Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμπρός σε νέες περιπέτειες!

Κρίνετε το έργο μου, ζητά ο κ. Α. Τσίπρας, και δώστε μου την ευκαιρία να διαπραγματευτώ το χρέος και να οδηγήσω τη χώρα σε καλύτερες ημέρες. Έτσι, όμως, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο ενδεχόμενο μιας νέας περιπέτειας…

Ούτε 24 ώρες δεν διήρκεσε η ανάσα που πήρε η χώρα με τη διευθέτηση των οικονομικών της υποχρεώσεων έναντι των δανειστών της -με τα λεφτά που οι ίδιοι μάς έδωσαν- και ο τόπος εμφανίζεται να οδεύει προς μια νέα περιπέτεια.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, την ίδια ημέρα που ξεπεράσαμε τον κάβο, ανοίγουμε για ακόμη μια φορά διάπλατα τις πόρτες στην πιθανότητα μιας νέας περιόδου αναταράξεων και περαιτέρω καθυστερήσεων στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Πόσο χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα αυτήν τη νέα εκλογική αναμέτρηση, που ζητά ο πρωθυπουργός;

Πόσα βήματα πίσω πρέπει να κάνει η οικονομία αναμένοντας τη νέα λαϊκή ετυμηγορία και την ανάδειξη ενός νέου κυβερνητικού σχήματος;

Η Ελλάδα οδηγείται σήμερα σε εκλογές επειδή το κυβερνών κόμμα διασπάστηκε και ως εκ τούτου αμφισβητείται η δυνατότητά του να κυβερνήσει, παρά την ευρεία στήριξη που εξασφάλισε κατά την πρόσφατη ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Εάν όμως είναι όντως έτσι τα πράγματα, τότε γιατί απεμπολείται η δυνατότητα να δοθεί λύση από την υπάρχουσα Βουλή;

Οι πολιτικές δυνάμεις όπου ανήκουν οι περίφημοι 222 βουλευτές, οι οποίοι υπερψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, δεν αρκούν για τη στήριξη μιας κυβέρνησης για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που οι ίδιοι ανέλαβαν;

Η απεμπόληση της διαδικασίας διεκδίκησης μιας νέας ψήφου εμπιστοσύνης αλλά και η πρόθεση του κ. Α. Τσίπρα να μη διερευνήσει καν το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή, μπορεί να συντείνουν στο ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού του πεδίου, όμως, οδηγούν τον τόπο σε εδάφη που μπορεί να αποδειχθούν βαλτώδη.

Ούτε η οικονομία έχει αντοχές, αλλά ούτε και ο κρατικός κορβανάς.

Εάν η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων δεν είναι σήμερα εφικτή, γιατί θα καταστεί ευχερέστερη μετά τις εκλογές, σε περίπτωση απουσίας αυτοδυναμίας από τον νικητή τους;

Μολονότι ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης, το πιθανότερο σενάριο αφορά στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας δύο ή και περισσοτέρων κομμάτων.

Με άλλα λόγια, του ιδίου διλήμματος με το οποίο είναι και σήμερα αντιμέτωπα τα πολιτικά κόμματα.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να δώσει μια ευκαιρία στη χώρα να συνέλθει από την πολύμηνη περιπέτεια στην οποία βρίσκεται και να μην την οδηγήσει σε μια καινούργια.

Οδηγηθήκαμε στο χείλος του γκρεμού στη βάση ψευδαισθήσεων και σήμερα κινδυνεύουμε με μια νέα αναμέτρηση με το άγνωστο, ώστε το κόμμα που ήδη κρατά τα ηνία της χώρας να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του ζητήματα.

Μόνο θύμα, όμως, της διαδικασίας αυτής είναι ο πολίτης.

