Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το προσφυγικό είναι μεγαλύτερη απειλή για την ΕΕ και από την ελληνική κρίση

Στυγνή ομολογία του γερμανού αντικαγκελάριου 

Η Ευρώπη είναι "βουτηγμένη στη ντροπή", δήλωσε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά την αποτυχία της χθεσινής υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες να καταλήξει σε συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χθες "βράδυ, η Ευρώπη καλύφθηκε για άλλη μια φορά από ντροπή", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκάμπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

"Αυτό που ζήσαμε (χθες) βράδυ είναι μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή απ' ό,τι η ελληνική κρίση", είπε. "Και αν δεν συμφωνήσουμε, τότε οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών μεσοπρόθεσμα δεν θα είναι παρά αέρας".

"Η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να είναι στην Ευρώπη, για να το πούμε έτσι, αυτός που πληρώνει(...). Όλοι συμμετέχουν όταν λαμβάνουν χρήματα, αλλά κανείς όταν είναι να αναλάβει ευθύνες. Αν αυτό συνεχίσει έτσι, θα είναι το τέλος των ισχυουσών όρων χρηματοδότησης", είπε ο Γκάμπριελ.

Χθες, ο αντικαγκελάριος δήλωσε πως η Γερμανία, που επανέφερε την Κυριακή τους ελέγχους στα σύνορα, αναμένεται τώρα να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες το 2015, πολύ περισσότερους από τους 800.000 που προέβλεπαν μέχρι τώρα οι επίσημοι υπολογισμοί.

Λίγο νωρίτερα, ο συνάδελφός του των Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα μπορούσαν να μειωθούν οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων που λαμβάνουν από την ΕΕ οι χώρες μέλη που αντιτίθενται στην κατανομή των προσφύγων στην Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

"Θεωρώ ότι πρέπει να εξετάσουμε τρόπους για την άσκηση πίεσης", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Οι χώρες που αρνούνται την κατανομή με ποσοστώσεις ¨είναι συχνά οι "χώρες που λαμβάνουν πολλούς διαρθρωτικούς πόρους" από την Ευρώπη, είπε ο ντε Μεζιέρ. Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι επιμένει στην πρόβλεψη για άφιξη 800.000 προσφύγων στη Γερμανία φέτος. "Δεν θέλω να αλλάξω την πρόβλεψη", είπε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η εισβολη πολυεθνικων μεταναστων στην χωρα μας αλλα και σε ολοκληρη την Ευρωπη δεν αρχισε τωρα.Αυτη ειχε αρχισει δεκαετιες πριν οταν παραδοθηκε πληρως η εξουσια στις ντοπιες ελιτ πολιτικων,ιδιοκτητων ΜΜΕ,και ντοπιων επιχειρηματιων (αχυρανθρωπων) οργανων υπερεθνικων ξενων funds και ανοιξε ο δρομος χωρις πλεον αναστολες στην υπερεθνικη (αλλα ξενη σε καθε χωρα) ελιτ που ομως παντα κατοικουσε και κατοικει και μεσα στις Ευρωπαικες χωρες.Οι Ευρωπαικοι λαοι (οι Λευκοι) χαρακτηριζονται πλεον απο απαθεια, δειλια,εκφυλισμο,αυτοκαταστροφικη διαθεση.Η λεξη "προσφυγας" με ολο το συγκινησιακο της φορτιο αντικατεστησε την λεξη "μεταναστης" και καμουφλαρησε τον ορο "εισβολη".Οι μετακινηση μεγαλων μαζων εγινε μεσα απο ορους σκοπιμης θυματοποιησης και κατασκευασμενων πογκρομ απο την Διεθνοποιημενη οικονομικη (και οχι μονο) ελιτ.Πισω απο τις δημιουργουμενες καταστροφες για εξαναγκασμο σε μεγαλες μετακινησεις ειναι ο συνδιασμος εξαγωγης του εργατικου πλεονασματος απο χωρες μη ανταγωνιστικες σε συνδιασμο με την αναγκη συμπιεσης του κοστους παραγωγης απο την διεθνη ελιτ για αυξηση ανταγωνιστικοτητας σε χωρες της δυσεως.Στην Συρια η αυξηση του πληθυσμου ειναι 6% ετησια ,αλλα αν ο πληθυσμος αυξανει 4,5% ετησια τοτε δεν μπορουνε να δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας και η χωρα ασφυκτια.Και στις ΗΠΑ απο μακρου η Εβραικη Immigrant Aid Society (HIAS) εργαζεται σκληρα να φερει Συρους μεταναστες σαν εργατες στις ΗΠΑ.Αυτη η οργανωση ιδρυθηκε το 1881 και συμβαλει για πανω απο 100 χρονια στην μετακινηση εβραιων απο Ρωσια σε Ισραηλ αλλα και προς την Δυση "ελεγχοντας" τοπικα πογκρομ για εξαναγκασμο σε μεταναστευση μεγαλων μαζων.Το 1921 συνεβαλε στην αλλαγη του νομου για μεταναστευση στις ΗΠΑ με γνωμονα οτι οσο πιο ποικιλομορφη ειναι μια κοινωνια τοσο πιο ασφαλης ειναι για τους Εβραιους διοτι η συγχυση της εισαγομενης αναρχης κολτουρας τους θετει εκτος εστασμου τους ιδιους και ηδη ζηταει να επιτραπει η εγκατασταση Συρων στις ΗΠΑ με ρυθμο 100.000 ετησιως.Και γιατι ειναι καλυτερο να ειναι καποιος απο αυτους μεταναστης στο Μοναχο η στο ...Αννοβερο απο οτι στο Ερμπιλ η στην τουρκια;Στην ιστορια ολες οι κολτουρες και πολιτισμοι υπηρξαν διοτι προστατευτηκαν απο την αναρχη μεταναστευση λαων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]