Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ταξίδι στην Κόλαση τώρα αρχίζει…

Κάνοντας συμφωνία με ανθρωπόμορφα κτήνη...

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η συμφωνία έγινε, η φρίκη έρχεται. Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί το τι συνέβη στις Βρυξέλλες μεταξύ Ελλάδας και «δανειστών». Μία συμφωνία που διατηρεί ενωμένη την Ευρώπη, αλλά διαλύει και την ελάχιστη ελπίδα διάσωσης της Ελλάδας, η οποία εξευτελίστηκε με τον πλέον βάρβαρο τρόπο από την Γερμανία του Σόιμπλε (κακός) και της Μέρκελ (καλή).

Το περιεχόμενο της συμφωνίας αν και άγνωστο στις λεπτομέρειές του, είναι απολύτως σαφές πως υπόσχεται την απόλυτη φρίκη για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες. Το πώς θα αποπληρωθούν τα τεράστια ποσά της «συμφωνίας» (δεν την ονομάζουμε πλέον μνημόνιο) φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει κανέναν. Εκτός και εάν μπορέσουμε κάποια στιγμή να αναγνώσουμε τις ρήτρες μη δυνατότητας αποπληρωμής… (εδώ σημειώνουμε την «φήμη» σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από τους δανειστές η υποθήκευση του ελληνικού ορυκτού ενεργειακού πλούτου, δηλ. υδρογονάνθρακες κ.λ.π.).

Στην των Ελλήνων Βουλή, όποιος βουλευτής τολμήσει να έχει άποψη διαφορετική από αυτή των εκπροσώπων των δανειστών (βλ. κυβέρνηση και τα υπόλοιπα δουλικά κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως φιλο-ευρωπαϊστές) θα αποβάλλεται και θα αντικαθίσταται με πειθήνια – υποταγμένα ανθρωπάρια που θα παριστάνουν τους εκπροσώπους του λαού…

Πρέπει να χαιρόμαστε, μας λένε, επειδή μείναμε στο ευρώ. Έτσι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται σε ευρώ, οι τράπεζες θα παίρνουν ευρώ κι εμείς δεν θα έχουμε ευρώ στην τσέπη μας.
Συντάξεις και μισθοί θα μειώνονται συνεχώς έως ότου η Ελλάδα βουλγαροποιηθεί (ή και… Αλβανοποιηθεί) πλήρως. Όσοι εργάζονται θα διαφέρουν ελάχιστα από τους μαύρους των αμερικανικών βαμβακοκαλλιεργειών…, ενώ η απόλυση και αντικατάστασή τους θα γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες, για να εξυπηρετηθεί, φυσικά, το χρέος της χώρας…

Οι αγρότες γίνονται επιχειρηματίες και αυξάνονται ένδεκα φορές τα ασφάλιστρά τους, ενώ μειώνονται οι συντάξεις τους. Όπως γίνεται αντιληπτό (ακόμη και από οικότροφους ιδρυμάτων βαρέων εγκεφαλικών παθήσεων) η ελληνική γη θα μείνει ακαλλιέργητη επειδή το κόστος παραγωγής θα αυξηθεί κατακόρυφα και τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα θα μένουν είτε αδιάθετα είτε θα πωλούνται σε τιμές πολύ κάτω του κόστους… Αυτόματα, η χώρα θα γίνει εξαρτώμενη από εισαγωγές τροφίμων (από χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδία, η Χιλή κ.α.) και θα είναι υποχείριο των «δανειστών» που θα αποστέλλουν «ανθρωπιστική βοήθεια», για να αποδείξουν ότι δεν είναι κτήνη… Η εξάρτηση όμως σε τροφή, σημαίνει πλήρη κατοχή και υποταγή…

Όμως, αν και η εξάρτηση σε τροφή αρκεί για να ελέγχεις πλήρως μίας χώρα, η αποικιοκρατική αντίληψη των «δανειστών – σωτήρων» της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης, θα περάσει και στην αντί πινακίου φακής εξαγορά σε Λιμάνια, αεροδρόμια, μεταφορές, σιδηρόδρομος. Με αυτό τον τρόπο περνάνε πλέον, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, και με απόλυτα εξευτελιστικές τιμές στα χέρια ξένων «επενδυτών» και συμπληρώνεται έτσι ένα σκηνικό απόλυτης εκμετάλλευσης της Ελλάδας, που από χώρα μεταβάλλεται (και με κυβερνητική βούλα) σε χώρο…

