Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράκ χρησιμοποιεί τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατά του ISIS

Η ιρακινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί πλέον τις πληροφορίες που παρέχονται από την Ρωσία στον στρατιωτικό στον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με αξιωματούχους στη Βαγδάτη.
Όπως είχε αναφερθεί από το intelNews το Σεπτέμβριο, η Διοίκηση των Ιρακινών δυνάμεων ανακοίνωσε ότι είχε προχωρήσει σε μια επίσημη συμφωνία διαμοίρασης των πληροφοριών με τις κυβερνήσεις της Ρωσίας, Συρίας και του Ιράν.
Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας ήταν να νικήσουν τον ισλαμικό κράτος, τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση που ελέγχει σήμερα το ένα τρίτο του εδάφους του Ιράκ και ένα μεγάλο μέρος της γειτονικής Συρίας.

Πολλοί εξεπλάγησαν από την ανακοίνωση του περασμένου μήνα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το Ιράκ, μία χώρα σύμμαχος των ΗΠΑ, είχε εισέλθει σε μια συμμαχία με τον αντίπαλο της Ουάσινγκτον (από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου) τη Ρωσία, καθώς και με το Ιράν και τη Συρία, δύο χώρες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επίσημες διπλωματικές σχέσεις.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η έδρα του κέντρου του διαμοιρασμού αυτών των πληροφοριών βρίσκεται στη Βαγδάτη, στη λεγόμενη Πράσινη Ζώνη, όπου μέχρι το 2012 στάθμευαν οι αμερικανικές δυνάμεις.
Όλα τα κράτη μέλη αυτής της «συμμαχίας πληροφοριών» έχουν στείλει έξι αξιωματικούς, οι οποίοι ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους στρατών των χωρών, με την πρόθεση αυτές να διαμοιραστούν τους άλλους τρεις συμμετέχουσες στρατούς.
Εκτός από αυτούς τους αξιωματικούς, υπάρχουν και δύο Ρώσοι στρατηγοί που σταθμεύουν στο κέντρο πληροφοριών, σύμφωνα με την The Washington Times, η οποία αποκάλυψε την συνεργασία με βάση πληροφορίες που ήρθαν στην κατοχή της από έναν Ιρακινό αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, όταν η συμφωνία αυτής της τετραμερούς ομάδας ανακοινώθηκε, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι είναι σεβαστή η ελευθερία του Ιράκ να τεθεί σε σύμφωνα ασφαλείας με τις κυβερνήσεις περιφερειακών χωρών, αλλά προειδοποίησε ότι η Συρία ήταν ένα σημαντικός παραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν θα πρέπει να είναι μέρος του διαμοιρασμού των πληροφοριών της συγκεκριμένης Συνθήκης.

Την Τρίτη, ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Josh Ernest είπε ότι δεν μπορούσε να δει κανένα λόγο για τον οποίο η Βαγδάτη θα ήθελε να συνάψει συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με τη Μόσχα, δεδομένου ότι η αμερικανική ηγεσία αντάλλασε πληροφορίες με το Ιράκ για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά «Η συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών της δυτικής συμμαχίας με τη Βαγδάτη ήταν αποτελεσματική για τους Ιρακινούς οι οποίοι είχαν σημειώσει σημαντική πρόοδο κατά του ISIS, στο εσωτερικό του Ιράκ».

Πηγή IntelNews
Μετάφραση - Απόδοση "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]