Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει...

Η κυβέρνηση να κατεβάσει την πρόταση σε δημοψήφισμα...

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Οι πάντες, ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, ευρωπαϊκοί θεσμοί και το εγχώριο πολιτικό σύστημα, διαβεβαιώνουν ότι επέρχεται «συμφωνία με τους δανειστές».

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία «συμφωνία», υπό την έννοια της γνήσιας σύγκλισης απόψεων, θέσεων και προθέσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών. Πολύ απλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τελεσίγραφο των «εταίρων», οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο συμφωνίας, που θα προβλέπει μεγα-δάνειο 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνοδευόμενο από νέο μνημόνιο, πολύ βαρύτερο από το προηγούμενο.

Η ελληνική κυβέρνηση, επομένως, θα ευρεθεί προ του εξής διλήμματος: είτε να δεχθεί το νέο μνημόνιο και να κληθεί στη συνέχεια να το εφαρμόσει, είτε να αρνηθεί και να αντιμετωπίσει το σενάριο εξόδου της χώρας από την Eυρωζώνη.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αισθάνεται (και ορθώς) δυσκολία να δεχθεί νέο υφεσιακό πρόγραμμα περικοπών και απορρυθμίσεων. Άλλωστε, η εντολή που έλαβε από το λαό δεν ήταν να δεχθεί ένα νέο μνημόνιο εξίσου ή περισσότερο βαρύ από τα προηγούμενα.

Ούτε και η Βουλή δεν είναι κατάλληλη για να αποφασίσει. Τα κόμματα πιθανότατα θα διασπαστούν εσωτερικά, μεταξύ όσων είναι έτοιμοι να δεχθούν μία νέα επαχθή συμφωνία και όσων που θα την αρνηθούν. Για παράδειγμα, η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ θα υπερψηφίσει ένα νέο μνημόνιο, ενώ οι φίλοι του Σαμαρά θα αρνηθούν. Και στην συμπολίτευση θα υπάρξουν σχίσματα, πχ οι ΑΝΕΛ πιθανότατα δεν θα δεχθούν νέο μνημόνιο, ενώ και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις. Επομένως, μία ψηφοφορία στη Βουλή θα προκαλέσει χάος και θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση.

Η μόνη δημοκρατικά σωστή λύση είναι το ερώτημα να παραπεμφθεί στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Για τα μεγάλα ζητήματα του μέλλοντός μας, πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν και να λάβουν και την ευθύνη της απόφασής τους. Εάν αποφασίσουν ευρώ και μνημόνιο, τότε δεν θα έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν. Εάν οι πολίτες αποφασίσουν, αντιθέτως, απόρριψη του μνημονίου και δραχμή, τότε οι ίδιοι είναι που θα ανασκουμπωθούν και θα εργαστούν σκληρά για να ξαναφτιάξουν την οικονομία από την αρχή, σε μία υγιή βάση.

Η κυβέρνηση θα πρέπει, λοιπόν, να θέσει το ερώτημα στον ελληνικό λαό, δίνοντας ένα εύλογο χρονικό περιθώριο ενημέρωσης της κοινής γνώμης και δημοσίου διαλόγου. Η ίδια η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να λάβει θέση υπέρ ή κατά, όπως ακριβώς πρέπει να γίνεται σε ένα δημοψήφισμα. Απλά θα εφαρμόσει το αποτέλεσμά του. Ο λαός είναι κυρίαρχος και η κυβέρνηση εφαρμόζει τη βούλησή του.

Το 1974, στο τελευταίο δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα, ο τότε πρωθυπουργός δεν έλαβε θέση και άφησε τον λαό να αποφασίσει. Ο λαός αποφάσισε αβασίλευτη δημοκρατία και η κυβέρνηση εφάρμοσε την εντολή του, καταρτίζοντας σύνταγμα αβασίλευτης δημοκρατίας. Όλοι, ακόμα και ο πρώην βασιλιάς, αποδέχθηκαν την απόφαση. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ναι. Τον λαο να ενημερωσουν τα Μεσα Μαζικης Εξαπατησης. Για να διαλεξη ... μνημονιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο λαός αποφάσισε αβασίλευτη δημοκρατία και η κυβέρνηση εφάρμοσε την εντολή του, καταρτίζοντας σύνταγμα αβασίλευτης δημοκρατίας"

    ....με την διαφορα οτι το συνταγμα καταπατειται, η διαπλοκη και η διαφθορα ζουν και βασιλευουν

    και η "αβασιλευτη" δημοκρατια εχει αντικατασταθει απο νεποτισμο και ολιγαρχες που πτωχευσαν

    την Ελλαδα!

    Ερωτηση: Επετευχθη ο σκοπος του δημοψηφισματος;;

    Απαντηση: Αναλογως του "σκοπου"!

    Που δυστυχως δεν καθοριζεται απο εμας, αλλα απο αλλους για εμας!

    Σ'αυτο το δημοψηφισμα αραγε το κινητρο θα ειναι ο σεβασμος στην "εντολη" του λαου, ή

    η μη αναληψη ευθυνων απο την κυβερνηση και το πολιτικο κοστος αυτων;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]