Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πρωτοφανή διάταξη ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει (νέο) κομματικό κράτος

Νέα βροχή διορισμών ημετέρων σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω διάταξης την οποία είχε εισάγει στο «παράλληλο πρόγραμμα» που ψηφίζεται αύριο από την Βουλή. Ειδικότερα, με το άρθρο 61 η κυβέρνηση θεσπίζει τους «Διαμεσολαβητές Υγείας», οι οποίοι «θα ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας».

Όπως αναφέρεται θα πρόκειται για πρόσωπα «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού». Βέβαια, ποια θα είναι τα κριτήρια για την πρόσληψή τους θα καθορίζοντας φυσικά από τον …υπουργό.

«Απίστευτο! Υποκαθιστούν θεσμούς κ διοικήσεις με έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε κάθε νοσοκομείο! Αντί για γιατρούς κ νοσηλευτές διορίζουν έμμισθους μηχανισμούς ημέτερων σε όλα τα νοσοκομεία!», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Και επειδή, πιθανότατα οι Διαμεσολαβητές Υγείας είναι λίγοι το αρμόδιο Υπουργείο καθιερώνει και τους «Συντονιστές Υπηρεσιών Υγείας»:

«Ως συντονιστές Υπηρεσιών Υγείας ορίζονται από τον Υπουργό Υγείας επαγγελματίες της Υγείας που ασχολούνται με την κοινοτική ή τη δημόσια υγεία και υπηρετούν σε φορείς ή μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, των Νοσοκομείων του ΕΣΥ καθώς και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου…».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους επισημαίνεται ότι από την εν λόγω ρύθμιση προκύπτει δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού η οποία ωστόσο δεν έχει υπολογιστεί από την κυβέρνηση.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Πηγή LiberalΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]