Την ευθύνη όλων των παραπάνω θα φέρει η κυβέρνηση (η ό,ποια τέλος πάντων κυβέρνηση) της χώρας, η οποία «θεωρείται υπεύθυνη για την εκτέλεση των όσων η ίδια πρότεινε» στους δανειστές (η κορυφή της πυραμίδας του εγκλήματος των νεοναζιστών βρίσκεται στο σημείο όπου εξαναγκάζουν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί –δια της υπογραφής της- τα ό,ποια τραγικά αποτελέσματα (ανθρωπιστική κρίση και γενοκτονία) επέλθουν μέσα από την υλοποίηση της «συμφωνίας»)

Καλό ταξίδι στην Κόλαση Ελλάδα. Είχες ανάξιους εκπροσώπους στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας σου. Σε εγκατέλειψαν και σε παρέδωσαν χωρίς να δώσουν ούτε μία μάχη. Το σκηνικό των Βρυξελλών ήταν μία τραγική παράσταση στην ύστατη προσπάθεια αυτοδιάσωσης των κυβερνώντων και του υπόλοιπου υποταγμένου στις ναζιστικές εντολές πολιτικού προσωπικού της χώρας.

To ταξίδι στην Κόλαση ξεκινάει. Και τα εισιτήρια τα πληρώσαμε με την ζωή μας...

Για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την "συμφωνία" (και όχι μνημόνιο):

Η Σύνοδος Κορυφής τονίζει την κρίσιμη ανάγκη να επανακτιστεί η εμπιστοσύνη με τις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα ESM. Σε αυτό το πλαίσιο η ιδιοκτησία από τις ελληνικές αρχές είναι κλειδί και την επιτυχημένη εφαρμογή θα ακολουθήσουν πολιτικές δεσμεύσεις.
Ένα κράτος μέλος που ζητά οικονομική βοήθεια από τον ESM αναμένεται να απευθύνει, όπου είναι δυνατό, αντίστοιχο αίτημα και στο ΔΝΤ. Αυτό είναι προϋπόθεση ώστε το Eurogroup να συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM. Γι΄ αυτό η Ελλάδα θα ζητήσει να συνεχιστεί η υποστήριξη του ΔΝΤ (παρακολούθηση και χρηματοδότηση) από το Μάρτιο του 2016.
Δεδομένης της ανάγκης να επανακτιστεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής καλωσορίζει τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να νομοθετήσει χωρίς καθυστέρηση ένα πρώτο σετ μέτρων. Αυτά τα μέτρα, που είναι prior agreement με τους θεσμούς περιλαμβάνουν:
Ως τις 15 Ιουλίου
* Εξορθολογισμό του ΦΠΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να αυξηθούν τα έσοδα.
* Εμπροσθοβαρή μέτρα για να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ως μέρους ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μεταρρύθμισης.
* Διαφύλαξη της πλήρους νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
* Πλήρη εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, Συνεργασία και Διακυβέρνηση της Νομισματικής Ενωσης και ειδικά κάνοντας λειτουργικό το Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν την οριστικοποίηση του MoU και περιλαμβάνοντας ημιαυτόματες περικοπές σε περιπτώσεις αποκλίσεων από φιλόδοξους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος αφού αναζητηθεί συμβουλή από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και υπό την αίρεση της προηγούμενης έγκρισης των θεσμών.

Ως τις 22 Ιουλίου
* Υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αποτελεί σημαντική αναμόρφωση των διαδικασιών και σύστημα δικαιοσύνης που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και να μειώσει τα κόστη.
* Υιοθέτηση του BRRD (σ.σ. νομοθεσία για το bail in) με στήριξη από την Κομισιόν.

