Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκάφα ρωσικής τηλεόρασης - Αποκάλυψε απόρρητο στρατιωτικό σχέδιο κατά λάθος!

H Ρωσία αναπτύσσει ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, το οποίο θα μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε εχθρικές παράκτιες περιοχές.

Το εν λόγω drone αποτελεί μέρος του άκρως απόρρητου προγράμματος του Ωκεάνιου Συστήματος Πολλαπλών Αποστολών Status 6. Αν και το όνομα του drone δεν θα πίστευε κανείς πως αντιστοιχεί καν σε όπλο, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύστημα ικανό να βάλλει τορπίλες με πυρηνική κεφαλή, όντας, κατά συνέπεια, ικανό να καταστρέψει ή να καταστήσει μη προσβάσιμες για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες ακτές.

Το drone έχει ακτίνα δράσης 10.000 χλμ. και κατά τους Ρώσους, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα Νατοϊκά αμυντικά αντίμετρα. To νέο σύστημα δεν είναι βεβαίως, ακόμα επιχειρησιακό. Όμως η ρωσική τηλεόραση έδειξε σχέδια του Status 6, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για τις συναντήσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν με αξιωματούχους, στο Σόσι.

«Είναι αλήθεια ότι απόρρητες πληροφορίες διέρρευσαν τηλεοπτικά. Τα επίμαχα πλάνα διαγράφηκαν και ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί», ανέφερε το Κρεμλίνο. Το θέμα της συνάντησης στο Σόσι αφορούσε τους τρόπους διάτρησης της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας, την εγκατάσταση της οποίας δεν επιθυμεί η Ρωσία, καθώς ανατρέπεται το στρατηγικό και κυρίως το τακτικός της πυρηνικό πλεονέκτημα. Όσον αφορά το Status 6 φαίνεται πως θα εκτοξεύεται από τα νέα ρωσικά υποβρύχια που ναυπηγούνται.

Πάντως κάποιος καχύποπτος θα μπορούσε να πει ότι η “διαρροή” δεν έγινε τυχαία και είχε απλώς στόχο να τρομάξει την άλλη πλευρά, με ότι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται, σε επικοινωνιακό, διπλωματικό, πεδίο. 

Sputnik, Μόσχα, Ρωσία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η γνωμη μου ειναι οτι δεν εγινε τυχαια Η' απο λαθος γιατι ο Πουτιν αποδεικνυει συνεχως οτι κινειται με τακτικη, στρατηγικη, μελετημενες κινησεις και βλεπει......μακρυα.......Ας παρουν τα μηνυματα τα αιμοσταγη γερακια στην Ουασινγκτον και ισως μετριασθει και η υπεροψια του ΝΑΤΟ, με την ελπιδα πλεον η Ρωσια να ειναι παλι το αντιπαλο δεος στις γεωπολιτικες εξελιξεις, με σοβαρο "ειδικο βαρος" και εναντιον στα σκοτεινα σχεδια της παγοσμιοποιησης που δειχνουν καθημερινα να οδηγουν τον πλανητη με ταχυτητα στον ολεθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μονη ολιγορια του Πουτιν ηταν οτι επρεπε να υπαρχουν αυστηροτεροι ελεγχοι σε ρωσικα

      αεροπλανα/πλοια τοσο εντος, οσο κι εκτος ρωσικου εδαφους!

      Επιπλεον σε τουριστικα θερετρα που συχναζουν Ρωσοι τουριστες ,πρεπει να μεριμνουν

      μυστικοι αστυνομικοι . Ακομα και μεσα σε αεροπλανα/πλοια.

      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]