Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνειδητή αποχή και ασυνείδητη ψήφος

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε πως όλα είναι τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ανακυκλώνεται συνέχεια αυτό το άθλιο, ξεφτιλισμένο σύστημα τόσο καλύτερα. Το δικαίωμα της λευκής ψήφου είναι σημαντικό αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε. Δεν υπάρχει τρόπος να τους πεις δεν γουστάρω κανέναν σας και ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ.
Το λευκό προσμετράται μαζί με τα άκυρα. Στα βουτάει το πρώτο κόμμα. Η συνειδητή σου αποχή από το συνολικό καραγκιοζιλίκι δίνει δύναμη πάλι σε όποιους δεν γουστάρεις. Δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσεις την αγανάκτησή σου και να καταγραφεί κάπου παρά μόνο ψηφίζοντας κάτι.

Σ΄αυτό το σημείο όμως θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου με ένα άλλο καραγκιοζιλίκι που δίνει και παίρνει πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Την ιερότητα της ψήφου. Οχι η ψήφος δεν είναι ιερή. Είναι δικαίωμα. Κι αυτοί που θα επιλέξουμε δεν είναι ιεροί αλλά άνθρωποι που θα τους δοκιμάσουμε κι αν αποδειχτούν διεφθαρμένοι θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρια μας να τους ξαποστείλουμε στα αζήτητα. Επίσης σε μια ψευτο-δημοκρατία που έχει αποδείξει περίτρανα πως γράφει στα παλιά της τα υποδήματα τη ψήφο του λαού το να μιλάμε για "ιερότητα" είναι γελοίο.

Σ΄ ένα κράτος πνιγμένο στην διαφθορά, τα σκάνδαλα, την απόλυτη κλεψιά, που λειτουργεί ερήμην του λαού του, όπως γουστάρει, κοροϊδεύοντας με απύθμενο θράσος τους ψηφοφόρους και ξεπουλώντας σε τιμή ευκαιρίας τη χώρα ολόκληρη, και μόνο να συζητάμε για ιερότητα των εκλογών είναι ένας ηλίθιος στρουθοκαμηλισμός.

Επίσης αυτή η κατά μέτωπο επίθεση στους απαράδεκτους που θα απέχουν συνειδητά σ΄αυτή τη περίπτωση είναι εντελώς άχρηστη γιατί όλο τα βάρος της καταγγελίας μας θα έπρεπε να πάει στις εκατοντάδες χιλιάδες πανηλίθιους ή βολεμένους που θα δώσουν τη ψήφο τους στους χασάπηδες που τους βλέπουν σαν κρέας. Θα έπρεπε επίσης περισσότερο από την αποχή να μας προβληματίσουν εκείνοι που θα ψηφίσουν μπουρδολόγους απατεώνες σαν νέα ελπίδα. Και τέλος θα έπρεπε να μας προβληματίσουν όλοι εκείνοι που πάνε στη κάλπη με τα ψηφοδέλτια έτοιμα από το σπίτι.

Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τη συζήτηση περί σοβαρότητας για ένα λαό που, στη πλειοψηφία του, τα τελευταία σαράντα χρόνια ψηφίζει είτε κοιτάζοντας πως να βολέψει το τομάρι του είτε γιατί σαν χάχαλο εντυπωσιάζεται από σημαιάκια και ντουντούκες.
Ένα λαό που παρακολουθεί τηλεσκουπίδια, που έπνιξε τα λεφτά του σε βρώμικα χρηματιστήρια και γέμισε τα πορτοφόλια του πλαστικούρα, ένα λαό που έφαγε τις σόλες του να περιμένει στο διάδρομο κάποιου πολιτικάντη να εισπράξει το αντίτιμο της ψήφου του.
Κακά τα ψέμματα σε όλο αυτό το εμετικό σκηνικό κάθε σοβαρός άνθρωπος που του έχει μείνει ακόμα ένα ψίχουλο αξιοπρέπειας η πρώτη επιθυμία είναι να ψηφίσει ένα τεράστιο "άντε γ@μηθείτε όλοι ".

Η τελευταία αίσθηση ελευθερίας είναι να νοιώσεις πως δεν είσαι κομμάτι αυτής της τεράστιας συμμορίας...
Η εμμονική ψήφος κάπου οπουδήποτε δεν είναι πολιτική ψήφος.
Το πάω και ψηφίζω ότι νάναι γιατί έτσι πρέπει δεν είναι σοβαρότητα.
Το ψηφίζω αυτόν για να μη βγει ο άλλος δεν είναι "ιερότητα".
Το ψηφίζω αυτόν γιατί παραδοσιακά έτσι κάνουμε στην οικογένεια δεν είναι καν ψήφος.

Πέρα από συνειδητή αποχή, το συνειδητό λευκό και το συνειδητό ακυρο σ΄αυτή τη χώρα ίσως κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι σκατά συνείδηση έχει όποιος ψηφίζει συνεχώς απατεώνες και λεχρίτες.

