Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με εντολή Μέρκελ η Κομισιόν αποφασίζει να μετατραπεί η Ελλάδα σε ανοιχτή φυλακή!

Μην μας στέλνετε πρόσφυγες!!! Αυτό λένε οι "ανθρωπιστές" της Ευρώπης που είναι και οι εγκληματίες που διέλυσαν την Συρία, για να κάνουν μεγάλες δουλειές με τους Τούρκους! Οι θρασύτατοι που προκάλεσαν την αιματοχυσία και που "γέννησαν" χιλιάδες φανατικούς ισλαμιστές - τζιχαντιστές και στυγνούς εγκληματίες, μετά την "επίδειξη ανθρωπισμού" που έκαναν, τώρα πλέον δεν θέλουν τα θύματα στην αυλή τους και τώρα επιθυμούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο Άουσβιτς.

Τέλος στην ελεύθερη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα εδάφη της Ελλάδας και άλλων βαλκανικών κρατών θα επιδιώξει να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μίνι-σύνοδο που έχει συγκαλέσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal».

Όπως αναφέρει η WSJ, το προσχέδιο της ατζέντας της συνόδου δείχνει πως ο κ. Γιούνκερ θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα και τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών που βρίσκονται στο «βαλκανικό μονοπάτι» να σταματήσουν την πρακτική της ανεξέλεγκτης προώθησης των προσφύγων προς τους βόρειους γείτονές τους.

«Οι ηγέτες δεσμεύονται να αποφύγουν τη διευκόλυνση της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μιας άλλης χώρας της περιοχής χωρίς τη συναίνεση αυτής της χώρας. Η πολιτική του να [στέλνουμε] πρόσφυγες σε μια γειτονική χώρα δεν είναι αποδεκτή», αναφέρεται στο προσχέδιο, με φανερή πρόθεση να σταματήσουν ή έστω να ελαχιστοποιηθούν να προσφυγικά ρεύματα από το νότο.

Η εν λόγω πρακτική έχει επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο να μεταβούν από τα Βαλκάνια στη Βόρεια Ευρώπη, όπου η Γερμανία, η Αυστρία, η Σουηδία και άλλες χώρες αδυνατούν να διαχειριστούν τη μαζική εισροή ανθρώπων.

Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες θα εκπροσωπηθούν στη μίνι-σύνοδο από την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και ο κεντροαριστερός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Παράλληλα, η Ελλάδα και οι υπόλοιπες νοτιοευρωπαϊκές χώρες θα κληθούν να καταγράψουν κάθε αφιχθέντα πρόσφυγα ή μετανάστη καταχωρώντας τα δακτυλικά αποτυπώματά τους.

Η κατάσταση στα Βαλκάνια έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να τοποθετήσει φράχτες στα σύνορά της με την Σερβία και την Κροατία, ουσιαστικά ανακατευθύνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους προς τη Σλοβενία των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Υπό το βάρος των αδιάκοπων εισροών, η Λουμπλιάνα έχει ζητήσει τη βοήθεια των Βρυξελλών, και σύμφωνα με το προσχέδιο της WSJ προβλέπεται να ενισχυθεί με 400 συνοριοφύλακες.

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένη να πιέσει τους ευρωπαίους εταίρους της για την υιοθέτηση ακόμα πιο φιλόδοξων πολιτικών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με υποχρεωτικές και μόνιμες ποσοστώσεις για τον διαμοιρασμό ενδεχομένως εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, είναι η Γερμανία, σύμφωνα την βρετανική «Guardian».

Μετάφραση από τον ΣΚΑΪ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]