μιας διάλυσης. Οι δομικές και διαρθρωτικές ατέλειες της Ένωσης έχουν υπερκεράσει τα οικονομικά οφέλη που παρήγαγε και ακόμη παράγει σε κάποιο βαθμό.

Η Ένωση πλέον παράγει περισσότερα προβλήματα από οφέλη. Είναι επίσης προφανές ότι η Ένωση βρίσκεται πια σε αδυναμία να διαχειριστεί τον ογκώδη εαυτό της, άρα η μόνη λύση που απομένει είναι η διάλυση της…

Ο θάνατος της Ένωσης δεν θα είναι ούτε εύκολος ούτε χωρίς συνέπειες. Όπως τα περισσότερα διαζύγια θα έχει πολλά επεισόδια και θα είναι αιματηρό και επίπονο. Οι άνθρωποι όμως μετά από ένα διαζύγιο βγαίνουν με πολλές εμπειρίες και συνήθως σοφότεροι.

Η Ευρώπη με την Ιστορία της και τον πολιτισμό της άξιζε καλύτερης τύχης, δυστυχώς όμως οι λαοί της δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και την οδήγησαν σε αποτυχία. Ας ευχηθούμε ότι το αποτυχημένο πείραμα της Ευρώπης θα κάνει σοφότερους αυτούς που σχεδιάζουν αυτού του τύπου τις Ενώσεις ανά τον κόσμο, ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια σφάλματα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μέχρι χθες ΚΑΙ το Defence-Point ήταν ΕΕ-ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ, αν φεύγαμε θα πεθαίναμε και τα ρέστα.
    Τώρα αρχίσανε οι κωλοτούμπες.
    Σε λίγο θα λένε "εμείς το είχαμε πει".
    Τέτοια θεσμική πιρουέτα ούτε η Κομανέτσι δε θα μπορούσε να κάνει.
    Όπως τότε που υποστήριζαν Νίκο Λυγερό και κάτι άλλους μηχανικούς πετρελαίου που την είχαν δει διαχειριστές και τα συναφή.
    Τόσο καιρό για την ΑΟΖ και όσα έλεγαν/υποστήριζαν, μόκο.
    Γελάνε και τα κράσπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Ε.Ε. θα την διαλύσουν μόνο όταν πρόκειται να ενωθεί η Ευρώπη με τις Ενωμένες Αμερικές (από Μέξικο μέχρι Κάναντα). Μέχρι τότε θα λιώνουμε και θα ματώνουμε αλλά δεν πρόκειται να αφήσουν διαλυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]