Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράν βρήκε τεράστιο ορυχείο με ουράνιο

Πάγωσαν οι ΗΠΑ με το άκουσμα της είδησης... 

Το Ιράν αναπάντεχα, ανακάλυψε τεράστια ποσότητα ουρανίου σε νέο ορυχείο, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται σε αντιδιαστολή με προηγούμενη ανακοίνωση από δυτικούς αναλυτές, οι οποίοι και υποστήριζαν ότι η χώρα έχει χαμηλά αποθέματα ουρανίου και χρειαζόταν την εισαγωγή ουρανίου.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το Ιράν θα μπορούσε να καταστεί αυτάρκες σε ουράνιο, ενώ απαιτείται μεγαλύτερος έλεγχος από τις διεθνείς δυνάμεις, οι οποίες και πρόσφατα πέτυχαν συμφωνία με το Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

"Δεν μπορώ ακόμα να ανακοινώσω το ποσό του ουρανίου που ανακαλύψαμε στο ορυχείο", ανέφερε ο Ιρανός επικεφα΄λης του πυρηνικού προγράμματος Ali Akbar Salehi. "Το καλό είναι ότι παρά το γεγονός ότι από τις εναέριες έρευνες για ουράνιο δεν ήμασταν τόσο αισιόδοξοι, τελικά η νέα ανακάλυψη μας έκανε να αισιοδοξούμε για τα αποθέματα της χώρας (σε ουράνιο)".

Το State Department, μάλλον αμήχανα, ανακοίνωσε ότι και τα νέα κοιτάσματα ουρανίου θα υποβληθούν στο ίδιο καθεστώς ελέγχου με τα προϋπάρχοντα, όπως προκύπτει από την συμφωνία των δυτικών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Το Ιράν έχει αρνηθεί ότι έχει προσπαθήσει να εισάγει ουράνιο από το Καζακστάν και την Ζιμπάμπουε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]