Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλό μήνα… με κατασχέσεις καταθέσεων και θυρίδων

Με κατασχέσεις και φοροεπιδρομή κάνει ποδαρικό ο Νοέμβριος, ενώ το βαρύ πακέτο για τους φορολογούμενους έπεται με την επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση στο τέλος Νοεμβρίου.

Από σήμερα απελευθερώνονται οι κατασχέσεις σπιτιών, όχι της πρώτης κατοικίας, καταθέσεων και θυρίδων, με αποτέλεσμα ακόμη και οι μικροοφειλέτες του δημοσίου να μένουν απροστάτευτοι και ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύουν από την επιβολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης – είσπραξης.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι για πρώτη φορά κυβέρνηση προχωρά, εν μέσω κρίσης και ενός υφεσιακού περιβάλλοντος, σε εξώσεις και δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και κατασχέσεις περιουσιών, ακόμη και προσωποκρατήσεις για μικροποσά.

Έως το τέλος όμως του έτους ούτε μικρά, ούτε μεγάλα ποσά θα κυκλοφορούν στην αγορά, αφού το ρευστό θα είναι είδος προς εξαφάνιση, με δεδομένη τη φοροεπιδρομή που έρχεται για να καλύψει την ανικανότητα των κυβερνώντων να βρουν ισοδύναμα για να μην εφαρμόσουν την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το «πακέτο» που σχεδιάζεται να αντικαταστήσει το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και νηπιαγωγεία, θα περιλαμβάνει ούτε ένα, ούτε δυο, άλλα συνολικά 11 νέα εισπρακτικά μέτρα «φωτιά» που φυσικά θα πλήττουν τους «έχοντες» μικρομεσαίους.

Αυτούς των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έφτασε στο τέλος και με τη «σφραγίδα» του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, επισήμανση την οποία η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά αφού εξακολουθεί να θεωρεί «έχοντες» τους μισθωτούς με ετήσια εισοδήματα 20.000 ευρώ και επί αυτών να σχεδιάζει τα νέα βάρη.

Όμως, ακόμη κι αν δεν υπάρχει πλέον το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», αφού οι συμμετέχοντες πλέον ανήκουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, το «κίνημα» όσων «φουσκώνουν» το ποτάμι των ληξιπροθέσμων χρεών με μαθηματική ακρίβεια σύντομα θα «πνίξει» κάθε προσπάθεια αλόγιστης φοροεπιδρομής.

Άλλωστε τα ληξιπρόθεσμα χρέη ήδη ξεπερνούν τα 80 δισ. ευρώ, καταρρίπτοντας από την αρχή του έτους κάθε μήνα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ κατά μέσο οι φόροι και τα πρόστιμα που δεν πληρώνονται κυμαίνονται στο 1 δισ. ευρώ/μήνα.

Νέο ρεκόρ πάντως αναμένεται να καταγραφεί τον τρέχοντα μήνα αφού, έως το τέλος του, θα πρέπει να πληρωθεί ο ΦΠΑ έως τις 6 Νοεμβρίου, η δόση του φόρου εισοδήματος, η δόση από όσους έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις, αλλά να καταβληθεί και η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ έρχονται και τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας η πληρωμή των οποίων ωστόσο μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Αλλά μέχρι τότε… καλό κουράγιο.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]