Ο ίδιος πολίτης, ο οποίος εξέφρασε μόλις προ επταμήνου τη βούλησή του, μέσω των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο ίδιος πολίτης, ο οποίος καλείται να επωμιστεί τον βαρύ λογαριασμό της εξάμηνης διαπραγμάτευσης, των περιορισμών της κίνησης κεφαλαίων και της συνολικής οπισθοδρόμησης της οικονομίας.

Αν η προσφυγή στις κάλπες, όμως, αφορά και στην προσπάθεια αποφυγής της αναμενόμενης αντίδρασηςαυτού του πολίτη, πριν προλάβει να μετουσιωθεί σε κυβερνητική φθορά, τότε πρόκειται -στην καλύτερη των περιπτώσεων- για μια κορυφαία εκδήλωση τακτικισμού και επικράτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

Το έργο της διακυβέρνησής του, που μας ζητά να κρίνουμε διαμέσου των εκλογών ο κ. Α. Τσίπρας, βεβαίως οφείλει να κριθεί και να αποτιμηθεί στην κάλπη.

Το ερώτημα, όμως, είναι: γιατί τώρα και όχι σε έξι μήνες ή ένα χρόνο, οπότε η χώρα ίσως έχει κατορθώσει να ορθοποδήσει;

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ή Ελλάδα ή τίποτα

    Η πράξη εκ μέρους του κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές είναι εν μέρει έντιμη. Επειδή είναι ως να λέγει : "Άλλα σας έταξα, άλλα έκανα. Παραιτούμαι και κάνω εκλογές. Αν συμφωνείτε με την "κολοτούμπα" που αναγκαστικά έκανα - μας έκοψαν το ρευστό - με ψηφίζετε πάλι, αν όχι βρείτε άλλους". Έγραψα "εν μέρει έντιμη πράξη οι εκλογές", διότι αν ήταν συνεπής και ειλικρινής έπρεπε να πει ευθύς εξ αρχής ποιοι είναι ποιοτικά οι δανειστές και οι Ευρωπαίοι. Εγκληματούν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Προσπαθούν να εξαφανίσουν ένα κράτος συνευδοκούντων και των "ελλήνων" πρόθυμων ηλίθιων πολιτικών. Επί πλέον, αν είχε θάρρος, όφειλε να πει και τούτο το σημαντικό : Ότι μια χώρα, ένα κράτος, που δεν έχει δικό του νόμισμα, παύει να υπάρχει. Γίνεται απλά μια επαρχία ή ένα Θέμα, όπως ονομάζονταν επί Βυζαντίου οι διοικητικές περιφέρειες. Εδώ θα έχουμε με τα Μνημόνια Γερμανό Διοικητή.

    Συνεπώς, το πρόκριμα, αν γίνουν και όποτε γίνουν εκλογές, είναι ένα : Ή Ελλάδα ή τίποτα. Όσοι θέλουν την Ελλάδα εντός ευρωζώνης και ευρώ, ουσιαστικά θέλουν το τίποτα : μια επαρχία που είναι ζήτημα αν θα ονομάζεται Ελλάδα.

    Και τελευταίο, με τις όποιες προεκτάσεις των εντός εισαγωγικών "ελλήνων". Τότε με το ΝΑΙ ή το ΌΧΙ, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος Θεσ/νίκης είχε πει "εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη". Οι "έλληνες" της Ευρώπης και του κ. Αμβρόσιου πήραν ποσοστό 38% και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλτατε Κυπριανε,

      να υποθεσουμε οτι ο "εντιμος" της ολης καταστασης ειναι ο "αντιμνημονιακος" Λαφαζανης;

      Μηπως μας προετοιμαζουν κατι ασχημο;

      Κατι που θα ειναι αδυνατον να το "χωνεψει" ο Ελληνικος λαος ,αλλα θα αναγκαστει να το

      αποδεχθει αφου ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικο συστημα θα αναγκαστει να αποδεχθει ενα

      "Ευρωπαϊκο Υπερυπουργειο Οικονομικων";

      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ΓΜ.

