Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά το Παρίσι οι Βρετανοί επιθυμούν την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς θέλουν πλέον να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για λογαριασμό της εφημερίδας Independent.

Η δημοσκόπηση του ORB σε σύνολο 2.000 ανθρώπων έδειξε ότι το 52% των Βρετανών ψηφοφόρων επιθυμεί να φύγει από την ΕΕ, ενώ το 48% επιθυμεί να παραμείνει. Σε ανάλογες δημοσκοπήσεις που διενργήθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο το 55% των ερωτηθέντων είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής.

Τον Οκτώβριο και καθώς η προσφυγική κρίση έφτανε στο απόγειό της, το ποσοστό κατά του Brexit μειώθηκε στο 53%.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξεκίνησε μια προσπάθεια για αναμόρφωση της ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στο μπλοκ.

Άλλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι η υποστήριξη των Βρετανών στην ΕΕ μειώθηκε φέτος καθώς η μεγάλη εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη αύξησε τις ανησυχίες τους.

Πολιτικοί που είναι κατά της ΕΕ, όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την εισροή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη με την τρομοκρατία.

Παρόλο όμως που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή στροφή προς τον ευρωσκεπτικισμό, οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας πιστεύουν ότι τελικά η συμπόνια των Βρετανών προς τους Γάλλους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις θα βοηθήσει και δεν θα βλάψει την εκστρατεία κατά του Brexit.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 69% όσων είναι 18 με 24 ετών επιθυμούν να παραμείνουν στην ΕΕ και μόλις το 31% τάσσεται υπέρ του Brexit. Η υποστήριξη στην ΕΕ μειώνεται καθώς αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων και φτάνει μόλις το 38% μεταξύ των 65χρονων.

Στη Σκωτία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της ΕΕ (60%), ενώ ακολουθεί η Ουαλία με 56%.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]