Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ώρα του λαού εν κάλπη

Νίκη του «Όχι» κατά κανένα τρόπο δεν συνε­πάγεται ρήξη με το ευρώ. Απλώς ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει το «Όχι» και θα πάει στους Γερμανούς, επι­διώκοντας μια λιγότε­ρο κακή, σε σχέση με τις απαιτήσεις τους, συμφωνία

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σήμερα αποφασίζει ο λαός αν θα αποδεχθεί ή όχι την αποκρουστική πρόταση των Γερμανών και των υπόλοιπων δανειστών. Βαρύ, πολύ βαρύ το αντίτιμο που ζητούν. Η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων. Ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Αν επικρατήσει στο δημοψήφισμα το «Ναι» των μνημονιακών, φιλογερμανικών δυνάμεων, ο λαός θα υποστεί τις συνέπειες της επιλογής του. Αδιαμαρτύρητα, φυσικά, αφού ο ίδιος θα έχει κυρίαρχα διαλέξει.

Παραίτηση Τσίπρα συνεπιφέρει υποχρεωτικά η νίκη του «Ναι». Θα σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση, με εκλογές ή χωρίς. Σταθερά προσανα­το­λισμένη προς το Βερολίνο. Πρόθυ­μη να εκτελεί κάθε εντολή της γερμα­νικής καγκελαρίας, αφού αυτό θα έχει αποφασίσει ο λαός της Ελλάδας. Η νέα κυβέρνηση που οπωσδήποτε θα σχηματιστεί από τα συντρίμμια των μνημονιακών κομμάτων θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη λαϊκή ετυμηγορία.

Νίκη του «Όχι» κατά κανένα τρόπο δεν συνεπάγεται ρήξη με το ευρώ. Απλώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πάρει το «Όχι» και θα πάει στους Γερμανούς. Επιδίωξή του όχι μια καλή για τον λαό συμφωνία. Απλώς λιγότερο κακή σε κάποια σημεία από τις σημερινές απαιτήσεις τους. Λιγότερο κακή, όχι αποδεκτή.

Διατηρεί στην εξουσία την αντιμνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, μιλώντας σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο, η επικράτηση του «Όχι» στην πρόταση των δανειστών. Τίποτα δραματικό, τίποτα ριζοσπαστικό δεν σημαίνει. Απλώς συνέχιση των διαπραγματεύσεων, με την κυβέρνηση Τσίπρα σε κάπως καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Δεν θα πάψει όμως να είναι ο μικροσκοπικός ελληνικός Δαβίδ εναντίον του πανίσχυρου γερμανικού Γολιάθ. Διαπραγματεύσεις θα γίνουν. Με σημαδεμένα χαρτιά και προκαθορισμένη έκβαση. Απιαστο όνειρο θα μείνει ακόμη και το αστικό, απλώς ανακουφιστικό για τον λαό μας, Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ισοδυναμεί το «Όχι» στην πρόταση των δανειστών με το... «Όχι» στο ευρώ; Από πού κι ως πού; Πώς είναι δυνατόν να ταυτίζεται η απόρριψη μιας γερμανικής πρότασης για κοινωνικά βάρβαρα μέτρα με την εκδίωξη του λαού που τόλμησε να ψηφίσει «Όχι» στα μέτρα αυτά από την... Ευρωζώνη! Χώρια που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει απολύτως καμία διαδικασία προβλεπόμενη από τις συνθήκες ίδρυσης της Ευρωζώνης που να διώχνει μια χώρα από τη ζώνη του ευρώ! Ανοησίες που στόχο έχουν να πανικοβάλουν τους Ελληνες ψηφοφόρους και να τους ωθήσουν να ψηφίσουν «Ναι» συνιστούν τέτοιου είδους ισχυρισμοί.

Στις Κάνες, τον Νοέμβριο του 2011, είχαμε ξαναδεί το ίδιο έργο, με άλλους πρωταγωνιστές. Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκε αρκετά δειλός. Πανικοβλήθηκε από τις φωνές που του έβαλαν η Μέρκελ και ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Αλλαξε το ερώτημα του δημοψηφίσματος που σχεδίαζε. Αντί για «Ναι ή Όχι στο Μνημόνιο» τοποθετήθηκε ότι θα το κάνει... «Ναι ή 'Οχι στο ευρώ»! Για σιγουριά, οι Γερμανοί τον ανέτρεψαν με τους εδώ ανθρώπους τους μέσα σε μία εβδομάδα κι έτσι δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα. Δημοκρατικότατα!

Αντιστάθηκε ο Τσίπρας. Δεν υποχώρησε σαν τον Γιώργο. Αν νικήσει το «Όχι», έχει σίγουρα εξασφαλίσει τη διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς. Το είπε η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ. «Η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή», από τη Δευτέρα δήλωσε στη γερμανική Βουλή.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΚΩΝ/ΝΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΑΡΙΟΛΗ ΑΡΧΙΠΕΟΒΡΟΝΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΕΤΕ ΣΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΕΛΑΣΤΙΚ... ΤΟΥ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ... ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΜΠΟΛΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... Ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα άρθρα του Δελαστίκ τελούν υπό κατάργηση από το ιστολόγιο. Και σε βεβαιώνω πως δεν πρόκειται επ' ουδενί να υπάρξει ξανά αναδημοσίευση κειμένου του

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]