Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΑΣΕ: Οι εκλογές στην Τουρκία αμαυρώθηκαν από τη βία και την ανελευθερία των ΜΜΕ

Οι εκλογές στην Τουρκία έγιναν εν μέσω του περιορισμού της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, βίας καθώς και άλλων προβλημάτων ασφαλείας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έκθεσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την οποία δημοσιεύει σήμερα.

Η προεκλογική εκστρατεία για την χθεσινή ψηφοφορία χαρακτηρίζεται από ‘ατιμίες’ και φόβο καθώς και κλιμάκωσης της βίας στη χώρα, όπως προκύπτει από την έκθεση.

Οι εκλογές κατέληξαν σε μια αποφασιστικής σημασίας νίκη του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δραματική μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τον Ιούνιο.

«Παρά το γεγονός ότι οι τούρκοι πολίτες μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ διακριτών και ισχυρών εναλλακτικών λύσεων σε αυτές τις πολωμένες εκλογές, μειώθηκε σημαντικά η επιλογή τους με τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των μέσων ενημέρωσης και του επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας, που αποτελούν πηγή σοβαρής ανησυχίας», δήλωσε ο Ιγκνάσιο Σάντσεζ Άμορ, ειδικός συντονιστής της αποστολής του ΟΑΣΕ στη χώρα.

«Οι φυσικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, καθώς και σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, κυρίως, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, περιόρισαν ακόμη περισσότερο την ελευθερία της προεκλογικής εκστρατείας», είπε ο Άμορ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]