Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας σκέφτεται τις εκλογές για να χτίσει τη δική του "αυτοκρατορία";

Και ξαφνικά, χθες, ένα "εξωπραγματικό" μήνυμα έφτασε στα κινητά τηλέφωνα πολλών δημοσιογράφων. Το περιεχόμενό του έμοιαζε απίστευτο, αλλά η "πηγή" του ήταν αξιολογότατη, αφού βρίσκεται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Το μήνυμα έλεγε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για να του καταθέσει παραίτηση της κυβέρνησης και αίτημα για προκήρυξη εθνικών εκλογών! Βέβαια, δεν άργησε το μήνυμα να εξακριβωθεί ως "τρολιά", που όμως αποδέχτηκε και αναμετέδωσε πρόσωπο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Και αυτή η "αποδοχή" είναι που έβαλε, τελικά, σε σκέψεις για τις προθέσεις του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε εκλογές. Τι γνωρίζει ήδη το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, και αντιδρά θετικά και τόσο εύκολα (χωρίς καν διασταύρωση της πληροφορίας) στη φήμη περί εθνικών εκλογών; Τι συζητήθηκε ή συζητείται στο μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των εθνικών εκλογών;

Κρυφή συνάντηση συμφωνία με αναρχικούς των Εξαρχείων
Εάν, μάλιστα, συνδυάσουμε αυτή την "ροπή" προς εκλογές, με μία "φήμη" που ήθελε άνθρωπο (πάλι) του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα να έρχεται σε επαφή (προ 15 ημερών περίπου) με την "ηγεσία" των Εξαρχείων, από τους οποίους ζήτησε να κρατήσουν "χαμηλούς τόνους" και να αποφύγουν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ ή άλλες "επαναστατικές πράξεις", τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι όχι μόνο υπάρχει κάποιο σχέδιο στο πίσω μέρος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά αυτό το σχέδιο υλοποιείται σταδιακά και με πολύ χαμηλούς τόνους...

Σχέδιο για εκλογές και ό,που μας πάει...
Επανερχόμενοι όμως στο θέμα περί εθνικών εκλογών, πρέπει να τονίσουμε την έντονη φημολογία ότι μετά το δημοψήφισμα και το 60% ο Αλέξης Τσίπρας έχει στο μυαλό του να πάει και σε εκλογές τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ή και νωρίτερα.
Ορισμένες πηγές στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι μετά το θρίαμβο στο δημοψήφισμα και την παραίτηση του Σαμαρά όλη η αντιπολίτευση βρίσκεται σε σύγχυση και αυτό θα σπεύσει να το αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός λέγοντας «δώστε μου τη δύναμη να εμπεδώσω μία βιώσιμη συμφωνία και να εξασφαλίσω τη διαβίωση της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας».
Προς τους ξένους λέει συνεχώς ότι θα προβεί σε βροχή αποκρατικοποιήσεων ενώ γνωρίζει ότι δεν πατάει ούτε ένας επενδυτής στην Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες.
Πηγές τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο συσχετίζουν τη κίνηση προς πρόωρες εκλογές και με τα δημοσιεύματα της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι είναι προκρούστια κλίνη το νέο μνημόνιο.

Κρυφοί διαγωνισμοί προσλήψεων
Όσον αφορά τώρα την προετοιμασία μίας απόλυτης κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, θα πρέπει στο σημείο αυτό να λάβουμε υπόψη μας την "τάση" του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιεί προσλήψεις.
Εάν, μάλιστα, συνδυάσουμε αυτή την "τάση", με το γεγονός (έχουμε απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες) ότι ήδη η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις χωρίς να ανακοινώνονται οι διαγωνισμοί, χρησιμοποιώντας τακτικές της "επάρατης δεξιάς" και της "χούντας" (όπου οι προϊστάμενοι υπηρεσιών εισηγούνταν ονομαστικά τις προσλήψεις συγκεκριμένων πολιτών), τότε πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει την δική του "αυτοκρατορία", με τον δικό του κομματικό κρατικοδίαιτο στρατό υπαλλήλων - ψηφοφόρων και... με ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτατη "άλωση" ειδικών κρατικών υπηρεσιών.

