Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία μόνο λύση…

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Οι εξελίξεις φαίνεται πως είναι κάτι περισσότερο από δραματικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον διεθνή Τύπο και σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε μία πρόταση που δύσκολα θα γίνει δεκτή από τους «δανειστές», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζητείται πλέον ο «αποκεφαλισμός» του Τσίπρα, προκειμένου να δοθεί βοήθεια (δάνειο με παράλογα μέτρα) στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή στην Αθήνα εδώ και μέρες κάποιοι προετοιμάζουν μία κυβέρνηση που θα αντικαταστήσει την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, η οποία σύμφωνα με τις διαρροές θα επαναφέρει την ηρεμία στη χώρα εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα που θα απαιτήσουν οι «φίλοι», «εταίροι» και δανειστές, ενώ στη συνέχεια (κάποια άγνωστη στιγμή στο μέλλον) αυτή η κυβέρνηση (σαφέστατα τοποθετημένη από την Ευρώπη) θα προχωρήσει σε εκλογές… (βέβαια αυτά συνιστούν πραξικόπημα, αλλά η Ελληνική Δικαιοσύνη μάλλον έχει στραμμένο το βλέμμα της στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, αναμένοντας…)

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τεθεί στο στόχαστρο της πολιτικής νομενκλατούρας της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει τεθεί στο στόχαστρο των τραπεζιτών και των πάσης φύσεως οικονομικών εγκληματιών, ενώ οι Έλληνες πολίτες προσφέρονται ως νέο-δούλοι εργάτες στην υπηρεσία των πολυεθνικών που αναμένουν να καταλάβουν την χώρα μετατρέποντάς την σε μία φτηνή γραμμή παραγωγής (στα πλαίσια της Κίνας).

Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη εάν γίνει, τελικά, το δημοψήφισμα της Κυριακής (σύμφωνα με δηλώσεις της, η κυρία Μέρκελ θα ανακοινώσει την απόφασή της μετά το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος), και εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν και υπάρξουν εξελίξεις ταπεινωτικές τόσο για τον πολιτικό Τσίπρα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ (και γενικότερα για την κυβέρνηση), με δεδομένη την επιβαλλόμενη από την Ευρώπη ανθρωποφαγία που απειλεί να μετατραπεί σε εμφυλιοπολεμική διάθεση εντός της Ελλάδας, οι προτεινόμενες λύσεις για τους Έλληνες δεν είναι πολλές.

Αρχικά, την Κυριακή θα πρέπει όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας να ψηφίσουν όχι…
Όχι σε μία Ευρώπη κανιβάλων, που στοχοθέτησε την Ελλάδα για να υλοποιήσει μία σειρά από πειράματα (οικονομικής και όχι μόνο) φύσεως
Όχι σε μία κυβέρνηση που εξαπάτησε, για πρώτη φορά αριστερά, έναν ολόκληρο λαό, που ξεπούλησε την ελπίδα του στα σκοτεινά γραφεία του Βρυξελλών, που δεν είχε καν σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα θηρία και που στην πλέον κρίσιμη στιγμή προσπάθησε να αποφύγει των ευθυνών της, μεταβιβάζοντάς τες μέσω ενός ακατανόητου και ομιχλώδους ως προς την αποτελεσματικότητα δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό, δίνοντας την ευκαιρία στην για πολλά ένοχη παρελθούσα πολιτική αλήτ να καλλιεργήσει εμφυλιοπολεμικές συνθήκες…

Η λύση, λοιπόν, για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι αμέσως μετά την ό,ποια απόφαση των Βρυξελλών, να ανακοινώσει την έναρξη ποινικών διώξεων κατά όλων των προηγούμενων πολιτικών που κυβέρνησαν έμμεσα ή άμεσα τη χώρα και που ενεπλάκησαν σε οικονομικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, να ανακοινώσει δήμευση των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων σε όλες τις λίστες (Λαγκάρντ κ.α.), ενώ η ίδια δήμευση –επί συνόλου ακίνητης και κινητής περιουσίας καθώς και οποιονδήποτε περιουσιακών στοιχείων εντός η έκτος Ελλάδας, καθώς και τραπεζικών λογαριασμών- να ισχύσει για όλο το πολιτικό προσωπικό των προηγούμενων 40 ετών. Επίσης, να ζητήσει την υπέρ του ελληνικού δημοσίου δήμευση των ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία.
Τέλος, με δέσμευση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, να οριστεί ότι τα έσοδα από τις παραπάνω ενέργειες θα διατεθούν για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
Όλα τα παραπάνω να τα ζητήσει από τον ελληνικό λαό, με ένα δημοψήφισμα...