Αμεσα και μόνο μετά τη νομική εφαρμογή των παραπάνω πρώτων τεσσάρων μέτρων, καθώς και της υιοθέτησης όλων των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο από το ελληνικό κοινοβούλιο, επιβεβαιωμένων από τους θεσμούς και το Eurogroup, μπορεί να παρθεί η απόφαση να δοθεί εντολή στους θεσμούς να διαπραγματευτούν το MoU. Αυτή η απόφαση μπορεί να παρθεί αν έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση εθνικών διαδικασιών και αν οι προϋποθέσεις του Αρθρου 13 της συνθήκης του ESM καλύπτονται στη φάση της αξιολόγησης που αναφέρεται στο Αρθρο 13.1
Για να υπάρξει η βάση μιας επιτυχημένης ολοκλήρωσης του MoU, οι ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις πρέπει να ενισχυθούν σημαντικά ώστε να λαμβάνουν υπόψη την έντονη επιδείνωση της οικονομικής και δημοσιονομικής θέσης της χώρας τον τελευταίο χρόνο. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί επίσημα ότι θα ενισχύσει τις προτάσεις σε μια σειρά τομέων που έχουν σημειώσει οι θεσμοί, με ένα ικανοποιητικό και ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για νομοθέτηση και υλοποίηση, όσον αφορά σε δομικές μεταρρυθμίσεις, ορόσημα και ποσοτικούς στόχους, για να υπάρξει σαφήνεια για την κατεύθυνση των πολιτικών μεσοπρόθεσμα. Η Ελλάδα θα πρέπει, σε συνεργασία με τους θεσμούς:
-Να προχωρήσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να εξειδικεύσει πολιτικές που θα καλύπτουν πλήρως τη δημοσιονομική επίπτωση από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μεταρρύθμιση του 2012. Να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή κοινά συμφωνημένα εναλλακτικά μέτρα έως τον Οκτώβριο του 2015.
-Να υιοθετήσει πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων με ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των συστάσεων στο Toolkit I του ΟΟΣΑ, μεταξύ των οποίων τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, τις περιόδους εκπτώσεων, την ιδιοκτησία των φαρμακείων, το γάλα και το ψωμί, την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που είναι κρίσιμα από μακροοικονομική άποψη, όπως οι ακτοπλοϊκές μεταφορές. Σε ό,τι αφορά το Toolkit II του ΟΟΣΑ, η μεταποίηση θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα προαπαιτούμενα.
-Στις αγορές ενέργειας, θα πρέπει να προχωρήσει με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκτός εάν μπορέσουν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα με αντίστοιχη επίπτωση στον ανταγωνισμό, όπως συμφωνήθηκε από τους θεσμούς.
-Στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια τολμηρή αναθεώρηση και εκσυγχρονισμός του πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και –λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και τις καλύτερες τακτικές- των ομαδικών απολύσεων, σε ευθυγράμμιση με το χρονοδιάγραμμα και την προσέγγιση που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς. Στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης, οι πολιτικές στην αγορά εργασίας θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές καλύτερες πρακτικές και δεν θα πρέπει να υπάρξει επιστροφή σε παλαιότερες πολιτικές που δεν είναι συμβατές με το στόχο της προώθησης διατηρήσιμης ανάπτυξης.
-Να υιοθετήσει τα απαραίτητα βήματα για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων αποφασιστικών ενεργειών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μέτρων για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του ΤΧΣ και των τραπεζών, ιδιαίτερα εξαλείφοντας την όποια πιθανότητα πολιτικής παρέμβασης ιδιαίτερα στις διαδικασίες διορισμού.
Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές θα αναλάβουν τις ακόλουθες ενέργειες:
-Να αναπτύξουν ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διακυβέρνηση• πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο Ταμείο που θα μετατρέψει σε χρήμα (monetize) τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η νομισματοποίηση (monetization) των περιουσιακών στοιχείων θα είναι μια πηγή ώστε να καταβληθούν οι προγραμματισμένες αποπληρωμές του νέου δανείου του ESM και για να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου συνολικά 50 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% από κάθε ευρώ που απομένει (δηλαδή 50% από τα 25 δισ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ και το υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις.
