Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν συμφωνούν ούτε για το Άουσβιτς!

Ισχυρά ρήγματα που οδηγούν σε διάσπαση το κόμμα του Πάνου Καμμένου  
Καίει το κόμμα του με την μνημονιακή του στροφή ο Πάνος Καμμένος 

Πλήρους εντάσεως μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", αφού κάποια μερίδα των βουλευτών τους δεν φαίνεται να ασπάζεται τις θέσεις (και πως να το κάνουν άραγε, όταν αυτές αλλάζουν κάθε 24 ώρες;) του Προέδρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος γνωρίζει την μεγαλύτερη κυβερνητική και κομματική κρίση με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, προσπαθώντας να αποφύγει τα χειρότερα και να κερδίσει στις εντυπώσεις για να εξασφαλίσει την συνέχεια της πολιτικής του ύπαρξης, ενδεχομένως της υπουργικής του θέσης, πιθανότατα του συγκυβερνώντος κόμματος και (στο βάθος του ορίζοντα) την ψήφο ελλήνων πολιτών.

Μια ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου στο Facebook όπου υπήρχε η φωτογραφία της πύλης του κολαστηρίου του Άουσβιτς και στην θέση του φρικτού συνθήματος «Η εργασία απελευθερώνει» αναγραφόταν «Μένουμε Ευρώπη» προκάλεσε τον άγριο καβγά μεταξύ του Δ. Καμμένου και της εκπροσώπου του κόμματός του Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Η ανακοίνωση της κυρίας Χρυσοβελώνη που εξόργισε τον βουλευτή ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια».

Και δήλωνε ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Μάλιστα κάτω από την φωτογραφία που ανήρτησε ο κ. Δ. Καμμένος υπήρχε η λεζάντα:
«Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάσει θυσία, λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα, λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κόντρα έφτασε στα άκρα όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ συνάντησε στα σκαλιά της Βουλής την εκπρόσωπο του κόμματός του και σύμφωνα με την ίδια την έπιασε από το πέτο λέγοντάς της με απειλητικό ύφος: «Άκου εδώ κοριτσάκι μου, δεν θα βγάζεις εσύ το όνομά μου έτσι».

Η ίδια έλεγε σε βουλευτές πως ό,τι έκανε έγινε κατ’ εντολή του προέδρου του κόμματος Π. Καμμένου και ότι ο θερμόαιμος βουλευτής την περίμενε και με βίαιο τρόπο άρχισε να της φωνάζει για την ανακοίνωση που εξέδωσε αποδοκιμάζοντας την ανάρτησή του. «Ποια νομίζεις ότι είσαι;», φέρεται να της είπε προσθέτοντας «άντε από δω πέρα που σ’ έχουμε και σε ταίζουμε…», ενώ την προειδοποίησε να μην ξαναπιάσει το όνομά του σε ανακοίνωσή της.

Όπως ισχυρίστηκε η Χρυσοβελώνη όταν την έπιασε από το πέτο εκείνη αντέδρασε λέγοντάς του ότι θα φωνάξει τον Φρούραρχο της Βουλής, ενώ έσπευσαν δυο αστυνομικοί και το επεισόδιο έληξε εκεί. Όμως, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ενδέχεται οι επόμενες ημέρες να είναι αποκαλυπτικές όσον αφορά τις επίσημες θέσεις τόσο των βουλευτών όσο και στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζονται μέσα από τις "κινητικότατες" θέσεις του Πάνου Καμμένου.

Οργή στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο για ανάρτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ, με το Άουσβιτς

Την οργισμένη αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο μιας φωτογραφίας.
Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΣ ήταν το γεγονός ότι ο κ. Δ. Καμμένος χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς στην οποία η επιγραφή με τίτλο «Arbeit Macht Frei» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

«Μένουμε Ευρώπη, λένε, πάση θυσία λένε, φέρτε να υπογράψουμε τα πάντα όλα λένε. Λέω ναι, αφού πληρώσουν το κόστος» έγραψε στη λεζάντα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΚΙΣ.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου
“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού από την επαίσχυντη ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛΛ Δημήτρη Καμμένου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ευτελίζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τη γνωστή επιγραφή στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς που «υποδέχθηκε» 1.500.000 Εβραίους που βασανίσθηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί στους θαλάμους αερίων.
Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας”.

Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι -εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Καμμένος με ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε:
"Σχετικά με παρεξήγηση του ΚΙΣ για ανάδημοσίευση μου: Ίσως ατυχής η σύγκριση, αλλά συμβαίνει οικονομικο ολοκαύτωμα στην πατριδα μου!"


