Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «σύστημα Παπανδρέου» και το έγκλημα σε βάρος της χώραςΜία ομάδα "εκλεκτών" με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης παρέδωσε τη χώρα στην καταστροφή

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η υπόθεση δεν είναι άγνωστη. Ούτε την επαναφέρουμε για οποιονδήποτε λόγο σκοπιμότητας. Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, αξίζει να σημειώσουμε πως υπήρξαν συγκεκριμένοι λόγοι. Και ένα μέρος αυτών των γεννεσιουργών "αιτιών" προσπαθούμε απλώς να υπενθυμίσουμε... Κι αυτό, επειδή ελληνόφωνοι πολιτικοί και πράκτορες της ΕΥΠ, συνήργησαν και λειτούργησαν εναντίον της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, με σκοπό την αποδυνάμωσή της αλλά και την αποδιοργάνωση της χώρας, προκειμένου να ασκηθούν οι «κατάλληλες» πιέσεις που θα εξανάγκαζαν την αλλαγή (φιλορωσικής) πλεύσης της κυβέρνησης, η οποία δεν αποδεχόταν την επιβολή των αμερικανικών σχεδίων που υποβάθμιζαν τον ρόλο της Ελλάδας. Μάλιστα, στο σχέδιο αυτό το οποίο ανέλαβε να διερευνήσει ο αρμόδιος ανακριτής κ. Φούκας αποκαλύφθηκαν και πολλές άλλες "δραστηριότητες", ενώ υπήρχε και «τελική φάση» με δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Πλέον μετά την έκδοση του πορίσματος του ανακριτή όλοι περιμένουμε με αγωνία την εισήγηση του εισαγγελέα που το παρέλαβε προς το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα εκδώσει και τα σχετικά βουλεύματα παραπεμπτικά ή μη...

Όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη της απαξίωσης της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία αν και υπέπεσε σε πολλά λάθη ήταν ασυγκρίτως καλύτερη από την «διάδοχη κατάσταση» του Γιώργου Παπανδρέου που έφερε στη χώρα το ΔΝΤ, το πρώτο μνημόνιο και «άνοιξε τις πύλες της κόλασης» για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.
Στο βίντεο των 9 λεπτών και 40 δευτερολέπτων που παραθέτουμε, ακούγονται φοβερές αλήθειες, ένα σημαντικό μέρος των οποίων καταγράψαμε (ίσως πρώτοι) εμείς τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια. Αξιοσημείωτο της εν εξελίξει υπόθεσης είναι πως ενώ δεν αποκαταστάθηκαν όσοι αποκάλυψαν την υπόθεση και διώχθηκαν από το «σύστημα Παπανδρέου», ταυτόχρονα ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι συνεχίζουν όχι μόνο να κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά και να εργάζονται σε «κρίσιμες θέσεις» του κρατικού μηχανισμού Ασφάλειας και Πληροφοριών (ποιός συνεχίζει να τους προστατεύει και γιατί;)…

Απολαύστε το μικρό βίντεο και αναλογισθείτε πως η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται όταν δεν μαθαίνουμε μέσα από αυτήν τα λάθη μας.Το πόρισμα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σχέδιο «Πυθία»
Της Άννας Κανδύλη (εφημ. Real)

Aναφορές σε μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, σε τηλεγραφήματα του wikileaks, σε συγκεκριμένους πράκτορες αλλά και στις Ελληνορωσικές και τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις περιλαμβάνει το πόρισμα με το οποίο κλείνει η πολυετής ανάκριση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σχέδιο «Πυθία» που περιελάμβανε ακόμα και τη φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το πόρισμα του επίκουρου ανακριτή κατά της διαφθοράς Δημήτρη Φούκα ,στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή «American Embassy». Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και τα ίχνη του αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Τα έγγραφα της ΕΥΠ

Με βάση αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ «δυσαρεστημένοι» και άρα «επιρρεπείς σε διαρροές». Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Το σχέδιο Πυθία 1

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε η ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της κυβέρνησης Καραμανλή να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Μεταξύ των ενεργειών ήταν και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.

«Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.» Ιδιαίτερη μνεία στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.

Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις Ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι. Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.»

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13». Στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθεία 1 κρίθηκε σκόπιμη η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γεωργίου Αλέξανδρου Ρόντου. Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις προέκυψε ότι ο Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου. Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price».

Σύμφωνα με τον ανακριτή, πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται, σε σχέση με τις αμερικανικές αντιδράσεις στο θέμα των αγωγών, ότι: «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία».

Οι πιέσεις

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η αναφορά του ανακριτή Φούκα σε «συστάσεις» για διακοπή της έρευνας. Όπως σημειώνει, στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση η οποία και έγινε αυθημερόν. Το στέλεχος αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να του μεταφέρει ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και πως η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη τους.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ... ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΩΣ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ" ΠΛΕΟΝ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ... ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο στον άξιο Δικαστή Φούκα... Απέδειξε ότι έχει κοχόνες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΡΧΙΔΙΑ.Πες το μην ντρεπεσε. ΕΛΛΗΝΕΣ ειμαστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ μιλαμε και γραφουμε. Καθε κομπλεξικος, εχει το ιδιο προβλημα με το..αντικειμενο σε ΟΛΕΣ τις γλωσσες..

   Διαγραφή
 3. ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΥΘΙΑ" ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ... ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ... ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ... ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν αρκεί η... δίκη προθέσεων, στην οποία δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια σύγκριση (να μην αναφέρουμε σημαδιακά δείγματα γραφής).
  Παρασάγγες η απόσταση.
  Το ερώτημα ευρίσκεται στην στρατηγική σύμπτωση για το μέλλον της χώρας.
  Εκεί, όλες οι διαφορές και οι ευθύνες χάνουν το διάγραμμά τους πίσω από την ομίχλη μιας στυγνής κεντροευρωπαικής πραγματικότητας για το παραγωγικό (και όχι μόνον) σχέδιο της χώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]