Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετακινήθηκε προς τα ανατολικά ο αμερικανικός στόλος της Μεσογείου

Κίνηση που υπαγορεύθηκε από την κρίσιμη κατάσταση στη Συρία

Η Ουάσιγκτον διέψευσε δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων για «εντυπωσιακή» και ενισχυμένη με νέα σκάφη παρουσία του Αμερικανικού Στόλου στη Μεσόγειο. «Η ναυτική παρουσία μας (στη Μεσόγειο) παραμένει πάντοτε δυναμική», δήλωσε την Τρίτη κυβερνητικός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι ούτε αυξήθηκε ούτε μειώθηκε ο αριθμός των αμερικανικών πολεμικών στην περιοχή. Αναγνώρισε όμως ότι σκάφη του στόλου της Μεσογείου «αποσύρθηκαν» από την δυτική λεκάνη της προς την ανατολική "όπως υπαγορεύει η ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση" στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Jane's», το σοβαρότερο έντυπο για θέματα στρατιωτικής φύσης, η αμερικανική ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο παραμένει αριθμητικά σταθερή αλλά βελτιώθηκε ποιοτικά. Συγκεκριμένα, όλα τα σκάφη έχουν «πολεμικό εξοπλισμό» τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτουν σύστημα επικοινωνίας αντίστοιχο των μεγάλων καταδρομικών και των αεροπλανοφόρων και τα πληρώματά τους έχουν εκπαιδευτεί ακόμη και για «ειδικές επιχειρήσεις». Ένας σχετικά μικρός αριθμός πεζοναυτών βρίσκεται στη μοίρα του Στόλου και σε τρία τουλάχιστον σκάφη υπάρχει «μηχανισμός» για σύστημα ντρονς.

Το «Jane's» σημειώνει ιδιαίτερα ότι η ελληνική «βάση στην Κρήτη» αποτελεί «ασφαλή προορισμό» για τα αμερικανικά πολεμικά «ιδιαίτερα από την εποχή που εκσυγχρονιστήκαν οι εγκαταστάσεις παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]