Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από τα IOU του Βαρουφάκη στα «ου» κατά των βουλευτών του τρίτου μνημονίου

Μια ένοχη σιωπή έχει πέσει σε όλα τα βουλευτικά έδρανα, στους φωτεινούς οικονομολόγους και στα ΜΜΕ, για όσα με λύσσα και κινδυνολογώντας καταδίκαζαν, πριν λίγους μήνες και ζητούσαν Ειδικά Δικαστήρια, για τον Βαρουφάκη. Για τα IOU (I Own You, που σημαίνει σου χρωστάω).


Ξαφνικά, κανείς δεν εξεγείρεται, όταν το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι ένα μέρος του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων θα παρακρατείται και θα μετατρέπεται, αυτομάτως, σε πλαστικό χρήμα, για τις συναλλαγές του δικαιούχου!
Τι έγινε ωρέ λεβεντόπαιδα;
Αυτά δεν είναι τα IOU;

Μόνο που ο "προδότης" Βαρουφάκης πρότεινε αυτή τη λύση, για αποφυγή της χρεοκοπίας μας, σε περίπτωση εξόδου μας, από την ευρωζώνη. Για σύγκρουση με τις απαιτήσεις των δανειστών. Για άρνηση υπογραφής ενός νέου Μνημονίου.

Τώρα και στην ευρωζώνη παραμένουμε και ΙΟU θα θεσπίσουμε, και καμία σύγκρουση για την υπεράσπιση της χώρας μας, θα έχουμε με τους δανειστές.
Και θα θεσπιστούν όχι καθολικά, αλλά για ένα μέρος του μισθού και των συντάξεων, σε πρώτη φάση.

Μετά από ένα διάστημα, για τον μισό μισθό και τις μισές συντάξεις και λίγο αργότερα, για ολόκληρο το μισθό και για ολόκληρες τις συντάξεις.
Και γιατί όχι αργότερα και για κάθε μισθό στον ιδιωτικό τομέα;
Γνωστή η μέθοδος της "σαλαμοποίησης", για να μην χαμπαριάζουν τα πρόβατα!

Μα και σεις! Πόσο οπισθοδρομικοί είστε πιά, που δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε το αθώο και ανυστερόβουλο πλαστικό χρήμα!!!
Μόνο το 7% έχετε εξελιχθεί σε Ευρωπαίους;

Απαράδεκτοι!
Σας το λένε όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος και οι 222 βουλευτές που τα ψηφίζουν!!!
Και ας πληρώνονται τοις μετρητοίς, συνήθως σε ποταπά χαρτιά που τα λένε ευρώ…!
Μάλλον αυτός ο λαός πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει πως ήρθε η ώρα από τα IOU να περάσει τα μακρόσυρτα «ου». Κατά εκείνων που εμπαίζουν την λογική του, διαλύουν την ζωή του και ξεπουλάνε «μπιρ παρά» τα πάντα.
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Νέα ιδιοκτησία στο κατάστημα. Το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει, δεν πουλάει… Κι όσο για το… παλιάμπελο, ας καεί, για να σωθεί η Ευρώπη, για να γίνει σωστή διαχείριση της κομπίνας του χρέους από τους νέους «μαγαζάτορες»…

Ιωάννα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]