Το Ταμείο αυτό θα ιδρυθεί στην Ελλάδα και θα το διαχειρίζονται Ελληνικές Αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Σε συμφωνία με τους θεσμούς και με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί νομικό πλαίσιο για να διασφαλιστούν οι διαφανείς διαδικασίες και η επαρκής τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείριση των κρατικών επιχειρήσεων.
-Ευθυγραμμιζόμενες με τις φιλοδοξίες της ελληνικής κυβέρνησης, να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την αύξηση των δυνατοτήτων και την αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης. Μια πρώτη πρόταση θα πρέπει να παρασχεθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου κατόπιν συζήτησης με τους θεσμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει περαιτέρω τα κόστη της ελλληνικής διοίκησης, ευθυγραμμιζόμενη με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς.
-Να ομαλοποιήσουν πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εργασιών επιτόπου στην Αθήνα, για να βελτιωθεί η εφαρμογή και η παρακολούθηση του προγράμματος. Η κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα νομοσχέδια σε σχετικούς τομείς, με επαρκή χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή. Η Σύνοδος Κορυφής τονίζει και πάλι πως η εφαρμογή είναι το κλειδί και σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζει την πρόθεση των ελληνικών αρχών να ζητήσουν μέχρι τις 20 Ιουλίου στήριξη από τους θεσμούς και τα κράτη μέλη για τεχνική βοήθεια, και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσει αυτή τη στήριξη από την Ευρώπη.
-Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με σκοπό την τροποποίηση νομοθεσιών που εισήχθησαν σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αντιστρέφοντας προηγούμενες δεσμεύσεις ή αναγνωρίζοντας ξεκάθαρα ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν μετέπειτα.
Οι δεσμεύσεις που αναφέρονται παραπάνω είναι ελάχιστες απαιτήσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές. Ωστόσο, η Σύνοδος Κορυφής ξεκαθαρίζει πως η έναρξη των διαπραγματεύσεων δεν αποκλείει την όποια τελική πιθανή συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα ESM, που θα πρέπει να βασίζεται σε απόφαση επί ολόκληρου του πακέτου (συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτικών αναγκών, της βιωσιμότητας του χρέους και της πιθανής χρηματοδοτικής γέφυρας).
Η Σύνοδος Κορυφής σημειώνει τις πιθανές χρηματοδοτικές ανάγκες του προγράμματος, ύψους μεταξύ 82 και 86 δισ. ευρώ, όπως έχουν υπολογιστεί από τους θεσμούς. Καλεί τους θεσμούς να διερευνήσουν τις πιθανότητες για μείωση της χρηματοδοτικής κάλυψης, μέσω ενός εναλλακτικού δημοσιονομικού δρόμου ή υψηλότερων εσόδων από αποκρατικοποιήσεις. Η αποκατάσταση της πρόσβασης στην αγορά, που είναι στόχος οποιουδήποτε προγράμματος χρηματοοοικονομικής βοήθειας, μειώνει την ανάγκη χρήσης του συνόλου της χρηματοδοτικής κάλυψης. Η Σύνοδος Κορυφής σημειώνει τις επείγουσες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας που τονίζουν την ανάγκη για πολύ γρήγορη πρόοδο στην επίτευξη απόφασης για το νέο μνημόνιο κατανόησης: αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ μέχρι τις 20 Ιουλίου και σε επιπλέον 5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Η Σύνοδος Κορυφής αναγνωρίζει τη σημασία του να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να αποπληρώσει τις καθυστερούμενες οφειλές προς το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας και να τηρήσει τις δανειακές υποχρεώσεις τις επόμενες εβδομάδες για να δημιουργήσει συνθήκες που επιτρέπουν μια ομαλή κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Τα ρίσκα της μη γρήγορης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων ανήκουν πλήρως στην Ελλάδα. Η Σύνοδος Κορυφής καλεί το Eurogroup να συζητήσει τα θέματα αυτά επειγόντως.
Δεδομένων των άμεσων προκλήσεων του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα, η συνολική καμπύλη χρηματοδότησης του προγράμματος του ESM θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένα «μαξιλάρι» ύψους από 10 έως €25 δισ. για τον τραπεζικό τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές ανάγκες κεφαλαιοποίησης και κόστη εκκαθάρισης, από τα οποία τα €10 δισ. θα διατεθούν άμεσα σε έναν χωριστό λογαριασμό του ESM.
