Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το παράλογο, του παραλόγου, ω Ελλάδα!!


Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός


Αν εφαρμόζαμε όλοι το απόφθεγμα του Μαρκ Τουαίην «πίστη στην πατρίδα, πάντα. Πίστη στην κυβέρνηση, όταν το αξίζει» είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα στην χώρα μας… Αλλά δεν είναι! Και δεν είναι γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση είναι κάτι κακό! Ενώ αντιθέτως μια ισχυρή αντιπολίτευση είτε μέσα στην Βουλή, είτε από τα ΜΜΕ, είτε μέσω της αντίδρασης του λαού στα τεκταινόμενα ενδυναμώνει την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, ειδικά κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Και φυσικά όχι αντιπολίτευση απλά για αντιπολίτευση συμφερόντων!!!

Ως γνωστόν ο πανικός είναι κακός σύμβουλος… Και η κυβέρνηση βλέποντας οι δανειστές να της τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της αντιδρά σπασμωδικά. Γιατί ενώ έχει δώσει γη και ύδωρ στους θεσμούς, έχει ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες τους οι δανειστές θέλουν και άλλα, και άλλα και άλλα… Γιατί; Μα γιατί έχουν έτοιμη την επόμενη λύση ή τον επόμενο πρόθυμο που θα ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο και αυτός τις ορέξεις τους… Τα «προαπαιτούμενα» δηλαδή! Αυτό έγινε με τον Γιώργο Παπανδρέου, αυτό έγινε με τον Λ. Παπαδήμα, αυτό έγινε με τον Α. Σαμαρά. Αυτό θα γίνει τώρα και με τον Αλέξη. Όταν η χύτρα είναι έτοιμη να σκάσει, ξέρουν τι να κάνουν για να κερδίσουν χρόνο…

Βεβαίως, αυτή τη φορά με την αμέριστη βοήθεια της κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά», έχουν φροντίσει ώστε ο λαός να πει, όταν θα φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ούτε στον αιώνα τον άπαντα αριστερή κυβέρνηση πια! Γιατί; Μα γιατί η κυβέρνηση έχει καταφέρει ΜΟΝΗ ΤΗΣ να χάσει κάθε ηθικό έρεισμα που είχε… Είναι λυπηρό, να βλέπει κανείς να πράττει η αριστερά τα ίδια που έκαναν και οι προηγούμενες δεξιές ή σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Και φυσικά αναφερόμαστε στην οικογενειοκρατία ή το ρουσφέτι… Το πιο αστείο δε είναι ότι πάνε να καλύψουν τα ολέθρια λάθη τους και σε αυτόν τον τομέα, κατηγορώντας τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αυτός έκανε χειρότερα από τους ίδιους!!!

Δηλαδή είναι να τρελλαίνεται κανείς!!! Διαγωνισμό ποιος διόρισε περισσότερους κάνουμε και ο διορίσας λιγότερους συγγενείς στο δημόσιο κερδίζει διορισμό άλλων εκατό συγγενών; Πρώτα από όλα έχει σημασία ποιος διορίζει ποιον και που. Δηλαδή αν ο κύριος Τσίπρας είχε δίπλα του, πχ τον αδελφό του, το ξάδελφο του κλπ που έχει όλα τα προσόντα για αυτή την θέση, ποιος θα διαμαρτυρηθεί; Είναι λογικό να θέλει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, ο πρόεδρος κλπ, να έχει δίπλα του και ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του. Αλλά το να γεμίζει το δημόσιο, και να διορίζει ο ένας υπουργός ή κάποιο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, τους συγγενείς ο ένας του άλλου είναι φαινόμενο σήψης… Τόσο απλά!

