Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας στους πέντε βρετανούς μουσουλμάνους, έτοιμος να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών

Γράφει Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Μια πραγματικά αποκαλυπτική δημοσκόπηση που έκανε στην Αγγλία η βρετανική εφημερίδα Times, αποκάλυψε το εντυπωσιακό ότι σε κάθε πέμπτο Βρετανό μουσουλμάνο υπάρχει και ένας Τζιχαντιστής, που είναι έτοιμος να πάει στην Σύρια για να πολεμήσει στο πλευρό του DAESH.

Η δημοσκόπηση αυτή, τα αποτέλεσμα της οποίας έγιναν γνωστά από το BBC, διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 μουσουλμάνων της Μεγάλης Βρετανίας. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως στις νεαρές και μάχιμες ηλικίες μεταξύ 18 και 34 ετών, το ποσοστό των έτοιμων να πάνε να πολεμήσουν για το DAESH ανεβαίνει στο 25%! Επίσης άλλο ένα ποσοστό γύρω στο 5% διάκειται θετικά στην προοπτική να πολεμήσει για το DAESH!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην πρόθεση της συμμετοχής της Μεγάλης Βρετανίας στους βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Συρία, αντιδρά σύσσωμη η μουσουλμανική κοινότητα της χώρας. Συγκεκριμένα 200 επώνυμοι ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας έστειλαν επιστολή στην βρετανική κυβέρνηση με την οποία ζητούν να μην προχωρήσει η Μεγάλη Βρετανία στους βομβαρδισμούς αυτούς.

Μετά από όλα αυτά ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το που βρίσκεται η σημερινή Ευρώπη. Μήπως θέλετε να τους μοιάσουμε;

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]