Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποσόστωση στην κατανομή των λαθρομεταναστών εξετάζει η Ευρώπη

Τώρα θα αποδείξουν οι εταίροι ότι δεν θέλουν την Ελλάδα “χωματερή ψυχών”…

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προτείνει την επόμενη εβδομάδα να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης περίπου 40.000 άνθρωποι που έφτασαν με πλοιάρια στην Ελλάδα και την Ιταλία και έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί άσυλο, ανταποκρινόμενη έτσι σε αυτό που θεωρεί ότι συνιστά μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις δύο μεσογειακές χώρες.

Η πρόταση, την οποία αποκάλυψε στο πρακτορείο Reuters μια πηγή της ΕΕ, είναι συνέχεια του σχεδίου που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι Βρυξέλλες για την υποδοχή 20.000 προσφύγων που σήμερα ζουν σε χώρες εκτός της Ένωσης.

Η Κομισιόν σχεδιάζει επίσης ένα σύστημα “ποσοστώσεων” για την κατανομή των προσφύγων ανάλογα με το μέγεθος και την οικονομική κατάσταση κάθε χώρας. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να στηριχθούν από τις χώρες εκείνες που θα αναλάβουν να υποδεχτούν κάποιους από τους μετανάστες.

Η Επιτροπή δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τον αριθμό των ανθρώπων που προτείνει να μετεγκατασταθούν. Ο αριθμός 40.000 θα μπορούσε να προταθεί ώστε να διασφαλιστεί η αποδοχή της πρότασης καθώς ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, αρχικά απέρριψαν την ιδέα να ανοίξουν τις πύλες τους στους μετανάστες. Ο όρος “ποσόστωση” εξάλλου θεωρείται από ορισμένες οργανώσεις που τάσσονται κατά των μεταναστών ως ένδειξη ότι η φιλοξενία προσφύγων επιβάλλεται στη Γαλλία από το εξωτερικό.

Μόνο πέρσι 600.000 άνθρωποι κατέθεσαν αιτήματα για χορήγηση ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, μέχρι τις αρχές Μαΐου φέτος περίπου 60.000 μετανάστες έφτασαν δια θαλάσσης σε ευρωπαϊκές χώρες και περισσότεροι από τους μισούς αποβιβάστηκαν στην Ιταλία προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τους πολέμους στην Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Το μέτρο που θα προταθεί την επόμενη εβδομάδα βασίζεται σε ένα άρθρο της Συνθήκης της Λισαβόνας που αφορά τη λειτουργία της ΕΕ. Σύμφωνα με αυτό, τα μέλη της ΕΕ μπορεί να υιοθετήσουν προσωρινά μέτρα εάν ένα ή περισσότερα από αυτά αντιμετωπίζουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω αιφνιδιαστικής εισροής ανθρώπων από χώρες εκτός της Ένωσης.

Πηγή ΑΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]