      Ἀρχή ἄνδρα δείκνυσι

      Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο φιλόξενο τούτο ιστολόγιο και σ΄ ευχαριστώ που με προσέχεις. Στο ερώτημα που μου θέτεις, δεν μπορώ να σου απαντήσω, δοθέντος ότι " Ἀρχή ἄνδρα δείκνυσι". Ο κ. Λαφαζάνης δεν έχει, μέχρι στιγμής, εκλεγεί στη θέση της "αρχής", οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. Οπωσδήποτε, όμως, οι διατλέσαντες "άνδρες αρχής" (: ΓΑΠ. Σαμαρο-Βενιζέλοι και Τσίπρας, για να μην πάμε και στους υπόλοιπους) κάθε άλλο από "άνδρες" αποδείχθηκαν. Και τούτο, γιατί επιμένουν να κρύβονται, με τα προεκλογικά ψέμματα και ταξίματα, πίσω από το δάκτυλό τους. Εκθειάζουν συστηματικά την ευρωζώνη και το ευρώ, αλλά δεν βλέπουν το κόλπο ( διάβαζε, απώτερο στόχο) με το οποίο μας δέχτηκαν. Ο στόχος τους ήταν η πλήρης λεηλασία μας : και ως ανθρώπων και ως χώρας-κράτους. Κανείς από τους υποψήφιους "άνδρες αρχής" δεν έχει το θάρρος να το ομολογήσει και να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό όραμα - αποδείχθηκε εφιάλτης - της ολοκλήρωσης. Μάλλον, πρέπει να γράψω κι εδώ "το όραμα του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού".

      Χρειάζεται αρετή και τόλμη η αλήθεια, αν φυσικά στόχο έχει την ελευθερία ο οποιοσδήποτε "άνδρας αρχής", και η αλήθεια οφείλει να δώσει το ράπισμα που χρειάζεται η παγκοσμιοποίηση.

      Θέλουν να μας εξαφανίσουν και τούτο δεν είναι κάτι σημερινό. Η πολιτική ηγεσία κατέστρεψε τη γλώσσα,την Ιστορία, γενικότερα κάθε τι που είχε σχέση με την Παιδεία, από την άλλη δε, η θρησκευτική ηγεσία δεν έμεινε αδρανής. Κατέστρεψε την πίστη μας επειδή έπρεπε να ανοίξουμε τα πανιά στην κοινωνία των Εθνών και τώρα στην παγκόσμια κοινωνία των πολιτών του πλανήτη γη. Που θα τον κουμαντάρουν δυο-τρεις τραπεζίτες.

      Όποιος αποφασίσει να τα πει αυτά, θα πρέπει να προετοιμάσει το λαό, εφόσον περιμένει να τον αναδείξει (ο λαός) σε "άνδρα αρχής". Να του πει για τις δυσκολίες, που όλοι μαζί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε, αν θέλουμε να ζήσουμε όντως ελεύθεροι και όχι ψευδεπίγραφα ελεύθεροι. Θέλω να πω, με μόνιμη συντροφιά το ψεύδος, την κλοπή, την απάτη και κάποτε διαπράττοντας φόνους.

      Οπωσδήποτε, οι "έμποροι των εθνών", για να θυμηθούμε και τον Παπαδιαμάντη, θα είναι αμείλικτοι εναντίον μας. Οφείλουμε και αυτό να το πούμε, να το φωνάξουμε, όχι όμως εμείς οι απλοί και ασήμαντοι διαδικτυακοί αποψιογράφοι, που δεν διεκδικούμε ουδεμία αρχή. Πλην μιας, που καθόρισε, πρώτον, την ιστορική μας πορεία, εξακολουθεί ακόμη, δεύτερο, να μας κρατά ζωντανούς και τρίτο, διδάσκει ότι χρειάζεται αρετή και τόλμη η αλήθεια. Τότε η ελευθερία αναδεικνύει τον άνδρα κατά το σοφό γνωμικό των προγόνων "Ἀρχή ἄνδρα δείκνυσι".

