Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη μετατρέπει την Ελλάδα σε ανοιχτή φυλακή λαθρομεταναστών


Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ανθρώπινη χαβούζα 
Το "ρέμπελο" θα συγκεντρωθεί στον Ελλαδικό χώρο 
Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης
Καμία αντίδραση από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα για τα σχέδια της Ευρώπης 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Έχει κυλήσει ήδη πολύ νερό στο αυλάκι του θέματος της λαθρομετανάστευσης. Έχει επεξηγηθεί επαρκώς από ειδικούς επιστήμονες πως οι μετακινούμενοι προς την Ευρώπη πληθυσμοί δεν είναι ομοιογενείς (πρόσφυγες, οικονομικοί μετανάστες και «άλλοι», δηλαδή πιθανότατα εμπλεκόμενοι με το «Ισλαμικό Κράτος» και τρομοκρατικές ομάδες φονταμενταλιστών ισλαμιστών) και αυτό το καθιστά ως ένα σοβαρό πρόβλημα, που επιμηκύνει τον χρόνο του διαχωρισμού και εν συνεχεία της απόδοσης ασύλου (πολιτικού ή ανθρωπιστικού).

Η ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών επικεντρώνεται στην πιθανότητας εισαγωγής εγκληματικών στοιχείων ή τρομοκρατικών ομάδων στις χώρες τους, γεγονός που θα απειλήσει άμεσα την ασφάλεια των πολιτών, θα διαταράξει –σε άγνωστο βαθμό- την κοινωνική συνοχή, ενώ θα επιβαρύνει τις οικονομίες των χωρών τους.

Ήδη, αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η ευρωπαϊκή σύνοδος που θα αντιμετώπιζε το θέμα, ενώ λήφθηκε απόφαση στρατιωτικής δράσης κατά των διακινητών λαθρομεταναστών. Η απόφαση αυτή είναι η κορύφωση της γελοιότητας, αλλά και της μη αποφασιστικότητας των ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν το φλέγον αυτό ζήτημα.

Είπαν, λοιπόν, οι ευρωπαίοι, πως θα κάνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις ανακοπής των θαλασσίων οδών διακίνησης, και, επιπλέον, θα συλλαμβάνουν τους διακινητές (που θα βρίσκονται στα πλοιάρια μεταφοράς)… Η απόφαση αυτή αφορά το πέρασμα μεταξύ Λιβύης – Ιταλίας και καταπατά διεθνή συνθήκη βάσει της οποίας απαγορεύεται η ανακοπή πορείας πλωτών μέσων στην θάλασσα, εάν υπάρχει κίνδυνος να απωλεσθούν ζωές των επιβαινόντων…

Φυσικά, οι ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές των επιβαινόντων σε αυτά, αλλά με την ανακοίνωση της στρατηγικής αντιμετώπισης έστειλαν άμεσο μήνυμα στους διακινητές για αλλαγή της πορείας εισόδου των λαθρομεταναστών. Και αυτή η αλλαγή είναι ευνόητη, αφού οι διακινητές δεν θέλουν να σταματήσουν να κερδίζουν χρήματα.
Θα στρέψουν, λοιπόν, τις ροές των μετακινούμενων πληθυσμών στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα… «Μεγαλύτερο κόστος, αλλά εγγυημένη ασφαλής είσοδος στην Ευρώπη», θα ισχυριστούν οι «ντίλερς» των διακινητών σε όσους περιμένουν το εισιτήριό τους για την Ευρώπη. Και η Ελλάδα θα γίνει η αποκλειστική «χοάνη» της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη…!

Την ίδια στιγμή, οι Βαλκανικές χώρες «θωρακίζουν» τα σύνορά τους, ενώ τα Σκόπια και η Αλβανία φέρονται να σχηματίζουν στρατιωτικές μονάδες αυστηρής φύλαξης των συνόρων με την Ελλάδα. Έτσι, η χώρα μας αν και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγκαταλείπεται από την υπόλοιπη Ευρώπη (στην οποία έχει χαθεί παντελώς η ελάχιστη έννοια της αλληλεγγύης) και αναμένεται να γίνει ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, προσφύγων και μαχητών του ISIS (τζιχαντιστών).