Με πολιτικά κενά τα βήματα προς τα εμπρός
Τέλος, από την πλευρά μας σημειώνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ετοιμάζει την επίθεσή του, πριν την τελική συμφωνία με τους ευρωπαίους (που προσδιορίζεται στις αρχές ή το πολύ στα μέσα φθινοπώρου) προκειμένου να "στεφθεί"  αδιαφιλονίκητος ηγέτης της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια, όμως ο ίδιος θα πρέπει να τοποθετηθεί με απόλυτη επάρκεια στις ευθείες κατηγορίες του κ. Γιούνκερ προς το πρόσωπό του (αποκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ψεύτη) εάν θέλει να προχωρήσει χωρίς "κενά" στην πολιτική του διαδρομή.
Επίσης, ο έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει προς τους Έλληνες, καταθέτοντας έγγραφο σχέδιο, για το πως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της χώρας και με ποιό ακριβές χρονοδιάγραμμα θα υλοποιήσει αυτό το σχέδιο.

Και όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να διαγράφει την εντολή του "όχι" και να συμφωνεί σε ένα καταστροφικό πακέτο μέτρων Πακέτο μέτρων 10-12 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα δάνειο έως 51 δισ. ευρώ, το οποίο θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, αλλά και πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού καθεστώτος... Στο πρωθυπουργικό επιτελείο πιστεύουν ότι το αίτημα που κατατέθηκε στον ESM για δάνειο μεγαλύτερο των 50 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση θα γίνει αποδεκτό και μέσω αυτού θα δρομολογηθεί και η συζήτηση για το χρέος κάτι που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας.
Αυτό ωστόσο που φοβάται το Μαξίμου είναι μήπως οι απαιτήσεις των δανειστών είναι τέτοιες που θα διαμορφώσουν ένα ασήκωτο πακέτο για την χώρα και τους πολίτες της σε μία προσπάθεια όπως λένε να τελειώνουν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτός ο φόβος είναι που δημιουργεί τις σκέψεις για νέες εθνικές εκλογές, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν "εισπράττει" τον απόηχο τον επικείμενων μέτρων...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Εάν, μάλιστα, συνδυάσουμε αυτή την "τάση", με το γεγονός (έχουμε απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες) ότι ήδη η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις χωρίς να ανακοινώνονται οι διαγωνισμοί, χρησιμοποιώντας τακτικές της "επάρατης δεξιάς" και της "χούντας" (όπου οι προϊστάμενοι υπηρεσιών εισηγούνταν ονομαστικά τις προσλήψεις συγκεκριμένων πολιτών), τότε πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει την δική του "αυτοκρατορία", με τον δικό του κομματικό κρατικοδίαιτο στρατό υπαλλήλων - ψηφοφόρων και... με ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτατη "άλωση" ειδικών κρατικών υπηρεσιών

    κχ
    Έχουμε πάλι το φαινόμενο Ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίον Δημοσίων. Το Ιδιωτικό κράτος επιστρατεύει τους είλωτες κατά του Δημόσιου, κοινού δηλαδή, κράτους. Και το μεν πρώτο, το κράτος των Ιδιωτών - μάλλον ιδιωτικών παραρτημάτων της μιας Τράπεζας - φαίνεται να έχει τις πλάτες των ισχυρών. Το δεύτερο, φέροντας το βάρος της ληστρικής κραιπάλης του Πασοκισμού, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω Μνημονίων.

