Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζούμε έναν δεύτερο Αττίλα…

Γράφει ο Γιώργος Τράγκας

Αν μη τι άλλο, ο σημερινός πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι «καταφερτζής». Άρα, πρέπει να έχει το ένστικτο και τη διαίσθηση να καταλαβαίνει ότι είμαστε ως έθνος και ως κοινωνία εις το χείλος της αβύσσου. Είμαστε η πιο απομονωμένη χώρα της Ευρώπης, ουσιαστικά είμαστε εκτός Ζώνης Σένγκεν και δεν έχουμε κανένα χαρακτηριστικό κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Γερμανοί εξακολουθούν με σαδισμό να καταστρέφουν όσα «αποκαΐδια» απέμειναν στην πραγματική οικονομία της χώρας. Συγχρόνως, με δολιότητα μας φόρτωσαν το προσφυγικό πρόβλημα. Είναι ηλίθιοι όσοι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως μπορούμε να διαχειριστούμε την παραμονή και την επιβίωση τόσων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ αδυνατούμε να προσφέρουμε σε εκατομμύρια συμπατριώτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δουλειά, ψωμί, φάρμακα και γενικά μία στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι Γερμανοί μας σπρώχνουν σε μεγάλη εθνική καταστροφή. Ενδεχομένως μεγαλύτερη από εκείνη της Μικράς Ασίας και της εισβολής του «Αττίλα» στο Νησί της Αφροδίτης. Δεν υπερβάλλω. Ζούμε έναν δεύτερο «Αττίλα». Τέτοια και μεγαλύτερη είναι η έκταση αυτής της εθνικής καταστροφής. Οι δανειστές τρενάρουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκβιάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή ανθρωποκτόνα μέτρα και ομαδική σφαγή του πληθυσμού. Ζητάνε μείωση των συντάξεων, μείωση μισθών, υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων στα αρπακτικά funds ή κούρεμα καταθέσεων. Για την ακρίβεια, ζητάνε, μέσω των «κόκκινων» δανείων να βάλουν στο χέρι όσες επιχειρήσεις αναπνέουν ακόμη και στη συνέχεια να πούνε ότι «αυτό δεν ήταν αρκετό» και να πάνε σε «αναγκαστικό» bail in (κούρεμα καταθέσεων). Δηλαδή, όλοι αυτοί οι διεθνείς απατεώνες που κατέλαβαν τη χώρα μας και ελέγχουν ασφυκτικά τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, έφεραν τα capital controls, προκειμένου να «υπεξαιρέσουν» τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και να τα κρατήσουν επ’ αόριστον μέσα στις τράπεζες, μέχρι… να τα βάλουν στο χέρι! Η δικαιολογία θα είναι ακόμη πιο «απατεωνίστικη» Θα πούνε ότι «δεν επιτρέπεται να πληρώσουν πάλι οι φορολογούμενοι, θα πρέπει, τώρα, να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι, δηλαδή οι καταθέτες»!

Την ίδια ώρα, κουβεντιάζουν με ιταμό ύφος να αυξήσουν όλες τις μορφές της φορολογίας! Π.χ. τον ΕΝΦΙΑ της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, επειδή -άκουσον άκουσον!- έπεσε η τιμή του πετρελαίου στη διεθνή αγορά, επομένως έχουν περιθώρια να αυξήσουν τον φόρο υπέρ του κράτους! Διοχέτευσαν ότι πρόκειται να αυξηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Κουβεντιάζουν ακόμη οι αθεόφοβοι να βάλουν χαράτσι σε όσους έχουν δορυφορική σύνδεση με τη NOVA ή τον ΟΤΕ! Επιπλέον, μελετούν νέους φόρους για το αυτοκίνητο. Και όχι μόνο για τη βενζίνη! Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου που φεύγουν όλες οι επιχειρήσεις στη γειτονική Βουλγαρία ή πάνε στην Κύπρο ή σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν σκιρτάει το φρύδι τους από την είδηση ότι 21.000 επιχειρήσεις είναι έτοιμες να κλείσουν. Δεν τους απασχολεί ότι δεν υπάρχουν φάρμακα στην αγορά και πως μειώνεται το προσδόκιμο ζωής για χιλιάδες Έλληνες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μία νέα επίδειξη ατέλειωτου κυνισμού, είπε ότι «η συζήτηση για το χρέος δεν επείγει»! Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται οι δολιότητες της Μέρκελ και το δηλητηριώδες σχέδιό της να «ακουμπήσει» στις πλάτες της πολύπαθης χώρας μας όλο το προσφυγικό βάρος. Από την πρώτη ημέρα φάνηκε ότι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας δεν λειτουργεί. Όπως δεν έχει καμία χρησιμότητα η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Απέναντι, στα τουρκικά παράλια, υπάρχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, γιατί οι δουλέμποροι περνάνε το μήνυμα ότι «που θα πάει, θα ανοίξουν τα σύνορα και οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθούν τους πρόσφυγες». Η καγκελάριος όμως (καλή φίλη της Τουρκίας και των Σκοπίων) από την άλλη πλευρά έβαλε τις χώρες του Βίσεγκραντ να ορθώσουν φράχτες, έτσι ώστε η Ελλάδα να μεταβληθεί στη «Σπιναλόγκα» της Ευρώπης. Για να ακριβολογούμε, σε μία υποσαχάρια περιοχή, στην οποία θα πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες οι αυτόχθονες μαζί με εκείνους που έρχονται από τη Μέση Ανατολή και στοιβάζονται εδώ.

Τώρα, μάλιστα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είναι βέβαιο ότι τόσο οι Γερμανοί όσο και οι άλλοι βορειο-ευρωπαίοι θα μας γυρίσουν εντελώς την πλάτη και θα μας δείχνουν σαν αποδιοπομπαίο τράγο, σαν τον «μουτζούρη» του Ευρωπαϊκού Νότου, που πρέπει να παραμείνει «σφραγισμένος» για να μην κινδυνεύσει περισσότερο η «δημοκρατική» και ιδιαίτερα «πολιτισμένη» γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Είναι κωμικοί, πράγματι, όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει περίπτωση, ειδικά αυτή την εποχή του τρόμου, της ξενοφοβίας και των εθνικιστικών τάσεων, να βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι το «πειραματόζωο» του Βαλκανικού Νότου με την «αριστερή» κυβέρνηση, η οποία πετάγεται… σαν ελατήριο κάθε φορά που της κάνει ένα νεύμα η καγκελάριος!

Αν δεν οπλιστούμε με δύναμη, αν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν ομονοήσουν και δεν καταλάβουν ότι το μνημόνιο οδηγεί πλέον στην άβυσσο τη χώρα και στην πλήρη καταστροφή τους πολίτες της, αν, τελικά, δεν επιλέξουμε έναν δρόμο διαφωνίας με τους δανειστές, αντίστασης και απομάκρυνσης από τα «κατοχικά σύμφωνα», είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα επέλθει μεγάλη εθνική καταστροφή. Αυτό πρώτος πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας…

Πηγή εφημ. «Ανεξαρτησία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. δεν ειναι καταφερτζης......ΠΡΟΔΟΤΗΣ ειναι νετα σκετα.....
    που ακουστηκε πρωθυπουργος να λεει οτι
    "η χωρα μου δεν εχει συνορα" ????????????

    μας κανατε χρυσαυγιτες στα γεραματα

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    πρωην αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]