Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην επίθεση πέρασε η Μέρκελ και τα θέλει όλα!

Επίδειξη ισχύος από την Γερμανία

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Η ομιλία της Άγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο (την οποία μετέδωσαν ζωντανά ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί…) είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για την ενότητα και την προετοιμασία της Ευρωζώνης απέναντι σε μία ελληνική χρεοκοπία, αλλά ήταν ιδιαίτερα δεικτική όσον αφορά τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στην Ελλάδα.

«Πριν το δημοψήφισμα δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για νέο πρόγραμμα» σημείωσε η κυρία Μέρκελ, και έθεσε τα δικά της όρια ως προς την συμφωνία συμπληρώνοντας «χρειάζεται συμβιβασμός με τον οποίο τα πλεονεκτήματα να είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα», δήλωση η οποία αποκαλύπτει τις προθέσεις της Γερμανίας.

Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι η αναφορά της κυρίας Μέρκελ για το ελληνικό δημοψήφισμα, το οποίο η ίδια θεωρεί κομβικό για να περάσει στην επόμενη κίνησή της. Φυσικά, εάν δεν υπήρχε μία ευρεία επίθεση φιλο-μνημονιακής προπαγάνδας των ελληνικών συστημικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, καθώς και η παράπλευρες «τυχαίες» αναδιατάξεις των ελληνικών τραπεζών οι οποίες αγγίζουν πλέον τα όρια της χρεοκοπίας, με ταυτόχρονο κλείσιμό τους και περιορισμό των αναλήψεων από τα ΑΤΜ.
Η κυρία Μέρκελ ίσως να ήταν περισσότερο διαλλακτική, εάν δεν υπήρχαν κάποιες συγκυρίες που έντεχνα εμφανίστηκαν την δεδομένη χρονική περίοδο, αφού τότε θα ήταν υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μόνο σε πολιτικό επίπεδο τον Αλέξη Τσίπρα (και φυσικά να βρεθεί αντιμέτωπη με τα όσα δεινά επέφεραν στην Ελλάδα τα προηγούμενα μνημόνια).

Η κυρία Μέρκελ, λοιπόν, διαπιστώνοντας ότι ευνοείται από την «τύχη» των εξελίξεων, δεν διστάζει να προκαλέσει ευθέως και να ζητήσει εμμέσως πλην σαφώς την υποταγή του ελληνικού λαού μέσω του δημοψηφίσματος. Δεν της αρκούν πλέον ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης και ο Τσίπρας.

Θέλει να γονατίσει τον ελληνικό λαό και να τον καταστήσει υπεύθυνο των αποφάσεων που σχετίζονται με όλα τα εγκλήματα (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά) που έγιναν εις βάρος του.

Η κυρία Μέρκελ επιθυμεί να πατήσει με την γερμανική μπότα σύσσωμη την Ελλάδα, με την πλήρη αποδοχή των Ελλήνων. Δεν διστάζει ούτε να απειλήσει, έμμεσα, πως όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του Κυριακάτικου δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Είναι, πραγματικά, η μοναδική ευκαιρία για την γερμανίδα καγκελάριο, να επιδείξει σε ολόκληρη την Ευρώπη την γερμανική ισχύ και να στείλει τα σχετικά μηνύματα σε όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους…
Το μόνο βέβαιο είναι πως θα ήταν πολύ διαφορετική και περισσότερο προσεκτική στις δηλώσεις της, εάν ήξερε ότι αντιμετωπίζει μία ενιαία Ελλάδα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]