Για την μετακίνηση των πάσης φύσεως λαθρομεταναστών θα χρησιμοποιηθεί η Τουρκία… Και το σχέδιο της Ευρώπης δεν αναφέρεται καθόλου στην Τουρκία…! Ίσως επειδή υπάρχουν ιστορικές φιλικές σχέσεις της Τουρκίας με αρκετές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης…

Ίσως επειδή η Τουρκία βρίσκεται σε «ειδικό καθεστώς» εξαιτίας της πολιτικής «ακαταστασίας» της (λόγω της προεκλογικής περιόδου και όχι μόνο), αλλά και του εμπόλεμου που έχει κηρύξει στο εσωτερικό της κατά των Κούρδων και την «συμμετοχή» της στις επιχειρήσεις κατά του ISIS σε Συρία και βόρειο Ιράκ…

Ίσως επειδή η Τουρκία βρίσκεται σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, που τείνει προς το χειρότερο και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναπτύξει οικονομικές δραστηριότητες στο εσωτερικό της…

Ίσως επειδή η Τουρκία αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο στον οποίο οι περιφερειακές εξουσίες λειτουργούν με κεντρικό άξονα τον Ερντογάν, αλλά έχουν τοπικά «δικαιώματα» σε αποφάσεις που δεν μεταφέρονται με επίσημες κυβερνητικές εντολές και τις εκτελούν (φυσικά με το αζημίωτο) οι τοπικοί νομάρχες, δήμαρχοι, δικαστές, αστυνομικοί διευθυντές και στρατιωτικοί διοικητές…

Ίσως επειδή η Τουρκία αποτελεί μία χώρα η οποία ελέγχεται (κυριολεκτικά) στο μεγαλύτερο μέρος της από τις μυστικές υπηρεσίες και παρακρατικές ομάδες που συνεργάζονται άψογα (και πολλές φορές άμεσα) με εγκληματικές και εθνικιστικές οργανώσεις…

Για όλους αυτούς τους λόγους, τους οποίους οι ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, θα ήταν πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν επιχειρήσεις που θα αποκάλυπταν τουρκικά κυκλώματα και ενδεχομένως υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της τουρκικής πολιτικής και οικονομικής ζωής, η Ευρώπη αποφάσισε να μετατρέψει σε αποθήκη ανθρώπων (που ελάχιστα θα διαφέρει από μία αποθήκη ισχυρών εκρηκτικών) την πρόσφατη αποικία, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τα ό,ποια δυσάρεστα γεγονότα και αποτελέσματα σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, επιβαρύνοντας όμως στον μέγιστο βαθμό και δημιουργώντας πλείστους όσους κινδύνους για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδας γενικότερα.

Η δικαιολογία που ήδη άρχισε να προβάλλεται από τα παπαγαλοειδή των επαγγελματιών ανθρωπιστών και –φυσικά- της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων, είναι πως «η μικρή απόσταση μεταξύ των τουρκικών παραλίων και των ελληνικών νησιών, καθιστά απαγορευτική την απόπειρα απαγόρευσης κινήσεων πλωτών μέσων προς την Ελλάδα, εκθέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους την ζωή των επιβαινόντων σε αυτά τα πλωτά μέσα (φουσκωτές βάρκες) και, επιπλέον είναι απαγορευτική από το διεθνές δίκαιο, ενώ παράλληλα η Ελλάδα θα κινδυνεύσει να χάσει το δικαίωμα της «έρευνας και διάσωσης» παραδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στην Τουρκία η οποία με έμμεσο τρόπο θα κυριαρχήσει επί ολόκληρου του Αιγαίου»!!!