H Σύνοδος Κορυφής γνωρίζει ότι μια γρήγορη απόφαση για ένα νέο πρόγραμμα είναι προϋπόθεση ώστε να ανοίξουν και πάλι οι ελληνικές τράπεζες, ώστε έτσι να αποφευχθεί μια αύξηση ποσών στο συνολικό σχεδιασμό χρηματοδότησης. Η ΕΚΤ/SSM θα κάνει αναλυτική αξιολόγηση μετά το καλοκαίρι. Το συνολικό μαξιλάρι θα εξυπηρετήσει πιθανές ελλείψεις κεφαλαίων μετά την πλήρη αξιολόγηση και αφού το νομικό καθεστώς υιοθετηθεί.
Δεδομένης της προαναφερθείσας κατάστασης, στο πλαίσιο ενός πιθανού μελλοντικού προγράμματος του ESM και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να εξετάσει πιθανά νέα μέτρα (πιθανή μεγαλύτερη περίοδο χάριτος και αποπληρωμής) για να εξομαλύνει ακόμα περισσότερο την εξυπηρέτηση του χρέους, αν είναι απαραίτητο, και να εξασφαλίσει ότι οι μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμα επίπεδα. Αυτά τα μέτρα και θα υπόκεινται στον όρο της πλήρους εφαρμογής των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα νέο πιθανό πρόγραμμα μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών και θα εξεταστούν μετά τη θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Η Σύνοδος Κορυφής τονίζει ότι ονομαστικό κούρεμα χρέους δεν μπορεί να γίνει.
Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.
Αν όλοι οι απαραίτητοι όροι που περιλαμβάνονται στο παρόν έγγραφο εκπληρωθούν, το Eurogroup και το συμβούλιο του ESM μπορεί, σύμφωνα με το Αρθρο 13.2 της συνθήκης του ESM να ζητήσει από τους θεσμούς να διαπραγματευτούν ένα νέο πρόγραμμα του ESM, εφόσον τα προαπαιτούμενα του Αρθρου 13 της συνθήκης του ESM καλυφθούν στη βάση της αξιολόγησης που αναφέρεται στο άρθρο 13.1.
Για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα (τα επόμενα 3-5 χρόνια) η Κομισιόν θα συνεργαστεί στενά με τις ελληνικές αρχές για να κινητοποιήσει μέχρι και €35 δισ. (μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα), για να χρηματοδοτήσει την οικονομική δραστηριότητα και επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων και ποσών που θα δοθούν σε SMEs. Ως ένα έκτακτο μέτρο και δεδομένης της ιδιάζουσας κατάστασης στην Ελλάδα, η Κομισιόν θα προτείνει την αύξηση της προχρηματοδότησης κατά €1 δισ., προκειμένου να δώσει μία ώθηση στις επενδύσεις, κάτι για το οποίο θα συνεργαστούν τα νομοθετικά όργανα της Ε.Ε. Το επενδυτικό πλάνο για την Ε.Ε. θα παράσχει επίσης χρηματοδοτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η ελπίδα τελείωσε. Το νέο μνημόνιο ήλθε με την υπογραφή της αριστεράς . Μπράβο στον Π. Λαφαζάνη που μαζί με 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο.
    Τι θα συμβεί στην συνέχεια ? Εισπρακτικά μέτρα ,εξαθλίωση της κοινωνίας και των νέων μας και η επικράτηση του αντίχριστου . Ποιος θα πληρώσει την στιγμή που συνεχίζεις την μείωση των συντάξεων ,μισθών ? Το 2010 μας έκοψε τα δώρα ,και μας μείωσε τις συντάξεις 35%. Το 2012 ξανά περικοπές και μεγάλη φορολογία δηλαδή νέος τρόπος μείωσης μισθών και συντάξεων. Αφαίρεση περίπου 3 μισθών , αρπαγή της ακίνητης περιουσίας που απέκτησε ο Έλληνας από τον πατέρα του που ξεκληρίστηκε από τους βομβαρδισμούς των Γερμανικών στούκας , την εγκατάλειψη της γης από τους αγρότες λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και μειωμένης τιμής κόστους θα είναι η ακολουθία των νέων μέτρων. Στην Αθήνα θα συναντήσουμε ανθρώπους που θα πεθαίνουν στον δρόμο από ασιτία και οι θεσμοί θα μας λένε ότι οι στόχοι δεν επιτευχθείσαν και το δημοσιονομικό κενό είναι τόσα δις που πρέπει να τα βρείτε άμεσα .Άρα θα ισχύσει η παροιμία το χωριό καίγοταν και η .... λούζοταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστος εκτος απο αυτο που εγραψες για Λαφαζανη!

      Να σου θυμισω οτι και ο Καμμενος καποτε οταν ηταν βουλευτης στη ΝΔ ,"ΟΧΙ" ψηφιζε μαζι

      με καποιου αλλους και ενω πολεμηθηκαν απο το ιδιο το συστημα, τελικα το υπηρετησαν μια

      χαρα!

      Κρατα πισινη, διοτι θα απογοητευτεις ακομα περισσοτερο!!

      ΓΜ

      Διαγραφή
  2. Ναι. Αυτοι θελουν την εξόντωση μας .
    Το διαπιστώσαμε και τωρα ; Θα περιμένουμε την κόλαση που έφτιαξαν για εμας θα μπούμε μεσα ; Η , θα τους συλλαβουμε να βάλουμε αυτούς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]