Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απόφαση σήμερα, τώρα!

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Μετά την έναρξη των εχθροπραξιών που άρχισε εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας, η Ευρωπαϊκή Ολιγαρχία της Τραπεζοκρατίας, με το κλείσιμο της στρόφιγγας της ζωής των Ελλήνων, η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να κρύβεται στα φουστάνια τής “διαπραγμάτευσης”, καθώς η τελευταία διεξάγεται, πλέον, σε άλλο πεδίο και όχι στο “τραπέζι της διαπραγμάτευσης”.

Όταν ο άλλος, με τον οποίο καθόσουν στο τραπέζι και συζητούσες, έχει σηκωθεί, έχει βγάλει το πιστόλι και σε πυροβολεί, τραυματίζοντάς σε θανάσιμα, εσύ δεν μπορεί να κάθεσαι και να του ζητάς να ξαναδείτε την τρίτη παράγραφο της πέμπτης υποπαραγράφου, τού προς υπογραφή συμφωνητικού σας.

Το πεδίο της “διαπραγμάτευσης” έχει αλλάξει de facto από τους “δανειστές”.
Αν δεν αντιμετωπίσεις αναλόγως αυτή τη νέα πραγματικότητα, είσαι “χαμένος από χέρι”.

Υπό τις παρούσες συνθήκες (που δημιουργήθηκαν μετά την επέλαση των Τραπεζικών Leopard εναντίον ανυπεράσπιστων γερόντων και γυναικόπαιδων που, μετά πέντε χρόνια λιτότητας, στήθηκαν σε ουρές κάτω από τη βροχή, για το συσσίτιο ενός ξεροκόμματου Ευρώ) δεν μπορεί η Ελληνική κυβέρνηση να βάζει την ουρά στά σκέλια και να συμπεριφέρεται σαν να μη τρέχει τίποτε.

Ή πρέπει να παραδοθεί, σήμερα, τώρα, ή να ορθώσει (αν το διαθέτει) το Ελληνικό ανάστημά της, για λογαριασμό όλων των Ευρωπαϊκών Λαών, και να μετατρέψει (στην πράξη) το μεθαυριανό δημοψήφισμα σε μάχη τού “υπέρ πάντων αγώνα” τής Δημοκρατίας εναντίον της Ολιγαρχίας της Διεθνούς Τραπεζοκρατίας.

Τέρμα, λοιπόν, τα Μνημονιακά ραβασάκια με τους “δανειστές” που πυροβολούν “κατά ριπάς” την Ελληνική κοινωνία.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα, να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι ΑΝΕΛ) αν το πραγματικό τους πρόσωπο είναι Μνημονιακό ή αντιΜνημονιακό, αν είναι κυβέρνηση Ελεύθερου κράτους ή τοποτηρητής ξένων συμφερόντων στο Προτεκτοράτο Ελλάς.

Ήρθε η ώρα να δικαιωθεί ή να διαψευσθεί (από τα γεγονότα) μία πολιτική ανάλυση που δημοσίευσε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάη του 2013.

Έγραφε, τότε, ο ΜΘ:
“...Όσα στελέχη λόγω ηλικίας εξακολουθούν να βρίσκονται στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να το παραδεχτούν ότι αποτελούν το νεκρό δέρμα του φιδιού για να κρύβει τον ουσιαστικά εντελώς νέο χαρακτήρα αυτού του κόμματος, δημιουργώντας άλλοθι και σύγχυση στον Λαό.
Στο βάθος είμαι βέβαιος ότι τα αντιπροσωπευτικότερα στελέχη γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι στις σημερινές συνθήκες της μνημονιακής κρίσης θα μπορούσαν να αναλάβουν οι ίδιοι τη δουλειά της ξεπερασμένης Δεξιάς, μιας και αυτοί έχουν ήδη περάσει όπως είδαμε στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης και γι’ αυτό θεωρούν ότι με λίγη κατανόηση από τους Μέρκελ-Σόιμπλε και ΔΝΤ θα περνούσαν τα μέτρα μαλακά και μάλιστα με την ενεργητική στάση των οπαδών τους. Δεν θέτουν θέματα Εθνικής Ανεξαρτησίας, Οικονομικής Αυτοτέλειας, Εθνικής Ασφάλειας και Πατριωτικής Αναγέννησης. Όλα αυτά είναι γι’ αυτούς πράγματα ξεπερασμένα.
Το ζήτημα μιας χώρας χωρίς ανάπτυξη και χωρίς δικό της πλούτο είναι πώς θα σαγηνεύσει τους πιστωτές να μην είναι ανυπόμονοι και άγριοι. Εάν συμφωνηθεί μαζί τους ένα κατώτερο επίπεδο όπως λ.χ. των 400 Ευρώ μηνιαίως, ο λαός θα καταλάβει πως δεν γίνεται διαφορετικά, θα συνηθίσει, θα προσαρμοστεί. Ακόμα και θα συνεργαστεί με τα αφεντικά, φτάνει να τον εκπροσωπούν πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, Λαϊκά, Αγωνιστικά, Αριστερά. Εκπρόσωποι μιας σύγχρονης Αριστεράς, που θα δείξει στην πράξη ότι η συνύπαρξη με τους Σόιμπλε αποτελεί μια ιστορική αναγκαιότητα. Άλλη μια ιστορική πρόκληση απέναντι στο μεγαλύτερο σημερινό κόμμα της ιστορικής Αριστεράς”.
Είναι απολύτως βέβαιο πως ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμεί διακαώς να διαψευστεί η εκτίμησή του αυτή, και η Ελλάδα να βρεί, επί τέλους, μία πατριωτική κυβέρνηση που θα τη σηκώσει στα πόδια της.

Αυτό, πρέπει να φανεί σήμερα, όχι αύριο.

Ο χρόνος των υπεκφυγών, των μισόλογων και των παραλλαγών, έχει τελειώσει.

Η επιλογή των Ελλήνων, υπό τις παρούσες συνθήκες, πρέπει να είναι καθαρή: ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ή ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.

Και αφορά όλη την Ευρώπη.

Υ/Γ: Αν η θέση και η ρητορική του “ΝΑΙ” συνεχίσει να στηρίζεται σ' ένα ερώτημα που είναι πλέον ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τον κόσμο και έτσι να μην τον πείθει, τότε ο ρόλος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ύποπτος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]