      Σε ευχαριστώ που με προσέχεις
      Φιλικά
      κυπριανός χ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε Κυπριανε, 2 πραγματα θα σου γραψω:

      Πρωτον ,τα αισθηματα ειναι διαχρονικως αμοιβαια!

      Δευτερον, ΕΔΩΣΕΣ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, αλλα δεν το καταλαβες:

      Αναφερεις :

      " Ο κ. Λαφαζάνης δεν έχει, μέχρι στιγμής, εκλεγεί στη θέση της "αρχής", οπότε δεν μπορώ να απαντήσω. Οπωσδήποτε, όμως, οι διατελέσαντες "άνδρες αρχής" (: ΓΑΠ. Σαμαρο-Βενιζέλοι και Τσίπρας, για να μην πάμε και στους υπόλοιπους) κάθε άλλο από "άνδρες" αποδείχθηκαν. Και τούτο, γιατί επιμένουν να κρύβονται, με τα προεκλογικά ψέμματα και ταξίματα, πίσω από το δάκτυλό τους."


      Προσεξε ομως -αναμεσα σε ολα τ'αλλα - κατι που αναφερει ο "αντιμνημονιακος"

      Λαφαζανης που αυτοαναιρειται σε χρονο dt:

      "Θα λάβουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τη διερευνητική εντολή

      ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ πλην της

      χρυσής Αυγής"

      Πηγη:
      http://olympia.gr/2015/08/21/m%CF%8C%CE%BD%CE%BF-14-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-tweet-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1/

      Και εδω τιθενται τα εξης ερωτηματα:

      Τι θα "διαπραγματευτει" με τους μνημονιακους, οταν ισχυριζεται οτι ειναι

      "αντιμνημονιακος";

      Γιατι αντιδρα τωρα και δεν αντεδρασε -με ανεξαρτητοποιηση- στη "συμφωνια" με τους

      "Θεσμους" την 20η Φεβρουαριου;

      Γιατι δεν αναφερει κουβεντα για το λαθρομεταναστευτικο;;!!

      Ειναι ο χρησιμος "λαγος" του συστηματος!

      Και μαζι με την "επαναστατρια" Ζωη υποδυονται τον ρολο τους αψογα!

      Καπου εκει θα "χωθει" κι ο Βαρουφακης και θα γινει το ελα να δεις!

      Το εργο επαναλαμβανεται αλλα με διαφορετικους ηθοποιους.

      Πολυ φιλικα ,

      ΓΜ

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ΓΜ,

      Ομολογώ ότι αυτά που γράφεις - ίσως υπάρχουν και περισσότερα - δεν τα ήξερα. Για παράδειγμα, δεν γνωρίζω αν είναι κι αυτός στην κατηγορία κάποιων άλλων, που θέλουν όλα να τα κάνουν εντός ευρώ και ευρωζώνης. Μεταξύ αυτών είναι και η Χρυσή Αυγή, όπου ο κ. Μιχαλολιάκος, ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξη, πάει τώρα καιρός, είπε ότι είναι υπέρ του ευρώ "επειδή το έχουμε πληρώσει".

      Με λίγα λόγια, με αυτά και όσα ανέφερα πιο πάνω, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι τούτο : Ότι είναι λάθος να νομίζουμε ότι ο δρόμος του ευρώ και της ευρωζώνης είναι ο μόνος που υπάρχει και εντός αυτού οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη. Τη μάχη οφείλουμε να τη δώσουμε για να στήσουμε πάλι τη δραχμή, να στήσουμε πάλι την Ελλάδα στα πόδια της, και βρίσκω πολύ σημαντικά όσα είπε ο Δ. Καζάκης σε σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί. Δεν έχω υπόψη μου άλλα με το ζήτημα αυτό και το σχετικό είναι τυχαίο εύρημα (μέσω fb). Δεν είμαι συστηματικός ακροατής του κ. Καζάκη.

      https://youtu.be/BdsVoem21OU

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]