Με αυτόν τον τρόπο, ίσως ο Αλέξης Τσίπρας κατορθώσει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο ίδιος δεν λειτούργησε μεθοδευμένα για την καταστροφή της Ελλάδας…

ΥΓ: Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν ξέρει ποιός έφαγε και ποιός δεν πλήρωσε αυτά που όφειλε στην Ελλάδα, για να τον διευκολύνουμε του παραθέτουμε τα παρακάτω, όπως έχουν κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα:

  • Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.: 2.500.000.000 ευρώ
  • ΑΚΤΩΡ: Μπόμπολας, δωράκι 3.000.000 ευρώ
  • Hochtief: 1.500.000.000 ευρώ (εργοδοτικές εισφορές)
  • Hochtief: 500.000.000 ευρώ (φ.π.α.)
  • Mercedes, Bmw, Ford: Σκανδαλώδης φοροδιαφυγή
  • AXONHOLDINGS: χρωστάει 447.000.000 ευρω...
  • ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ:Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGACHANNEL
  • Το μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη... χρωστάει 220.000.000 ευρώ...
  • ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: χρωστάει 861.000.000 ευρώ ...
  • Korinthoς Power: (Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης) χρωστάει 172.500.000 ευρώ...
  • INTRACOM: (Σωκράτης Κόκκαλης) χρωστάει 315.700.000 ευρώ
  • ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπόμπολας, χρωστάει 164.300.000 ευρώ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Στ. Ψυχάρης χρωστάει 134.000.000 ευρώ
  • ΜΟΤΟROIL: Βαρδινογιάννης, χρωστάει 1.200.000.000
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, χρωστάει 22.900.000 ευρώ
  • STARCHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες, χρωστάει 58.100.000 ευρώ
  • ΟΜΙΛΟΣ ANT1: του Μίνωα Κυριακού, χρωστάει 170.000.000 ευρώ
  • ALPHATV: Δημήτρης Κοντομηνάς, χρωστάει 58 .000.000 ευρώ
  • J&P ΑΒΑΞ: χρωστάει 268.900.000 ευρώ
  • MARFININVESTMENTGROUP: Ανδρέα Βγενόπουλου, χρωστάει 2.000.000.000 ευρώ
  • ΒΙΟΧΑΛΚΟ: χρωστάει 1.100.000.000 ευρώ
  • ΤΙΤΑΝ: χρωστάει 1.000.000.000 ευρώ
  • FORTHNET: χρωστάει 331.000.000 ευρώ
  • MINOANLINES: Παντελή Σφηνιά, χρωστάει 270.100.000 ευρώ
  • Όταν οι ξένες τράπεζες (CreditAgricole, SocieteGeneral, BCP) αποχώρησαν απο την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν 4 δις ευρώ στις ανακεφαλαιοποιήσεις των χρεοκοπημένων τραπεζών που άφηναν. Ο Λάτσης εγκαταλείπει την Eurobank καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό των 0 ευρώ. Όχι μόνο δεν κατέβαλλε τα 2,5 δις που όφειλε στην Eurobank , αλλά απέκτησε και το 11% της Εθνικής.
    Το αφεντικό τρελάθηκε: δώρο και το Ελληνικό. Το Μάρτη του 2014, η κυβέρνηση του Σαμαρά χαρίζει χρέη 660 εκατομύρια στο Βαρδή Βαρδινογιάννη (άλλος ευεργέτης) και 220 εκατομύρια στο Σπύρο Λάτση. Τα υπόλοιπα χρέη και πρόστιμα είχαν ήδη διαγραφεί με νομοσχέδιο του 2013.
  • Γιώργος Δαυίδ: χρωστάει 130 εκατ. στις τράπεζες και τον έκαναν πρόεδρο της Εurobank


Το πρώτο μοντάζ είναι από το "Γρέκι"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Γιατί το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών μεταβλήθηκε σε δημόσιο και τώρα χρωστούν 211 δις από το 2008 ,ενώ οι πολιτικοί μας κοροιδεύουν και παίζουν με τα νούμερα?Γιατί άφησαν τους επιχειρηματίες να χρωστούν τόσα πολλά στο δημόσιο και δεν τους έκαναν κατάσχεση περιουσίας και υπαγωγή για δημοπρασία και τα χρήματα να δοθούν για το χρέος?. Οι τραπεζίτες τι τα έκαναν τα 211 δις ? Μήπως μαζί τα φάγαμε ? Γιατί ο Έλληνας πολίτης να εκβιάζεται από τους εταίρους και οι τραπεζίτες να του κατάσχουν την σύνταξη για να πληρωθεί ο ELA τραπεζών και να κουρευτούν οι καταθέσεις για να πληρωθεί η ΕΚΤ από τον λαό ? Αυτό δεν είναι απάτη? Γιατί επι 5 χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έλεγξαν τις λίστες Λαγκάρντ και τα 58000 εμβάσματα προς τις τράπεζες εξωτερικού για να εισπράξουν τον νόμιμο φόρο ,αλλά το μόνο που ήξεραν ήταν να μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις? θα είναι λάθος να παραιτηθεί μετά το δημοψήφισμα η σημερινή Κυβέρνηση ,επειδή το θέλουν οι συγκεκριμένοι εταίροι μας. Κατάσχεση εδώ και τώρα όλων των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν οι Κύριοι αυτοί που χρωστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι απολυτα σωστος , με εξαιρεση την προτελευταια προταση σου!

      Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι στο κολπο αποδεδειγμενα με υπογραφη του απο τον Φλεβαρη!

      Αν ηθελαν πραγματικα να κανουν αυτα που πολυ σωστα περιεγραψες , δεν θα

      διαπραγματευοντουσαν καν!

      Απο τη μια το δημοσιο χρεος κηρυχθηκε επαχθες και επονειδιστο απο την Βουλη των

      Ελληνων και απο την αλλη "διαπραγματευονται" για την βιωσιμοτητα του!!

      Οι ανακολουθιες τους ,περα απο τον εθνομηδενισμο τους, αποδεικνυονται συνεχως!!

      Φιλικα,

      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]