Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων στον στρατό παγιώνεται

Με κάθε κτύπημα των τρομοκρατών περιορίζεται ακόμη περισσότερο η ελευθερία δράσης των πολιτών, με... ανακούφιση από τους ίδιους

Πόσο βολικά έρχονται τα πράγματα, ώστε όσα πριν από λίγα μόνον χρόνια αρνούμασταν ως επεμβάσεις στην προσωπική μας ζωή, τώρα να τα αποδεχόμαστε ως απολύτως φυσιολογικά, αλλά και αναγκαία.

Θυμάμαι τους «προοδευτικούς» της Θεσσαλονίκης που έσπαζαν τις κάμερες στους δρόμους, οι οποίες είχαν ως αποκλειστικό σκοπό την παρακολούθηση τροχαίων παραβάσεων, στραμμένες μόνον προς το οδόστρωμα και χαμηλά στην πινακίδα του αυτοκινήτου. Είχε δε απαγορευτεί η βιντεοσκόπηση όλου του οχήματος επειδή συνέπεσε να αναγνωριστεί ζεύγος «ατακτούλη» πολιτικού.

Δεν πέρασε πολύς χρόνος, και τώρα οι κάμερες βρίσκονται παντού. Και με δική μας πρωτοβουλία, ακόμη και στο εσωτερικό του σπιτιού, προς παρακολούθηση μεν απρόσκλητων επισκεπτών, αλλά πώς θα αποκλειστεί η παρακολούθηση προσώπων της οικογένειας;

Θυμάμαι επίσης τον θόρυβο που είχε προκληθεί, όταν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από στρατιωτική άσκηση «αντιμετώπισης διαδηλωτών», με τον αρμόδιο υπουργό κ. Μπεγλίτη να δηλώνει ότι ασκούνται μεν κάποια στρατιωτικά τμήματα σ’ αυτό το αντικείμενο, αλλά αν χρειαστεί θα επέμβουν σε άλλη χώρα, και ποτέ Έλληνες στρατιώτες δεν θα κληθούν να διαλύσουν συγκέντρωση στην Ελλάδα.

Είπε την μισή αλήθεια, που αποτελεί ως γνωστόν ένα ολόκληρο ψέμα. Επειδή πράγματι μπορεί (αρχικώς) ο ελληνικός στρατός να μη αντιμετωπίσει Έλληνες διαδηλωτές, αλλά αυτό μπορεί να το πράξει σε άλλη χώρα του ΝΑΤΟ, στην Ιταλία φερ’ ειπείν. Ο δε ιταλικός στρατός δεν θα αντιμετωπίσει Ιταλούς διαδηλωτές, αλλά άλλης χώρας, της Ελλάδας φερ’ ειπείν.

Χώρες του ΝΑΤΟ ήμαστε και οι δυο, αλληλοσυμπληρωνόμαστε.

Προ 15ετίας, δόθηκε αφορμή με τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους της Ν. Υόρκης να επιβληθούν οι πρώτες σημαντικές στερήσεις στην προστασία της ιδιωτικής μας ζωής, με επιβολή ταυτοχρόνως μια τρομοφοβίας, η οποία συν τω χρόνω αυξάνονται κατά αριθμητική πρόοδο -που τείνει να γίνει γεωμετρική- με τα θανατηφόρα κτυπήματα που συμβαίνουν σε διάφορες πόλεις της οικουμένης.

Οι εγκληματικές ενέργειες των φυσικών δραστών δίνουν πάντα την αφορμή προς περαιτέρω περιορισμό των ελευθεριών μας, με δική μας συναίνεση, προκειμένου να έχουμε την αίσθηση της ασφάλειας.

Στην Γαλλία εδώ και μήνες, στις Βρυξέλλες τώρα, στρατιώτες βρίσκονται παντού με τα όπλα προτεταμένα και το δάχτυλο στην σκανδάλη. Εικόνες που έβλεπε κάποιος μόνον σε δικτατορίες. Η ύπαρξη του στρατού θεωρείται πλέον επιβεβλημένη, λόγω του ότι εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας. Το είχε πει κάποτε ο κ. Καμμένος, έσπευσε να διευκρινίσει ότι άλλο είπε και άλλο εννοούσε, αλλά τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι εννοούσε όντως αυτό που είπε. Ότι «ο ελληνικός στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια».

Γνωστού όντος ότι ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια της χώρας λόγω έξωθεν απειλής, όπως λένε όλα τα δημοκρατικά συντάγματα, σημαίνει πλέον ότι αλλάζει ο προορισμός του, πάλι με δική μας συγκατάνευση. Αυτό άλλωστε συμβαίνει αυτές τις ημέρες, όπου οι Έλληνες στρατιώτες, τοποθέτησαν οικίσκους, σκούπισαν και καθάρισαν εγκαταλειμμένους χώρους για υποδοχή των λαθρομεταναστών (ξέχασαν όμως να φυλάξουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, και είχαμε τα γνωστά επεισόδια).

Εχθές, οι κάτοικοι των Βρυξελλών ήρθαν αντιμέτωποι στο Μετρό με πρωτοφανείς ελέγχους. Πάνοπλοι στρατιώτες έξω από τις πύλες του Μετρό, αλλά και σε άλλα σημεία, ελέγχουν τις τσάντες όσων θέλουν να μπουν στο εσωτερικό του. Οι Βρυξέλλες ζουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την πόλη να έχει μετατραπεί σε φρούριο, έχοντας μέσα του τρομοκρατημένες ανθρώπινες μάζες.

Οι τζιχαντιστές θριαμβολόγησαν επειδή πιστεύουν πως τα θανατηφόρα κτυπήματα τούς φέρνουν όλο και πιο κοντά στον σκοπό τους, την ισλαμοποίηση δηλαδή και της Ευρώπης.
Εκείνο όμως που συμβαίνει προς το παρόν, είναι πως με κάθε κτύπημα περιορίζεται ακόμη περισσότερο η ελευθερία δράσης των πολιτών, με ανακούφιση από τους ίδιους, ενώ κάποτε οι ίδιοι πολίτες έδωσαν μάχες για να αποκτήσουν αυτήν την ελευθερία.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]