Η κυβέρνηση με την τακτική της δείχνει να φοβάται τον κύριο Μητσοτάκη! Και τι δείχνει ότι φοβάται; Ότι οι δανειστές μάλλον τον βλέπουν ως πιο «πρόθυμο», λόγω και της θητείας του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για τα σχέδια τους από εκείνη!!! Δηλαδή σου λέει, από κάργα αντιμνημονιακοί, γίναμε μνημονιακοί, εφαρμόζουμε το τρίτο και χειρότερο, μέχρι στιγμής, μνημόνιο και θα πέσουμε από την εξουσία λόγω Κυριάκου; Αυτή την εικόνα δείχνουν στον λαό. Άσε που έτσι αυξάνουν από μόνοι τους τις μετοχές του κ. Μητσοτάκη χωρίς να έχει κάνει εκείνος την παραμικρή κίνηση!!!

Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί τελείως λανθασμένη τακτική. Ακόμη και εκεί όπου έχει απόλυτο δίκαιο το χάνει. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις τελευταίες εξελίξεις με την εταιρεία Eldorado. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να αναδείξει τα όσα στραβά έχουν γίνει με την «επένδυση» αυτή ή τις παραβιάσεις που έχουν γίνει με στοιχεία όμως, απολογείται γιατί διώχνει τους επενδυτές!!! Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του antigold.gr μεταξύ άλλων ότι:

1. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) βεβαιώνουν ότι το Υποέργο Σκουριών θα καταλάβει στο μέγιστό του μόνο 1.788 στρέμματα, πλέον της οδοποιίας. Όμως η συνολική έκταση δάσους που παραχωρήθηκε στην εταιρία, μαζί με την οδοποιία και τις προς απαλλοτρίωση ιδιωτικές εκτάσεις, φτάνει τα 5.379 στρέμματα. Μέχρι σήμερα έχουν εκχερσωθεί 1.430 στρέμματα δάσους, ενώ ήδη υπάρχουν εγκρίσεις για την εκχέρσωση άλλων 2.364 στρεμμάτων.

2. Διαπιστώθηκε η κατασκευή 27 κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 3.309 τ.μ. πάνω σε έκταση δημόσιου δάσους, χωρίς έγκριση δόμησης και άδεια δόμησης. Τα κτίρια αυτά είναι συνολικά αυθαίρετα, παράνομα και κατεδαφιστέα.

3. Κατασκευάστηκαν νέοι δρόμοι μέσα στο δάσος, χωρίς οποιαδήποτε αδειοδότηση και με καταφανή παραβίαση των προδιαγραφών δασικής οδοποιίας.

4. Το εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, χωρίς να διαθέτει έγκριση δόμησης και άδεια δόμησης. Μέχρι σήμερα η Ελληνικός Χρυσός δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση έγκρισης και άδειας δόμησης.

5. Το φράγμα αποβλήτων Καρατζά, ύψους 150 μ., κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς χωρίς να έχει ακόμα εκδοθεί η απαραίτητη άδεια εγκατάστασης.

Αν είναι αληθή τα στοιχεία αυτά, και η κυβέρνηση οφείλει να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει, τότε μιλάμε για ενέργειες μια εταιρείας η οποία θεωρεί ότι έχει επενδύσει σε χώρα της Αφρικής και όχι σε Ευρωπαϊκή! Επίσης θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει το σκάνδαλο της παραχώρησης της έκτασης τελικά στην εταιρεία Eldorado Gold και πως αποκόμισαν ΟΛΟΙ εμπλεκόμενοι τεράστια κέρδη ΕΚΤΟΣ του Ελληνικού δημοσίου!!! Πως είναι δυνατόν η έκταση αυτή να παραχωρήθηκε έναντι μόλις 11,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο το 7,07% του μετοχικού της κεφαλαίου της εταιρείας που υπέγραψε την αρχική σύμβαση παραχώρησης της περιοχής, πουλήθηκε προς 130.000.000 $ Καναδά!!!! Και πως είναι δυνατόν το Ελληνικό Δημόσιο να μην έχει την παραμικρή συμμετοχή στα κέρδη της εταιρείας όταν ο εθνικός μας εργολάβος που αγόρασε πάμφθηνα, πούλησε πανάκριβα, να έχει κρατήσει και το 5% των μετοχών της εν λόγω εταιρεία. Κάτι που σημαίνει συμμετοχή 5% και στα κέρδη της!!! Το Ελληνικό δημόσιο τι πήρε από την όλη υπόθεση; Ας μην πούμε καλύτερα…