    Ας ξεκαθαρίσουν, λοιπόν, οι δυο αντιμαχόμενες μερίδες τι εκ των δυο επιθυμούν : Θέλουν να μένουν σκλάβοι στα κελεύσματα των αφεντικών - ιδιωτών, που δεν τους παρέχουν καμιά σιγουριά για την εργασία τους ή τα εργασιακά τους δικαιώματα, ή θέλουν την εκ του Συντάγματος υπηρεσία στο Δημόσιο. Σημειώνω, στο παρελθόν οι προσλαμβανόμενοι έδιναν όρκο. Και ακόμη, ας σκεφθούν τί θέλουν ; Θέλουν πατρίδα, θέλουν Ελλάδα ή ένα σκέτο οικόπεδο-πεδίο βολής γυμνό, κατά τον ποιητή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Χριστοδουλίδη, διάβασα το άρθρο και στη συνέχεια το σχόλιό σας, το οποίο με εξανάγκασε να ξαναδιαβάσω το άρθρο. Εσείς, από το άρθρο αυτό διαπιστώσατε; Ότι είναι υπόθεση ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων; Ειλικρινά, με λυπείτε για τη συγκεκριμένη σας προσέγγιση την οποία πάντως, πρέπει να ομολογήσω, της δώσατε ένα εθνικό περιτύλιγμα στις δύο τελευταίες σας ερωτήσεις

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κύριε,
      Σας ευχαριστώ για το σχόλιο επί των γραφομένων μου και όχι επί του άρθρου. Σημειώνω, η επιλογή που έκανα, ίσως, δεν είναι τόσο ενδεικτική, όσο αυτή που ακολουθεί :

      "προκειμένου να "στεφθεί" αδιαφιλονίκητος (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) ηγέτης της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια, όμως ο ίδιος θα πρέπει να τοποθετηθεί με απόλυτη επάρκεια στις ευθείες κατηγορίες του κ. Γιούνκερ προς το πρόσωπό του (αποκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ψεύτη) εάν θέλει να προχωρήσει χωρίς "κενά" στην πολιτική του διαδρομή.
      Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει προς τους Έλληνες, καταθέτοντας έγγραφο σχέδιο, για το πως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της χώρας και με ποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα θα υλοποιήσει αυτό το σχέδιο (..) . Και όλα αυτά, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να διαγράφει την εντολή του "όχι" και να συμφωνεί σε ένα καταστροφικό πακέτο μέτρων Πακέτο μέτρων"

      Είναι, νομίζω, αυτά ενδεικτικά της ενδόμυχης τοποθέτησης του αρθρογράφου, σύμφωνα με τη δική μου μετάφραση, και αυτό το προσυπογράφει αποκαλυπτικά το " ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει προς τους Έλληνες, καταθέτοντας έγγραφο σχέδιο, για το πως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της χώρας και με ποιο ακριβώς χρονοδιάγραμμα θα υλοποιήσει αυτό το σχέδιο".

      Δεν είναι εύκολο αυτό που επιθυμεί ο αρθρογράφος, δοθέντος ότι δεν είναι απόλυτα ευκρινείς - δεν μπορεί άλλωστε - οι επιθυμίες του κοινωνικού σώματος (ή λαού). Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο "έδωσα ένα εθνικό περιτύλιγμα" με τις δυο τελευταίες ερωτήσεις που έθεσα. Όχι ως περιτύλιγμα, σημειώνω, αλλά ως περιεχόμενο.

      Κατανοώ, προέχει το "είμαστε Ευρώπη". Και βεβαίως είμαστε Ευρώπη, αλλά δεν γνωρίζω πόσοι από εμάς θέλουν να είμαστε πρώτα Ελλάς και ύστερα Ευρώπη, πρώτα Έλληνες και ύστερα Ευρωπαίοι. Έχουν προηγηθεί πολλά χρόνια συστημικής έκπλυσης εγκεφάλων με πρόταγμα την Ευρώπη. Όποιος τολμούσε στα τελευταία σαράντα τόσα χρόνια να προτάσσει την Ελλάδα και ύστερα την Ευρώπη, έβαζε πάνω του την πινακίδα "εθνικιστής". Το έζησα, γι΄ αυτό το γράφω.

