Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομπάμα και Ερντογάν στηρίζουν την Ελληνική Άμυνα στο Αιγαίο!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η περίπτωση της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους (όπως και του ελικοπτέρου διάσωσης που όλοι ξεχνούν να αναφερθούν) θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες την παγκόσμια κοινότητα. Όμως, τα περιστατικό αυτό, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων (γ.γ. του ΝΑΤΟ), όπως και αρχηγών κρατών, αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής, αφού άπτονται άμεσα με την Ελληνική Άμυνα και συγκεκριμένα με την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, όπου η Άγκυρα συστηματικά παραβιάζει κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου και, φυσικά, της ελληνικής κυριαρχίας.

Μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Φρανσουά Ολάντ, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, τους οποίους και υπερασπίστηκε.
«Η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά της», είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες οφείλουν να ρίξουν τους τόνους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία αποφάσισαν να συνεργαστούν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «ομάδα βαρβάρων».
«Η επίθεση στο Παρίσι ήταν επίθεση στον κόσμο», σημείωσε και υπογράμμισε πως δεν πρέπει να δώσουμε στους τρομοκράτες τη χαρά να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας.

Τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ήρθε να ενισχύσει (όπως ήταν φυσικό) και ο τούρκος πρόεδρος, «αγνοώντας» (την ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα γενικότερα). Έτσι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τόνισε πως όλα έγιναν εντός των κανόνων εμπλοκής και δεν υπήρξε κάποια παρασπονδία.
Υπερασπίστηκε δηλαδή τη γραμμή που έχει κρατήσει εξαρχής η Τουρκία. Πως δηλαδή το αεροσκάφος πετούσε εντός των συνόρων της και έγιναν τουλάχιστον 10 προειδοποιήσεις προς το πλήρωμά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε πως πράγματι το Ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο…

Αυτές ακριβώς οι δηλώσεις ανοίγουν ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική διπλωματία και, φυσικά, για την άμυνα της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπου καθημερινό είναι το φαινόμενο της παραβίαση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, όπως αυτή ορίζεται από διεθνείς συνθήκες και, φυσικά, από το Διεθνές Δίκαιο.
Αυτές οι δηλώσεις είναι μία λαμπρή ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα επιθετική πολιτική, απαιτώντας από τις ΗΠΑ και, φυσικά, τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, την αναγνώριση του δικαιώματος κατάρριψης τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία δεν παραβιάζουν μόνο τα ελληνικά εναέρια σύνορα, αλλά πάρα πολλές φορές εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο οπλισμένα και συνηθίζουν να προκαλούν θρασύτατα τα ελληνικά μαχητικά που προστρέχουν για να τα αναχαιτίσουν, διεξάγοντας σκληρά «παιχνίδια πολέμου», δημιουργώντας κάποιες φορές και… «ατυχήματα».

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία λαμπρή ευκαιρία να απαιτήσει την καταδίκη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην τουρκική παραβατικότητα, χρησιμοποιώντας ευθέως την απειλή κατάρριψης, που δικαιώνουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, αλλά και ο τούρκος πρόεδρος, στην περίπτωση που παραβιάζεται ο εθνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας…

Φυσικά, μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί προϊόν σεναρίου φαντασίας, κι αυτό επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε το ανθρώπινο δυναμικό ούτε το απαραίτητο σθένος να υπερασπιστεί την Ελλάδα. Ενδεχομένως αυτή η κυβέρνηση να φτάσει στο σημείο εκείνο που θα αναγνωρίσει έμμεσα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά ποτέ δεν θα τολμήσει να σκεφτεί καν να «κόψει με το μαχαίρι» τον «τσαμπουκά του σουλτάνου».
Με απλά λόγια, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε τον εαυτό της, πόσο δε μάλλον την χώρα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Γεωργίου, ξέρετε πολύ καλά πως οι κότες οι δικές μας μόνο κακαριζουν, αυγά δεν κάνουν ΠΟΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...κι αυτό επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε το ανθρώπινο δυναμικό ούτε το απαραίτητο σθένος να υπερασπιστεί την Ελλάδα. Ενδεχομένως αυτή η κυβέρνηση να φτάσει στο σημείο εκείνο που θα αναγνωρίσει έμμεσα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά ποτέ δεν θα τολμήσει να σκεφτεί καν να «κόψει με το μαχαίρι» τον «τσαμπουκά του σουλτάνου».

    Καμιά κυβέρνηση δεν είχε ποτέ το σθένος, όσο για τα δικαιώματα, της έχει αναγνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια ο κ. Σημίτης .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για εσας που λετε οτι δυστυχως ετσι ειναι και οτι ο αρθρογραφος εχει δικιο ....κτλ κτλ
    Η αληθεια ειναι οτι η ντπ πολεμα τον Ορθοδοξο Ελληνισμο με τα πιονια - πορδυπουργους που εσεις νομιμοποιητε ...ΧΑΙΒΑΝΙΑ ...
    Ποιος σας ειπε οτι ο καθε τσιπρας φυτευεται για να υπηρετηση το Εθνος ; Ποιος σας ειπε οτι ειναι Ελληνας ; σας γελασε νεοραγιαδες και σεις μαθες σχολιαζετε ....
    Σε Ματριχ ζητε και ειστε ζωντανοι νεκροι...
    Σιχαμενοι δουλοι ειστε και αχρηστοι στην Πατριδα στο ΕΘΝΟΣ και νεκροθαφτες των παιδιων σας ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ αλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]