Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

BlackRock: Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη προοπτικών ανάπτυξης

Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

To πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η έλλειψη προοπτικών ανάπτυξης, επισημαίνει η BlackRock, σε σύντομο σημείωμά της για την ελληνική οικονομία.

Αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων, το «κλειδί», εξηγεί χαρακτηριστικά το αμερικανικό fund, συνίσταται στην απουσία των προοπτικών ανάπτυξης.

«Η έλλειψη ανάπτυξης και η αποτυχία της Ελλάδας να διευθετήσει τα μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά ζητήματα δημιουργούν σημαντικά προβλήματα για τη χώρα» τονίζει η BlackRock.

Όπως εξηγεί, το ελληνικό χρέος ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ, επίπεδο το οποίο είναι μη βιώσιμο. «Απαιτείται μία παράταση των ωριμάνσεων και μία νέα μείωση των επιτοκίων ώστε το δημόσιο χρέος να καταστεί διαχειρίσιμο» επισημαίνει το αμερικανικό fund.

Όμως, καταλήγει, δίχως την επίλυση της έλλειψης προοπτικών ανάπτυξης, η πιθανότητα μίας ουσιώδους ανάκαμψης θα συρρικνώνεται διαρκώς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
  


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]