      Κάτι παρεμφερές, θυμίζω, έβαζαν στους Εβραίους τα χρόνια της Ναζιστικής Γερμανίας, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για σας. Διότι, όπως φαίνεται, δεν σας ενοχλεί ο γερμανικός ολοκληρωτισμός, καλύτερα η λεγόμενη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Της οποίας είδαμε τα δημοκρατικά - κατ΄ ευφημισμό - αγαθά με τα εξωνημένα εγχώρια τηλεοπτικά και λοιπά (εφημερίδες) μέσα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε του Δημοψηφίσματος.

      Πώς λοιπόν εσείς ζητάτε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντήσει προς τους Έλληνες, καταθέτοντας έγγραφο σχέδιο, για το πως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της χώρας και με ποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα θα υλοποιήσει αυτό το σχέδιο ; Τα σαράντα χρόνια "πασοκισμού" και νεοδημοκρατικού εθνομηδενισμού (αφήνω τους άλλους) δεν είναι εύκολο να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσουμε τι ζητάμε από την παρούσα Κυβέρνηση και τι θέλουμε ως Έλληνες : Πρώτα να είμαστε Ευρωπαίοι και μετά Έλληνες, ή πρώτα Έλληνες και ύστερα Ευρωπαίοι ; Ποιο προηγείται και ποιο έπεται ; Τούτο είναι το βασικό ερώτημα για τον γράφοντα και πάντως μη ξεχνάμε, τουλάχιστον ιστορικά και "ανθρωπολογικά" - δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες - η Ελλάδα προηγείται.

      Σαν επιμύθιο θα επαναλάβω : Δύσκολο να αλλάξεις νοοτροπίες που καλλιεργήθηκαν από την εγχώρια διανόηση τα τελευταία σαράντα χρόνια της κραιπάλης του πασοκισμού και του νεοδημοκρατικού (και νεοφιλελεύθερου) εθνομηδενισμού. Μου είναι αδιάφορο, αν θα μου κολλήσουν την επιγραφή "εθνικιστής", άνθρωποι που στερούνται της νοητικής ικανότητας εξαγωγής συμπερασμάτων κατόπιν αναγνώσεως.

      Σας ευχαριστώ
      κχ

      Διαγραφή
  2. Μηπως οι εκλογες που σκεφτεται ο Τσιπρας σχετιζονται χρονικα με εκλογες και σε αλλες ευρωπαϊκες

    χωρες και αισθανεται πιο ισχυρος μεσω δημιουργιας "συμμαχιων" με αλλες επικρατουσες πολιτικες

    δυναμεις ;

    Ή "διαισθανεται " ο Τσιπρας καποιο οικονομικο κραχ και δεν βιαζεται να υπογραψει;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την τάφοπετρα σας φέρνει ο αληταράς και σεις μιλάτε και αναλυετε και σχολιάζετε αρες μάρες κουκουναρες .
    Το κακο θα σας το φέρουν οι γραμματιζουμενοι ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ .
    Το σκουλήκι μια ανθελληνική μαριονέτα ειναι και ο άλλος μιλάει για αυτοκράτορες .
    Μονόδρομος η αντίσταση αδέλφια άγρυπνοι φρουροί και ας αφήσουμε τους καλαμαράδες να κάνουν αναλύσεις τις προδοσίας οσο θελουν . Των φρονημων τα παιδια Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν .
    ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΥΠΝΗΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν ... σκοτώνουν. Μετά μαγειρεύουν.

      Αντίσταση με κουζινομάχαιρα, με τις πέτρες και με καλάσνικοφ - αν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε - σίγουρα, λεφτά θα μας δώσουν.

      Διαγραφή
    2. Λεφτα ; Θέλεις λεφτα ;
      Σκύψε και τουρλωσε , να σου δώσουν και φιλοδώρημα εαν δεν κουνηθεις ......
      Ντροπη , αίσχος ραγιάδες .
      Να πεινασετε ρε και να πεθαινετε , ετσι κι αλλιώς σε παρασιτικά επαγγέλματα ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ .
      ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Εργάζονται και τρώνε και πέτρες , άμα λαχει .
      Κατάλαβες ;
      Τι να καταλάβεις ......