Φυσικά, οι δικαιολογίες είναι πάντα εύκολες. Πόσο περίεργο είναι, όμως, το γεγονός της μέχρι σήμερα δράσης των διαφόρων ΜΚΟ, που όχι μόνο προέτρεπαν, αλλά επιπλέον υποβοηθούσαν τις ροές των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα;

Δεν γνώριζαν τους κινδύνους στους οποίους εξέθεταν την χώρα; Δεν γνώριζαν πως υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να μετατραπεί σε ανοιχτή φυλακή, στην οποία θα «ρίχνονταν» άνθρωποι μεταξύ των οποίων θα υπήρχαν εγκληματικά στοιχεία, αλλά και φανατικοί φονταμενταλιστές ισλαμιστές (τζιχαντιστές) και μέλη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων;

Δεν γνώριζαν αυτοί οι «επαγγελματίες ανθρωπιστές» πως διευκολύνοντας τις ανθρώπινες ροές προς την Ελλάδα εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας τόσο επί των συνόρων όσο και στο εσωτερικό της;
Αν πραγματικά θέλουν λύση, οι Ευρωπαίοι, υπάρχει. Και αφορά άμεσες οικονομικές κυρώσεις (απαγόρευση εξαγωγών σε χώρες της Ευρώπης) σε όσες μη ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν ή δεν αντιμετωπίζουν κατάλληλα το θέμα της διακίνησης των λαθρομεταναστών μέσω των εδαφών τους. Το θέμα είναι πως μία τέτοια λύση δεν την θέλουν οι ευρωπαίοι ηγέτες και επιλέγουν να εθελοτυφλούν για τους λόγους που παραθέσαμε.
Παρά την στάση διαμαρτυρίας και αντίδρασης που εμφανίζουν (μόνο για εσωτερική κατανάλωση στους πολίτες των χωρών τους) επί της ουσίας εξυπηρετούνται από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και ειδικά στην Συρία, όπου συναινούν στην παράταση ενός πολέμου στον οποίο δεν έχουν διστάσει να συμμετέχουν με διάφορους έμμεσους τρόπους...

Τα συμφέροντα των ευρωπαίων είναι οικονομικά, γεωπολιτικά, ενεργειακά, έως και (λίαν προσφάτως με ένα αποκορύφωμα υποκρισίας)... "ανθρωπιστικά"...! Και στην περίπτωσή μας, εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, με την χρησιμοποίηση των πρόθυμων ηλιθίων, που κυβερνούν ή που θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα.

ΥΓ: Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Δανία "πρόσφυγες" αρνήθηκαν το άσυλο που τους προσφέρθηκε, επειδή, όπως ισχυρίστηκαν, το επίδομα που τους προσφερόταν ήταν... χαμηλό...!
Μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, ένας άλλος πρόσφυγας, είπε ότι θέλουν να μεταβούν στη Σουηδία. Όταν ο ρεπόρτερ επικαλέστηκε την απόσταση των 310 μιλίων, η απάντηση που έλαβε ήταν αποστομωτική: «Περπατήσαμε ως εδώ από τη Συρία. Το να πάμε στη Σουηδία, δεν είναι πρόβλημα».
Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε πρόσφατα να μειώσει κατά 50% το επίδομα προσφύγων, ακριβώς για να αποφύγει την αθρόα προσέλευση μεταναστών. Η απόφαση αρχικά ελήφθη για τους μετανάστες που είχαν αρχίσει να συρρέουν από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα. Όπως αποφασίστηκε, εκτός της μείωσης του προσφυγικού επιδόματος κατά το ήμισυ, οι μετανάστες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να αποκτήσουν μόνιμη άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ θα πρέπει να έχουν μάθει δανέζικα και να δώσουν εξετάσεις γραπτές και προφορικές.
Ως εκ τούτου, οι Δανοί κατάφεραν να αποτρέψουν τους οικονομικούς μετανάστες και πλέον τους πρόσφυγες, να επιλέγουν τη χώρα τους για μετοίκιση, αποφεύγοντας το κλείσιμο των συνόρων τους, τη βία και τις σκηνές που έχουν αρχίσει να εκτυλίσσονται στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]