Και επαναλαμβάνουμε αντί η κυβέρνηση να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τον ρόλο Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου, Τίνας Μπιρμπίλη, Σουφλιά, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και να αναδείξει το σκάνδαλο και το ότι μόλις πριν από ένα μήνα το ελληνικό κράτος καταδικάστηκε για την υπόθεση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων προς την "Ελληνικός Χρυσός" από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια απόφαση πραγματικό κόλαφο, ευρίσκεται σε θέση άμυνας!!! Τι να πούμε; Τα συγχαρητήρια μας για την ανικανότητα της…

Αν κάποιος δεν μπορεί να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τότε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των άλλων; Του ελληνικού λαού δηλαδή… Με ελεγχόμενους δημοσιογράφους ή ΜΜΕ για φοροδιαφυγή ή και άλλα αδικήματα μήπως; Τα ίδια λάθη γίνονται και με την υπόθεση Στουρνάρα. Ο κύριος αυτός ακολουθώντας την προσωπική του ατζέντα, λέγε με και Λουκά Παπαδήμο κάποια στιγμή, θέλοντας να γίνει δηλαδή χαλίφης στην θέση του χαλίφη, μας ενημέρωσε ότι είχε καταστρώσει και δικά του σχέδια, λόγω υποτιθέμενης εισβολής στο Νομισματοκοπείο από μέλη της νόμιμης και εκλεγμένης κυβέρνησης (!!!) και μάλιστα ότι «γι' αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί, μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους»…!!!

Πίσω από την πλάτη της νόμιμης και εκλεγμένης κυβέρνησης μιλούσε με πρώην πρωθυπουργούς (μήπως τον κύριο Σημίτη;) για το πώς θα σαμποτάρει και θα αποτρέψει μια απόφαση που θα ήταν απόφαση της κυβέρνησης που εξέλεξε ο λαός αυτής της χώρας!!! Και τον κοιτάνε ακόμη στο Μαξίμου και οι δικαστικές αρχές… Ειλικρινώς χάνουμε τα λόγια μας σε τέτοιες περιπτώσεις… Ο κύριος Τσίπρας αν δεν πάρει άμεσα την κατάσταση στα χέρια του, αν δεν εμφανίσει στοιχεία για το πώς ασέλγησαν οι πάντες πάνω στην χώρα μας από πολιτικούς μέχρι εκδότες, δημοσιογράφους, ολιγάρχες και λοιπούς, το μέλλον του θα είναι μαύρο όχι απλά δυσοίωνο!

Όπως ο Μάρκ Τουέην, μένουμε και εμείς με την απορία που αφορά τους πάντες: «Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διογενη, παραμενεις κυνικος!

    Σε μια χωρα οπου αντιπολιτευση και κυβερνηση υπακουουν στις εντολες

    της τροϊκας -μαζι με δεκανικια (κεντρωοι,ποταμι,ανελ) πες μας γιατι

    καποιος που δεν θελει να ξαναδει την "πρωτη φορα αριστερα" ,θα

    ενισχυσει την "για αλλη μια φορα δεξια";;!!

    Πως μια ισχυρη "δεξια" αντιπολιτευση, θα συμβαλλει σε μια ισχυρη

    "αριστερη" κυβερνηση, συμφωνα με τα γραφομενα σου;;!!

    Βασει ποιας πολιτικης "ισχυος" διακρινεις "διαπραγματευσεις" της

    εκαστοτε υποτελους κυβερνησης με τους εκβιαστες τοκογλυφους;;!!

    Θεωρεις ως επιτυχια "διαπραγματευσης" την ενδεχομενη επιμηκυνση του

    τοκογλυφικου χρεους;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]