Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ "έπεσε" πριν το δημοψήφισμα

Γράφει ο Όθων Iακωβίδης

Τα πολύ πυκνά γεγονότα των τελευταίων λίγων ημερών:

  • Η εθνικά υπερήφανη στάση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη διακοπή των πεντάμηνων άκαρπων συνομιλιών στις Βρυξέλλες, εξ αιτίας του ιταμού τελεσίγραφου των “δανειστών”
  • Η προκήρυξη δημοψηφίσματος, σπάνια Δημοκρατική παροχή, που δίνει τον λόγο και την απόφαση για τη ζωή του στον κυρίαρχο Λαό
  • Ή, λίγες μέρες πριν το Δημοψήφισμα, ωμή επίθεση των “δανειστών” με τα Τραπεζικά Leopard εναντίον των εξουθενωμένων συνταξιούχων, ανέργων και μικροεπαγγελματιών, που τους έστησαν σε ουρές απελπισίας και εκτελούσαν επί ώρες την λίγη αντοχή που τους έχει μείνει μετά πέντε χρόνια Μνημονιακά κάτεργα
  • αναπτέρωσαν το ηθικό μας (ημών των κομματικά ανένταχτων Δημοκρατικών πολιτών) και μας έκανε να πιστέψουμε πως ήρθε η ώρα, η Ελληνική κοινωνία να σηκώσει κεφάλι, έχοντας βρεί αυτό που έλειπε, εδώ και πολλά χρόνια, από τον Τόπο: μία πραγματικά πατριωτική ηγεσία, ικανή να διεκδικήσει αποτελεσματικά την ανάκτηση της Εθνικής και Λαϊκής κυριαρχίας, που οι προηγούμενες ηγεσίες έχουν παραδώσει σε εξωχώριες δυνάμεις, με τα καταστροφικά “Μνημόνια”.
Ακούγοντας, πριν από λίγο, το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού, αυτό που φοβόμασταν, τη διάψευση του ονείρου αυτού, πλάκωσε την ψυχή μας.

Τη στιγμή της Αλήθειας, που πέφτουν οι μάσκες, οι φερετζέδες, τα σώβρακα και μένει γυμνή η πραγματικότητα, ο Τσίπρας ευρέθη εξαιρετικά μικρός και ο ΣΥΡΙΖΑ κουστούμι ρόζ, χωρίς περιεχόμενο.... “Μία από τα ίδια”: Κομματοκρατία, κυβερνισμός, άρπα-κόλλα, ατελείωτο ξύλινο μπλά-μπλά, αηδία....

(Τα ίδια, βέβαια, ισχύουν και για τους ΑΝΕΛ, καθώς δεν είδα να διαφοροποιούνται).

Κρίμα... κρίμα ... κρίμα ....

Τη στιγμή που ήμουν έτοιμος να σαλτάρω στο πειρατικό και ν' ανοίξω πανιά μαζί του για φουρτουνιασμένες θάλασσες, αυτό φάνηκε πως ήτανε της συμφοράς μαούνα .....

