Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγροτικά μπλόκα επ’ αόριστον;


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας ακόμη και επ’ αόριστον τους δρόμους, δηλώνουν οι αγρότες ζητώντας να αρχίσει «ο διάλογος από μηδενική βάση», αναφέρει η «Καθημερινή».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι αγρότες τη συνέντευξη των αρμόδιων υπουργών για το ασφαλιστικό και δηλώνουν ότι δεν πείστηκαν και πως είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω. Στις Σέρρες αγρότες εισέβαλαν χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πετώντας αυγά και προπηλακίζοντας τους παρισταμένους, ενώ στη συνέχεια κατέβασαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και αφίσες υπέρ του «Όχι» από την εποχή του περίφημου δημοψηφίσματος και τις έκαψαν.

Το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό που προετοιμάζει για τους αγρότες η κυβέρνηση επανέφεραν στην επικαιρότητα, ύστερα από μία σχεδόν εικοσαετία, την απειλή να κοπεί η Ελλάδα στα δύο.

Περισσότερα από 10.000 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, ενώ για πρώτη φορά στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αλιείς, που έκλεισαν το λιμάνι του Βόλου.

Τα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας έχουν στηθεί από τρεις διαφορετικές ομάδες, εκ των οποίων μόνο η ΠΑΣΥ του Βαγγέλη Μπούτα στα Τέμπη έχει σαφές κομματικό πρόσημο. Όμως, ακόμη κι εκεί συμμετέχουν πολλοί νεοδημοκράτες. Ο Βασίλης Γιαννάκος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής στον κόμβο της Νίκαιας, αναγνωρίζει στον Μπούτα την πρωτοκαθεδρία, αν και όπως επισημαίνει: «Δεν συμφωνούμε σε όλα. Όμως τώρα είμαστε μαζί».

«Αν μη τι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ενώσει τον αγροτικό κόσμο εναντίον του», λέει αγροτοσυνδικαλιστής. Σήμερα το μεσημέρι στα Τέμπη θα οργανωθεί συνάντηση εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα έτσι ώστε οι νέοι να γνωριστούν με τους παλιούς και να δημιουργηθεί ένας κοινός πυρήνας αιτημάτων.

Ο «παλαιός» αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδηρόπουλος, εξηγεί ότι στους δρόμους βρίσκονται πολλοί νέοι άνθρωποι, οι οποίοι πίστεψαν ότι στην αγροτική παραγωγή μπορούσαν να βρουν μια διέξοδο.

Ο κ. Σιδηρόπουλος τονίζει ότι η κυβέρνηση σκοπίμως παρουσιάζει με συγκεκριμένο τρόπο στοιχεία, που τελικά δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα.

Οι αγρότες εξηγούν ότι δεν θέλουν κρατική οικονομική στήριξη, ούτε διεκδικούν «όλα τα λεφτά» όπως παλαιότερα. Θέλουν όμως να μπορούν να μείνουν στην ύπαιθρο και να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σιγα μην σκισουν κανενα καλτσον οι αγροτες. Οταν τα χουφτωνανε με τις επιδοτησεις και τις αλλες κομπινες επι Πασοκ και οχι μονο και τα κανανε Πορσε, τζιπ και ΒΜ ολα ηταν θαυμασια.
    Εχετε δει ποτε αγροτες να κανουν κοινητοποιησεις αλλη εποχη εκτος απο ετουτην.
    Τωρα ειναι νεκρη περιοδος. Αφου σπειρανε, περασαν οι γιορτες και λιγο προτου ριξουν λιπασματα λενε ας κανουμε καμια κοινητοποιηση ετσι ναχαμε να λεγαμε.
    Ολο πρεφα στο καφενειο να μην παρουνε και λιγο δημοσιοτητα τα τυρογαλα.
    Ρε αι στα τσακιδια κοπροσκυλα. Τωρα σας επιασε ο πονος. Οταν διαλυατε τον πρωτογενη τομεα για να τα χουφτωνετε τοτε ησασταν οι μαγκες. Ειστε και εσεις απο τους κυριους υπευθυνους για τα μνημονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]