Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισλαμικό κράτος έβγαλε 500 δισ. μέσα σε ένα χρόνο

Η κλοπή πετρελαίου δίνει τεράστια κέρδη στους τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος πλούτιςε μέσα σε ένα έτος περίπου 500 εκ. δολάρια από τις πωλήσεις στη μαύρη αγορά πετρελαίου που κλέβει από πετρελαιοπηγές της Συρίας και του Ιράκ που έχει καταλάβει.

Παρά ότι εδώ και ένα χρόνο το Ισλαμικό Κράτος βομβαρδίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, έχοντας δεχθεί περίπου 10.600 αεροπορικές επιδρομές, συνεχίζει να παράγει 34.000 με 40.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα, αξίας περίπου ενάμιση εκατομμυρίου δολαρίων.

Η βρετανική Express σημειώνει ότι η Δύση απέτυχε να εξαρθρώσει τα κυκλώματα διακίνησης λαθραίου πετρελαίου, από τα οποία στην πραγματικότητα χρηματοδοτείται το Ισλαμικό Κράτος.

Αμερικανική πηγή δήλωσε στην Express ότι ακόμα και μετά από τους βομβαρδισμούς, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να έχει έσοδα περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα από τις πωλήσεις λαθραίου πετρελαίου.

Οι σύμμαχοι είναι δύσκολο να χτυπήσουν τις πετρελαιοπηγές. Οι τζιχαντιστές αντλούν το πετρέλαιο από ανοιχτά πηγάδια (που δεν μοιάζουν με πετρελαιοπηγές) και με εκατοντάδες αυτοσχέδιους τρόπους, που εμπλέκεται ο τοπικός πληθυσμός.

Στην πραγματικότητα, εάν πλήξουν τις πετρελαιοπηγές θα σκοτώσουν αμάχους. Φοβούνται ότι από τέτοια χτυπήματα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ισχυροποιήσουν και άλλο το Ισλαμικό Κράτος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]