Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραιτείται ο Καμμένος από την κυβέρνηση;

Με μία ασαφή δήλωσή του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως στηρίζει τον Τσίπρα, αλλά δεν θα συμμετέχει σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους αν φεύγει από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένιος απάντησε πως «σε λίγο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου», ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μεϊμαράκη, και του «Ποταμιού» κ. Θεοδωράκη, πως «ενώ τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας έδινε μάχη για την Ελλάδα κατά τεσσάρων αρχηγών κρατών, οι συγκεκριμένοι τα έδιναν όλα, δηλώνοντας πως θέλουν την παραμονή στο ευρώ ακόμη και αν τα δώσουμε όλα, παραβιάζοντας την συμφωνία του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών». Τέλος, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η ύπαρξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενοχλούσε πολλούς εντός και εκτός Ελλάδας.


Ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε χθες ένα πραξικόπημα υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας».
Όπως τόνισε πάντως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους τους αρχηγούς της Ν.Δ. και του Ποταμιού, που έλεγαν, όπως ανέφερε, πως «τα δίνουμε όλα».
Στη διαμόρφωση της συμφωνίας ενεπλάκη και η γαλλική ομάδα διαπραγμάτευσης σημείωσε και εξήγησε ότι «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επιμείναμε πολύ στα θέματα άμυνας και στα νησιά».
Η συμφωνία έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών επεσήμανε ο κ. Καμμένος και έκανε λόγο για πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας, της Ολλανδίας των χωρών της Βαλτικής.
«Ο κ. Τσίπρας απειλήθηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες» τόνισε, εξηγώντας πως κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να κάνει μία συμφωνία, η οποία είναι έξω από τα πλαίσια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.
«Σε ένδειξη καλής θέλησης και παρά το ότι ήταν απέναντι από τη συνείδηση μας συμφωνήσαμε», συνέχισε, ενώ προανήγγειλε ότι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε». Παράλληλα, έκανε λόγο για ολονύχτια προσπάθεια του Πρωθυπουργού, που έχει την υποστήριξε όλων των Ελλήνων. «Θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουν το δίκιο τουελληνικού λαού» επανέλαβε.
«Είχαμε την υπόσχεση και τη δέσμευση των εταίρων ότι θα γινόταν αποδεκτή. Τελικά, δεν ετέθη ούτε καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο κ. Καμμένος.
Όπως εκτίμησε, ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, ενώ η Βουλή πλέον έχει τον λόγο.
Oι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Καμμένου, αποτελούν ενδεχομένως τον πυροκροτητή νέων πολιτικών εξελίξεων, αφού ουσιαστικά δήλωσε πως δημιουργείται κυβέρνηση «εθνικού σκοπού», στην οποία ο ίδιος δεν θα συμμετέχει.

Άραγε οι επόμενες ώρες, αναμένεται να επιβεβαιώσουν εκείνα τα ευρωπαϊκά σενάρια που ήθελαν την απομάκρυνση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση της Ελλάδας και την δημιουργία μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας; Προφανώς, κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία και στο Ποτάμι έχουν ήδη αρχίσει να «ράβουν τα υπουργικά τους κοστούμια».

Ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για την αποχώρηση του κ. Καμμένου, στις οποίες αναφέρεται έντονα η αγωνία του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος διαπιστώνοντας τον σοβαρό -έως βέβαιο- κίνδυνο πολιτικής του καταστροφής, επέλεξε να αποχωρήσει με "ηρωικό μοντέλο", ευελπιστώντας πως θα μπορέσει από την πλευρά της αντιπολίτευσης (πλέον) να ανακάμψει πολιτικά και να διασωθεί στις επόμενες εκλογές (όποτε κι αν γίνουν αυτές).
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται και "τσουνάμι" παραιτήσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που νιώθουν ότι η τροπή των εξελίξεων καθιστά την παραμονή τους στο κόμμα καταστροφική για τις πολιτικές τους καριέρες...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ναι ρε , νομίζετε οτι μας ενδιαφέρουν τα διαφορα σενάρια της θεατρικής παράστασης των προσκυνημενων , αλλοφυλλων Ελληνοφωνων αρλεκινων ;
    Ανυπακοη - αντίσταση και ολα τα αλλα ειναι για πραγματικά ΜΑΛΑΚΕΣ .
    Πως να πεις κάποιον που τον γαμανε οικογενειακώς και αυτος ελπίζει οτι ο επόμενος τουλαχιςτον θα του βαλει βαζελίνη ;
    Οπως είδατε θύματα , άμμο έβαλαν αντι λιπαντικά .....
    300+1 Εθνοπροδοτες με πρώτους πρώτους τους ΧΑ που μαθες πατριώτες , αλλα είδωλολατρες , Ελληνοψυχοι , χιτλερικούς συμβολισμούς . (Σε βιβλία τους και οικογενειακές φωτογραφίες ) .
    Αυτή η γυναίκα του χοντρου αρχηγού , τι ακριβώς κάνει και δαύτη και στοιχίζει χιλιάδες ευρώ στους πεινασμένους μεν , ΜΑΛΑΚΕΣ δε ;

    Ένας Ελληνοψυχος ΣΙΓΟΥΡΑ θα ντρεπόταν να ζει σαν Κοτσαμπάσης και ο κοσμος να λιμοκτονει .
    Τι κάνουν λοιπον μεσα στην βρωμερή φωλια τους , αφου δεν μπορούν να σταματήσουν την εισβολή , διαμελισμό της Πατριδος , την πεινα και την μιζέρια ;
    ΟΥΣΤ παλιοσκυλα κυνοβουλευτικοι ολιγαρχες μουνοπανα των ξένων ΟΛΟΙ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]