Ακολούθησε όμως και Δελτίο Τύπου, που απέστειλε ο κ. Δημήτρης Καμμένος σε όλα τα ΜΜΕ:
Αναφορικά με την ανάρτηση παραποιημένης φωτογραφίας του Άουσβιτς και των σχετικών δημοσιευμάτων
Αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν την ανάρτηση παραποιημένης φωτογραφίας του Άουσβιτς καθώς και επεισόδιο με την εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
α. Η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής «arbeit macht frei» από τη φράση «Μένουμε Ευρώπη» υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ‘ολοκαύτωμα’ που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα. Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης.
β. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιγραφών των δημοσιευμάτων στο αναφερόμενο μάλιστα ως ‘πρωτοφανές επεισόδιο’ μεταξύ εμού και της κας Χρυσοβελώνη ανήκουν σε μέγιστο βαθμό στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο. Μια έντονη συζήτηση που ατυχώς έγινε δημόσια μεταφέρθηκε δυστυχώς πολλαπλώς παραποιημένη στα ΜΜΕ για λόγους προφανώς δημοσιότητας και μόνο. Σε κάθε περίπτωση καλούνται τα ΜΜΕ που παραποίησαν τα σχετικά πραγματικά γεγονότα να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια τιμώντας τη δημοσιογραφία και το ρόλο τους. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να προασπίσω το κύρος και την αξιοπρέπεια μου καθώς και το κόμμα μου, προβαίνοντας σε όλες τις προσήκουσες νόμιμες ενέργειες ανά περίπτωση.

ΥΓ: Εμείς, πάντως, σε μία έρευνα που κάναμε στους λογαριασμούς που διατηρεί στο Facebook o κ. Δημήτρης Καμμένος, διαπιστώσαμε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση περί Άουσβιτς δεν υφίσταται πλέον. Γεγονός που δείχνει ότι ο κ. Δ. Καμμένος επέλεξε να κατεβάσει τους τόνους ή μήπως του επιβλήθηκε από τα ανώτατα κλιμακια των ΑΝ.ΕΛ. η διαγραφή της συγκεκριμένης φωτογραφίας;
Σε επικοινωνία μας με κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, διαπιστώσαμε πως υπάρχει έκδηλη ανησυχία και αμηχανία, ενώ δύο από αυτούς μας είπαν πως από τις εξελίξεις νιώθουν έντονα εκτεθειμένοι πολιτικά αλλά και ηθικά...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Μα στις ειδήσεις πριν λίγο στο ΣΤΑΡ ή στον ΣΚΑΙ νομίζω είδα ανακοίνωση - δήλωση της Χρυσοβελώνη που επιβεβαιβεώνει το συμβάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Δ. ΚΑΜΜΕΝΟ... ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ειδηση βρισκεται αλλου!

    Οι Εβραιοι θεωρουν πως δεν υφισταται οικονομικο ολοκαυτωμα στην Πατριδα μας!

    Κι οποιος τολμησει να συμψηφιζει Ολοκαυτωματα θεωρειται φασιστας και ναζιστης!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας αναγνωρίσει το επίσημο Ελληνικό κράτος την γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων ,και μετά ας κρίνουμε απο τους άλλουν εάν και τί αναγνωρίζουν οτιδήποτε εις βάρος της.-

      Π.Τ.

      Διαγραφή
  4. Μενει να δουμε εαν θα μεινει στα λογια ο εν λογω βουλευτης και τελικα θα ψηφισει την καταστροφικη συμφωνια στο κΥνοβουλιο Η' θα υψωσει ευπρεπως και Ελληνικα το αναστημα του δημοσιως και θα καταψηφισει. Για δεκαετιες τωρα το παιχνιδι των κουφιων εντυπωσεων και δηθεν διαφωνιων βουλευτων απο ολα τα κομματα παιζεται συστηματικα για λαικισμο και θεατρο εναντι των ψηφοφορων τους και μετα σκυβουν το κεφαλι μεσα στο κΥνοβουλιο και ψηφιζουν ναι, σε οτι προ ολιγου φωναζαν οτι διαφωνουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δούμε τους δημογραφικούς δείκτες θα διαπιστώσουμε ότι στην πατρίδα μας διεξάγεται γενοκτονία χειρότερης μορφής και έντασης από αυτή της πρώτης γερμανικής κατοχής. Φυσικά ο Δ.Κ μόλις έσκουξαν τα αφεντικά του στο ΚΙΣ την κατέβασε την ανάρτηση, αλλά από αυτόν έχουμε συνηθίσει τις κιβισθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το νόμο περί ιθαγένειας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]