Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φράχτες στα ελληνικά σύνορα για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες εξετάζει η ΕΕ


Σχέδιο αυστηροποίησης των ελέγχων στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ με στόχο να περιοριστεί η ροή προσφύγων και μεταναστών προς τη Βόρεια Ευρώπη επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρουν οι «Financial Times».

Η Κομισιόν και η Γερμανία εμφανίζονται έτοιμες να υποστηρίξουν το σχέδιο έμμεσου αποκλεισμού της Ελλάδας, που στην πράξη θα παγιδεύσει επί ελληνικού εδάφους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που καθημερινά φτάνουν στα νησιά, αφού δεν θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα προς το βορρά απομονώνοντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα.

Το φερόμενο σχέδιο «περίφραξης» συζητήθηκε την Τετάρτη σε επίπεδο αντιπροσώπων μετά από επιστολή του έστειλε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίλος Τσέραρ, με την οποία καλούσε τους ευρωπαίους ηγέτες να προσφέρουν «απευθείας βοήθεια» στα Σκόπια.

Πριν λίγες μέρες, η Κομισιόν φέρεται να έστειλε ομάδα πραγματογνωμόνων στην περιοχή ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της βοήθειας που θα έπρεπε να λάβει η ΠΓΔΜ εάν χρειαζόταν να ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται στο προσκήνιο τη στιγμή που η προσπάθεια περιορισμού των προσφυγικών ροών σε συνεργασία με την Τουρκία, με αντάλλαγμα οικονομική στήριξη προς την Άγκυρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η προσφυγική κρίση λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις για τη ΕΕ καθώς οι αφίξεις συνεχίζονται κατά χιλιάδες, αλλά κανένα σχέδιο για την αναχαίτιση των ροών δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει δύο μήνες για να βρει λύση στην προσφυγική κρίση και να σώσει το κεκτημένο της ελεύθερης μετακίνησης, ενώ ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, έδωσε περιθώριο έξι έως οκτώ εβδομάδων προτού καταρρεύσει το Σένγκεν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]