Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περίπου 5.000 όπλα μέχρι στιγμής στο πλοίο στην Κρήτη

Περίπου 5.000 όπλα και σχεδόνο 500.000 σφαίρες των 9mm περιέχουν τα δύο πρώτα εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου Haddad 1 σημαίας Βολιβίας που κατέπλευσε στο λιμάνι Ηρακλείου όπου και ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης των συνολικά 14 εμπορευματοκιβωτίων, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής.

Ειδικότερα, κατά την εκφόρτωση, των δύο πρώτων εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο Ισκεντερούν της Τουρκίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά 491.950 σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου), των οποίων η καταμέτρηση ακόμα συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πλοίο, σημαίας Βολιβίας, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου του πλοίου, δεν αναφέρουν την ύπαρξη των ανευρεθέντων όπλων και πυρομαχικών, ενώ τονίζεται ότι τα όπλα και πυρομαχικά ήταν επιμελώς κρυμμένα πίσω από απλό φορτίο (συρταριέρες, ντουλάπια και πλαστικά χαλάκια γυμναστικής) στο βάθος των containers, γεγονός που αποδεικνύει την οργάνωση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν λάβει, για την παράνομη μεταφορά των λαθραίων έτσι ώστε σε περίπτωση που γινόταν κάποιος απλός έλεγχος, να μη γινόντουσαν αντιληπτά.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.



Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης αναφορικά με το περιστατικό έκανε λόγο για επιτυχία του λιμενικού. «Οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να εντοπισθεί το εν λόγω πλοίο και η μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η καταμέτρηση όπλων και πυρομαχικών συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την υπόθεση».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τύχη βουνό ο στρατός μας! Λόγω κρίσης μια χαρά δωράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως πρεπει να μας προβληματισει σοβαρα το ποιοι βρισκονται πισω απο την διακινηση αυτου του φορτιου, αφου οι πληροφοριες στο ιντερνετ ειναι συγκεχυμενες για το εαν η εταιρεια παραγωγης των σφαιρων αυτων η YAVEX USA ειναι πλεον αμερικανικων συμφεροντων Η' παραμενει τουρκικων συμφεροντων. Οι σφαιρες αυτες κατασκευαζονται με προδιαγραφες του ΝΑΤΟ και υποψιαζομαι οτι οι Αμερικανοι δεν απεχουν απο την επιχειρηση αυτη. Το ποιος ειναι και ο παραληπτης του φορτιου στην Λιβυη φυσικα μπορει να φωτισει περισσοτερο το τι παιχνιδι παιζεται, υπερ Η' εναντιον των φανατικων Η' της τελευταιας νομιμα εκλεγμενης κυβερνησης και του επισημου στρατου. Η Λιβυη ακομη δυστυχως σπαρασσεται απο τον εμφυλιο και ειναι διεθνως γνωστο οτι μετα την ανατροπη και εκτελεση του Κανταφι, η Τουρκια προσπαθησε να αναμιχθει ενεργα στην χωρα, οπως εκανε και με την υποστηριξη της στο καθεστως της Μουσουλμανικης Αδελφοτητας στην Αιγυπτο μετα την ανατροπη Μουμπαρακ. Υποστηριξη δηλαδη των ακραιων ισλαμιστικων στοιχειων συνεχως απο την Τουρκια αλλα και απο τις ΗΠΑ στην ταραγμενη περιοχη των αραβικων χωρων, μετα τις "ΔΗΘΕΝ" επαναστασεις της ονομαζομενης Αραβικης Ανοιξης, που ομως εφεραν διαλυση, αποσυνθεση και καταστροφη στις χωρες αυτες με την πιεση και υποστηριξη των ΗΠΑ στα ακραια ισλαμιστικα στοιχεια των χωρων αυτων. Μενει να δουμε εαν το Λιμενικο Σωμα και οι αρμοδιες Ελληνικες Αρχες θα ολοκληρωσουν την ερευνα αυτη και εαν βγει η αληθεια στην δημοσιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]