      Διαγραφή
    3. Ναι ρε , θα σκοτώσουμε και θα γδαρουμε και θα ζήσουμε .
      Εχεις πρόβλημα να σκοτώσεις για να φας ;
      Κύριε ΔΟΥΛΕ Χρήστο ;
      Ερηπεια η Πατριδα και οι καλαμαράδες χεσμενοι ......
      Το καλασνοκοφ εαν δεν εχεις να αγορά σεις , το παίρνεις σφάζοντας στο γόνατο τον εχθρο .
      Κατάλαβες ΔΟΥΛΕ ;

      Διαγραφή
  4. Βρε μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι ΣΥΡΙΖΑιοι, βλέποντας το αλαλούμ που επικρατεί στη ΝΔ με τους εραστές της προεδρίας της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτός θέματος,
    Για να συνεννοούμαστε

    «σαν αρχίσει το πρόσωπο του Τέρατος να μη μας τρομάζει, πάει να πει πως αρχίζουμε να του μοιάζουμε»
    Βλέπε, "Ο καθρέπτης και το μαχαίρι", Μάνος Χατζιδάκις,
    εκδ. Ίκαρος 1995

    κχ
    Οι δανειστές και δυνάστες – το πρόσωπο του τέρατος με άλλα λόγια – εν αγνοία τους μας οδηγούν «ζειν κατά Χριστόν». Με τα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλουν και σε λίγο αυτά θα επιβληθούν στην Ευρώπη, μας αναγκάζουν να ζούμε λιτά και όχι καταναλωτικά. Περικοπές χρημάτων σημαίνει ότι παύει πλέον η πλεονεξία και η απληστία, που μας είχε κυριολεκτικά καθηλώσει στους καναπέδες ή στις ανάγκες της αγοράς και των αγορών.

    Όντως λοιπόν, εν γνώσει των ολίγων και εν αγνοία των πολλών, η αντίσταση του κοινωνικού σώματος της Ελλάδας αποδεικνύεται αυτεπίστροφο βέλος προς τους δανειστές και δυνάστες – πρόσωπο του τέρατος . Με τα ελάχιστα χρήματα που θα έχουμε, ελάχιστα θα καταναλώνουμε και τότε να δούμε, τι θα κάνουν οι άρπαγες τοκογλύφοι ; Οι επενδύσεις τους θα αποδειχθούν επισφαλείς, τα εργοστάσια ή ό,τι άλλο θα κλείνουν, η κατάρρευση θα είναι γεγονός.

    Κατά τη γνωστή τακτική που ακολουθούν, θα βάλουν τους ανθρώπους να σκοτωθούν μεταξύ τους. Αλλά, τουλάχιστον εμείς, πήραμε πρόσφατα το μάθημα αυτό και ο ρόλος μας είναι να το διδάξουμε στους άλλους. Και αυτό κάνουμε. Το πρόσωπο του τέρατος δεν το φοβόμαστε, δεν του μοιάζουμε, δεν έχει και δεν είναι πρόσωπο.

    Ακροτελεύτια παρένθεση, επειδή το όνομα Χριστός έχει ποικίλες απόψεις, σύμφωνα με το προτεσταντικό (αγγλικανικό) δόγμα. Βεβαίως, την αρχή έκανε ο πάπας.
    Ο αναγνώστης του μικρού αυτού σχολίου, αν προτιμά, ας δώσει όποια σημασία θέλει σε αυτό το «ζειν κατά Χριστό». Εν προκειμένω, προσφορότερη βλέπω την πολιτική σημασία. Έχουμε, βλέπετε, και τον «χριστιανομαρξισμό» της νεοορθοδοξίας, των πάσης αποχρώσεως αριστερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]