Κι όπως είπε κι ο αρκάς "έχω μερικές απαντήσεις να δώσω, μπορείτε να μου κάνετε την ερώτηση?"

Συνήθης Ύποπτος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το Σύνθημα

    Διερωτώμαι, αν το αποτέλεσμα έδειχνε ποσοστό αποχής - επαναλαμβάνω, αποχής και όχι λευκό - όσο ήταν το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος, δηλαδή κάπου εκεί στο 61 με 62%, τι θα γινόταν ; Ουσιαστικά και εκτός των συστημικών κομμάτων, αν αυτό ήταν το σύνθημα όσων κατέρχονται διεκδικώντας την "ψήφο του λαού", έλεγαν δηλαδή στον κόσμο ότι εμείς σας ζητάμε την ψήφο, εσείς όμως να μην πάτε να ψηφίσετε, τι θα γινόταν ; Αν μη τι άλλο, αυτό θα ήταν μια διαφορετική εκδοχή του ΟΧΙ, που ο Σύριζα το έκανε ΝΑΙ και τώρα, οποίο θράσος και απάτη, θέλει να πάμε να του δώσουμε την ψήφο "για να πάμε μπροστά" ή για να παλέψουμε - το λένε και άλλοι - αντιμνημονιακά εντός ευρώ και ευροζώνης.

    Η εσχάτη πλάνη (του Σύριζα) χείρον της πρώτης (Πασόκ και Νουδού επί χαρισματικού και εθνάρχη). Το Κουκουέ το αφήνω έξω, διότι δεν (;) έχει καταλάβει ότι, πλέον, ο νεοφιλελευθερισμός παίζει με το αποτυχημένο σοβιετικό χαρτί . Ο επί σοβιετίας κρατισμός περνά στα χέρια των ιδιωτών (Τραπεζίτες) που υποκαθιστούν το πολίτμπιρο και την νομενκλατούρα - οι εδώ πολιτικοί αχυράνθρωποι. Όπου θέλουν οι ιδιώτες δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και όπου δεν τους βγαίνουν τα χαρτιά, τα παίρνουν όλα πίσω : όσα, δηλαδή, οι είλωτες έβγαλαν με τον ιδρώτα τους. Και αν κάποιος επικαλεστεί καταστρατήγηση του Συντάγματος - σημειώνω το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων -, αίφνης, εμφανίζονται οι εφαρμοστικοί Νόμοι και τα Ισοδύναμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έτσι, η κλοπή - περί ληστείας πρόκειται - γίνεται εντελώς νόμιμα.

    Ψήφο θέλουν ; Αποχή ας τους δώσουμε, αυτό όμως όχι να το γράφουμε εμείς. Οι εκτός συστημικών υποψήφιοι οφείλουν να δώσουν μαζικά το Σύνθημα. Ποιος θα τολμήσει να το πει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σωστό κ. “Συνήθης Ύποπτος” είναι ότι σ΄αυτή τη χώρα ίσως κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε τι σκατά συνείδηση έχει κάποιος που προτείνει ΜΟΝΟ “ συνειδητή αποχή, συνειδητό λευκό και συνειδητό άκυρο “ στις εκλογές, σαν πολιτική λύση-πρόταση σε ένα πολιτικό ζήτημα.

    Το, “ συνειδητή αποχή , το συνειδητό λευκό και το συνειδητό άκυρο” δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο; Δεν έχετε να του προτείνετε πολιτικά κάτι άλλο;
    Αυτή είναι η πολιτική λύση σε ένα πολιτικό ζήτημα-πρόβλημα, η πολιτική πρόταση αλλά και ο σκοπός σας; Το όπως γράφετε “ "αντε γ@μηθείτε όλοι " ” και μετά ρετσίνα και αντάρτικα στις ταβέρνες;

    Συνειδητό ψέμα εκ μέρους σας; ΝΑΙ, γιατί γνωρίζεται πολύ καλά ότι το αποχή-λευκό-άκυρο εξυπηρετεί το σύστημα και ειδικά το πρώτο κόμμα που είναι και ο σκοπός σας. Προφανώς θέλετε και σκοπός σας είναι οι της αποχής-λευκού-άκυρου, να στηρίξει ΜΝΗΜΟΝΙΑ (μέσω της αποχής-λευκού-άκυρου) και όχι να πάρει την κυβέρνηση, να γίνει εξουσία και να καθαρίσει την χώρα...

    Τέλος κ. “Συνήθης Ύποπτος” γιατί είστε κατά της πολιτειακής αλλαγής μέσω των εκλογών; Μήπως ονειρεύεστε (αν όχι πείτε μας τον τρόπο) τις γνωστές “δημοκρατικές” πολιτειακές αλλαγές άλλων εποχών;

    Προσοχή γιατί αυτά τα λένε οι Συνήθεις Ύποπτοι και γνωστοί-άγνωστοι του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]