Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαπτίζουν το κρέας... ψάρι και στη φορολογία των αγροτών


Επιχείρηση αποπροσανατολισμού του αγροτικού κόσμου της χώρας όσον αφορά τις υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα τους «χτυπήσουν», ελέω του τρίτου Μνημονίου, ξεκίνησε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση θορυβημένη από την ένταση και τον παλμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, επιχειρεί να κάνει το μαύρο… άσπρο και εκδίδει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων σε μια προσπάθεια να κρύψει την αλήθεια κάτω από το χαλί.

Έτσι, μετά το υπουργείο Εργασίας, σειρά πήρε το υπουργείο Οικονομικών που με δυο ανακοινώσεις του προσπαθεί ουσιαστικά να πείσει τους αγρότες ότι η φορολογία τους δεν αλλάζει για φέτος.

Αυτή όμως είναι η μόνη-μικρή αλήθεια αλλά όχι και η ουσία, αφού όλοι οι αγρότες γνωρίζουν ότι τα περυσινά εισοδήματά τους θα φορολογηθούν λογιστικά (έσοδα μείον έξοδα) με ό,τι προκύπτει από τα βιβλία τους και φυσικά εφόσον έχουν εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ, όπως είχε θεσπιστεί με το νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Η ουσία και η αγωνία των αγροτών είναι για το τί ακριβώς θα συμβεί από φέτος και στο εξής και με βάση τις διατάξεις του τρίτου Μνημονίου που έχουν γίνει νόμος του κράτους.

Οι ανακοινώσεις λοιπόν του υπουργείου Οικονομικών, πιστοποιώντας την ταραχή που επικρατεί πλέον στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά τη φοροκαταιγίδα που έρχεται.

Έτσι από φέτος τα εισοδήματα των αγροτών, με βάση το Μνημόνιο, φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 20% και από το 2017 με συντελεστή 27%.

Δυστυχώς όμως τα δυσάρεστα για τους αγρότες δεν σταματούν μόνο με την αύξηση του φορολογικού συντελεστή, αφού για τα εισοδήματα του έτους 2015 η προκαταβολή φόρου που καλούνται να πληρώσουν αυξάνεται στο 75%, από 55%, ενώ θα ανέλθει στο 100% για τα εισοδήματα που θα αποκτούν οι αγρότες από το 2017 και μετά.

Σε όλα αυτά δε θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2015 ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης ντήζελ σε δύο ίσα στάδια, από τον Οκτώβριο 2015 και τον Οκτώβριο 2016.

Υπενθυμίζεται ότι από 1/10/2015 μέχρι 30/9/2016 επιστρέφεται ποσό 130 ευρώ και από 1/10/2016 καταργείται η επιστροφή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]