Τελικά, η ανάλυση του Μίκη Θεοδωράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ (Μάης του 2013) επαληθεύεται...
Παραθέτω ένα απόσπασμα, καθώς έχει πολύ ουσία και ενδιαφέρον:
“Στο βάθος είμαι βέβαιος ότι τα αντιπροσωπευτικότερα στελέχη γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι στις σημερινές συνθήκες της μνημονιακής κρίσης θα μπορούσαν να αναλάβουν οι ίδιοι τη δουλειά της ξεπερασμένης Δεξιάς, μιας και αυτοί έχουν ήδη περάσει όπως είδαμε στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης και γι’ αυτό θεωρούν ότι με λίγη κατανόηση από τους Μέρκελ-Σόιμπλε και ΔΝΤ θα περνούσαν τα μέτρα μαλακά και μάλιστα με την ενεργητική στάση των οπαδών τους. Δεν θέτουν θέματα Εθνικής Ανεξαρτησίας, Οικονομικής Αυτοτέλειας, Εθνικής Ασφάλειας και Πατριωτικής Αναγέννησης. Όλα αυτά είναι γι’ αυτούς πράγματα ξεπερασμένα.
 Το ζήτημα μιας χώρας χωρίς ανάπτυξη και χωρίς δικό της πλούτο είναι πώς θα σαγηνεύσει τους πιστωτές να μην είναι ανυπόμονοι και άγριοι. Εάν συμφωνηθεί μαζί τους ένα κατώτερο επίπεδο όπως λ.χ. των 400 Ευρώ μηνιαίως, ο λαός θα καταλάβει πως δεν γίνεται διαφορετικά, θα συνηθίσει, θα προσαρμοστεί. Ακόμα και θα συνεργαστεί με τα αφεντικά, φτάνει να τον εκπροσωπούν πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, Λαϊκά, Αγωνιστικά, Αριστερά. Εκπρόσωποι μιας σύγχρονης Αριστεράς, που θα δείξει στην πράξη ότι η συνύπαρξη με τους Σόιμπλε αποτελεί μια ιστορική αναγκαιότητα”.
Καληνύχτα, για τη μακρόχρονη και πηχτή νύχτα που μας περιμένει, αγαπητέ αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια....
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, μεθαύριο...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Επίσης αρθρογραφε καλη δυναμη και καλη λευτερια .
    Δυστυχώς οι Ελληνες ξέχασαν να πιστεύουν στον Θεον και πίστεψαν σε μαφιοζικες ξένοφερτες αμπελοφιλοφιες . Δεξια , αριστερα κτλ .
    Το Οχι σημαίνει θάνατος , το ναι σημαίνει θάνατος , οι παγιδευμένοι σκλάβοι μονο μια κίνηση εχουν να κάνουν .
    ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ και όσοι μείνουν ...δυστυχώς αργησαμε να αφυπνιστούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έπεσε. Παρελαύνει ακάθεκτος φιλοδοξώντας να ξεπεράσει το 60%,συμπέρασμα από τις τελευταίες εκλογές, πού συγκέντρωσε αυτό το ποσοστό ο στρατός κατοχής, τα γιουσουφάκια των κομμάτων της Βουλής. Τα οποία πριν μερικά χρόνια ΝΔ και πασοκ έφταναν στο εκπληκτικό 90%.Έκτοτε, βάλε βάλε στο δημόσιο έγιναν η μεγαλύτερη Πολιτική δύναμη της χωρας.Ανεβοκατεβαζοντας κυβερνήσεις. Αισθάνθηκαν λόγω τρόικας ότι θα χάσουν προνόμια και ανέλαβε η Κομμουνιστική συνιστώσα του σύριζα να σώσει την κατάσταση.Τώρα μάλιστα πού έχει την εξουσία και την πλειοψηφία. Και έτσι από Δευτέρα η Ελλάδα θα ανήκει στο ανατολικό μπλοκ. Και θα το χαίρονται η ΝΔ, και το πασοκ πού τώρα έχουν πάει στον σύριζα. Τα δύο κόμματα εξουσίας, έπαιξαν το ρόλο της πέμπτης φάλαγγας για να κερδίζουν την εξουσία. Φορτωναν συνέχεια τον κρατικό μηχανισμό. Και της τσέπες τους βέβαια, γέμιζαν τις οφ σορ εταιρείες η κλεπτοκρατια ,ατιμώρητα πάντα. Από Δευτέρα αλλάζουν όλα με κυρίαρχο στοιχείο την πείνα και χωρίς ελπίδα ανατροπής. Αναλαμβάνει ο κόκκινος στρατός, πού έχουμε να τον δούμε από την ΜΑΡΦΙΝ και την αυτοδικία στην Λ.Ηρακλείου, της χρυσής αυγής. Θα δούμε την Ελληνική ΜΑΛΑΚΙΑ σε όλο το μεγαλείο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το όσοι μείνουν είναι που με τρομάζει. Βάλαμε στη πλάστιγγα τις ζωές των παιδιών μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνω απο ολα η Πατριδα . Γιατι να θέλω να ζήσουν δίχως Πατριδα και Σκλαβωμενα ;
      Δυστυχώς ειναι μονόδρομος και όσοι μείνουν .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]