Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Μαύρη Δευτέρα" αναμένεται στα Διεθνή Χρηματιστήρια

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Οι αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία θυμίζουν σε πολλούς οικονομικούς παράγοντες το χρηματιστηριακό χάος που είχε επικρατήσει μετά την 11 Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι τότε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε σημειώσει κάθετη πτώση από τις 9.295 μονάδες στις 7.118, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν μεγάλη πτώση.

Τώρα εκφράζεται μεγάλη ανησυχία το πως θα αντιδράσουν οι αγορές στον πανικό που έχει επικρατήσει σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά τα γεγονότα του Παρισιού.

Ιδιαίτερα προβληματίζουν το πως θα κυμανθούν οι συναλλαγματικές ισορροπίες του ευρώ με το δολάριο, καθώς και πως θα κυμανθούν οι τιμές του χρυσού μετά την αναστάτωση που έχει έρθει προκαλώντας μεγάλη φοβία για τις οικονομικές και χρηματιστηριακές της επιπτώσεις.

Εκτός όμως από τα χρηματιστήρια μεγάλο κόστος από την όλη δημιουργηθείσα κατάσταση αναμένεται να πληρώσουν και οι αεροπορικές εταιρείες μετά τα τελευταία γεγονότα, καθώς πολλές πτήσεις έχουν ματαιωθεί ενώ κυριολεκτικά επικρατεί μεγάλος και μάλλον αδικαιολόγητος φόβος σε πολλούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Πάντως οι αναταράξεις θα φάνουν από το πρωί της Δευτέρας αν και ήδη πολλοί προετοιμάζονται για το χειρότερο.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]